Work and Travel
Toplam 26 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 26 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Ne yapmaliyiz???

Siteden Uzaklaştırıldı
    Tecrübe Puanı
    0

Unhappy Ne yapmaliyiz???

merhaba arkadaslar, bu mesaji su an amerikadan yaziyorum ve sizden fikir almak icin bunu yaziyorum... geldigim bu yer buyuk sehirlere oldukca uzak kucuk tatil kasabasi, outer banks, corolla, north carolina. kasabada sadece alisveris yapabilecegiz food lion var. elektrik esya alabilecegiz hic biryer yok, ayni sekilde kiyafet alabilecegimiz hic bi yer yok. mcdonalds buger king yok. DQ diyer bi yer var en ucuz menu 6.5 dolar, tek hamburger 4 dolar. kalma yeri icin haftalik 110 dolar oduyoruz, calistigimiz yerde vergiler cikarilinca saatlik 6.5 dolar aliyoruz. haftada 36 saat veriyorlar. ikinci is bulmak mumkun fakat, bir cogu simdiden kapilmis olan islerde de inglizcenin iyi olmasi gerekiyor, evimizde internet var ama elektronik cihazimiz yok. ayrica toplu tasima aracida yok, buraya gelmek icin sirkete para odedik. bi yere gitmek icin cok para odememiz geerekecek. yapcak neredeyse hic bisi yok, saatlerce uyuyoruz televizyon seyrediyoruz. okyonus sahil mukemmel fakat onuda hergun hergun girmenin anlami yok, buralarda ortam da yok, bar yok, eglence yeri yok, cunku islerde amerikali ogrencilerde calisiyor, ve kendi ortamlarinin kurmuslar. evde 6 kisi kaliyoruz, 4 amerikan erkek ve 2 kisi biz. durumumuz gercekten icler acisi? diger arkadasim turkiyeye donmeyi dusunuyor. mantiksizda degil acikcasi. 3 ay calisip elimize 500 dolar anca gececek. onuda new york da yol parasi yemek derken harcar gideriz diye dusunuyoruz. Tecrubeli arkadaslar acaba bu CAN SIKICI durumlar karsisinda ne yapabilir soyleyebilir mi???

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

git cabala ikinci isi bul.. haliniz icler acisi degil amerikanin heryani aynidir.. ortam kurmak sizin elinizde tatil bolgesindesin yazin illaki ortam kurulur.. evinizde 4 tane de amerikali kaliyorken ortam kurma skintiniz nasil oluyor ki.. illa 4 amerikali kizla mi kalacaksiniz.. konaklama biraz pahali evet ama bakin belki daha ucuz yer bulursunuz odasini kiralayan birileri cikar filan.. ayrica off gunlerinizde araba kiralayip dedigin gibi alisveris merkezlerine filan gide bilirsin..

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

gideceğiniz yeri araştırsaydınız nufusuna felan baksaydınız bu kadar hayal kırıklığı olmazdı neyse olan olmuş artık ama bence bir yanlışlık var gibi 6.25 olmaması lazım yasaya göre en düşük maaş vergi kesintiside dahil 7.25 di en son benım bildiğim ve merak etmeyin çoğu watcının olduğu yerde elektronik eşya satan yerler felan yok ama saatlik ücretiniz çok az geldi bana :/ etrafdaki evleri felan araştırın ucuz yer bulursanız oraya gidin 110 dolar çok fazla bu maaşa göre ve türkiyeye dönmeyin sadece biraz bekleyin 2 3 hafta daha durun ondan sonra fikirleriniz değişecektir etrafda kesınlikle bir tanede olsa disko felan vardır şehire giden otobusler vardır yerlilere sorun çok ucuz olur o otobusler ama herkesin arabası olduğu için fazla bulamazsınıs saatlerini felan öğrenın onu kullanır gidersiniz şehire bu arada işiniz nedir
    ya olduğun gibi görün yada gözüme görünme!!!

Siteden Uzaklaştırıldı
    Tecrübe Puanı
    0

kesinlikle cabaliyorum dun 4 yere gittim, 3 ihtiyacimiz yok dedi. biri cv verdi doldur getir biz seni arariz dedi. gercekten ingilizcenin iyi olmasi gerekiyor, intermediate ingilizceyle olmuyor. ayrica korkuyorum magzada calisiyorum ingilizce yuzunden bir sorun cikacak diye, bazen soru soruyorlar hic bir sey anlamiyorum.

Alıntı ozgursum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    git cabala ikinci isi bul.. haliniz icler acisi degil amerikanin heryani aynidir.. ortam kurmak sizin elinizde tatil bolgesindesin yazin illaki ortam kurulur.. evinizde 4 tane de amerikali kaliyorken ortam kurma skintiniz nasil oluyor ki.. illa 4 amerikali kizla mi kalacaksiniz.. konaklama biraz pahali evet ama bakin belki daha ucuz yer bulursunuz odasini kiralayan birileri cikar filan.. ayrica off gunlerinizde araba kiralayip dedigin gibi alisveris merkezlerine filan gide bilirsin..

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

Alıntı kid Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kesinlikle cabaliyorum dun 4 yere gittim, 3 ihtiyacimiz yok dedi. biri cv verdi doldur getir biz seni arariz dedi. gercekten ingilizcenin iyi olmasi gerekiyor, intermediate ingilizceyle olmuyor. ayrica korkuyorum magzada calisiyorum ingilizce yuzunden bir sorun cikacak diye, bazen soru soruyorlar hic bir sey anlamiyorum.
    olur zamanla alışırsın daha gideli fazla bi zamn olmadı ilk 15 gün normal bazı şeyleri anlıyamaman felan daha fazla yere sorabilrsin iş için yanı 4 fazla bi rakam değil biz her önumüze gelen dükkana girip soruyorduk

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    20

merhaba arkadaslar, bu mesaji su an amerikadan yaziyorum ve sizden fikir almak icin bunu yaziyorum... geldigim bu yer buyuk sehirlere oldukca uzak kucuk tatil kasabasi, outer banks, corolla, north carolina. kasabada sadece alisveris yapabilecegiz food lion var. elektrik esya alabilecegiz hic biryer yok, ayni sekilde kiyafet alabilecegimiz hic bi yer yok. mcdonalds buger king yok. DQ diyer bi yer var en ucuz menu 6.5 dolar, tek hamburger 4 dolar. kalma yeri icin haftalik 110 dolar oduyoruz, calistigimiz yerde vergiler cikarilinca saatlik 6.5 dolar aliyoruz. haftada 36 saat veriyorlar. ikinci is bulmak mumkun fakat, bir cogu simdiden kapilmis olan islerde de inglizcenin iyi olmasi gerekiyor, evimizde internet var ama elektronik cihazimiz yok. ayrica toplu tasima aracida yok, buraya gelmek icin sirkete para odedik. bi yere gitmek icin cok para odememiz geerekecek. yapcak neredeyse hic bisi yok, saatlerce uyuyoruz televizyon seyrediyoruz. okyonus sahil mukemmel fakat onuda hergun hergun girmenin anlami yok, buralarda ortam da yok, bar yok, eglence yeri yok, cunku islerde amerikali ogrencilerde calisiyor, ve kendi ortamlarinin kurmuslar. evde 6 kisi kaliyoruz, 4 amerikan erkek ve 2 kisi biz. durumumuz gercekten icler acisi? diger arkadasim turkiyeye donmeyi dusunuyor. mantiksizda degil acikcasi. 3 ay calisip elimize 500 dolar anca gececek. onuda new york da yol parasi yemek derken harcar gideriz diye dusunuyoruz. Tecrubeli arkadaslar acaba bu CAN SIKICI durumlar karsisinda ne yapabilir soyleyebilir mi???
    aslında olduğunuz yere 4-5 mil uzaklıkta burger'da vardır walmart da vardır. ama tabi sadece kaldığınız ve çalıştığınız yerde olduğunuz için ve toplu taşıma amerikada merkezler hariç 0'a yakın olduğundan pek bir yer göremiyorsunuzdur. bu çok normal.bunun dışında en fazla da 20-25 mil çevrenizde çok güzel gece club'leri de vardır.

Yani demek istediğim işyerindeki veya beraberinde kaldığınız amerikalıların arabası varsa ( ki 16 yasını geçen herkesin oluyor genelde ) 10 dolar benzin koy seni istediğin yere de götürürler...
    2008,2009,2011 wat katılımcısı

2008-NY-Thendara City-Van Aukens Inn-Dish Washer

2009-VA-Doswell City-Kings Dominion-Ride Host

2011-VA-Doswell City-Kings Dominion-Ride Host

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Kalıp eglenmeye çalış biz ilk gittigimz sene iş var demişti sirketimiz ama sahte cıktı 1 hafta işsiz kaldık, daha sonra iş bulduk yanımzda götrdmz parayı 3 hafta kaldıgımz otele , yemege ve iş bulmak için başka şehire giderken yol parasına ve işi bulduktan sonra hergün 5 dolar yol parasına harcadık, sende bilirsin ki ilk maaşı işe başladıktan 2 hafta sonra alırsn ve bu süre zarfında eline para gecmez, ki biz 1.5 hafta günde sadece 1 dolara 1 mcchicken yiyerek gecirdik belki ama Türkiyeye dönmeyi düşünmedik ama döndükten sonra bu zor günlerin bile hatırası cok cok farklıydı hala unutamıosn belki kotu ama guzel bı tecrubeydı zamanla hersey daha iyi oalcak beli ikinci işi bulacaksn evnde 4 amerıkalı varms ıllakı ortamn olur olmasa bıle bu senın dılıne mukkemmel yanısayacaktır.Biraz cabalarsan.Benim diyeceklerim bu kadar saglıcakla kal.

Siteden Uzaklaştırıldı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı matador_36 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    olur zamanla alışırsın daha gideli fazla bi zamn olmadı ilk 15 gün normal bazı şeyleri anlıyamaman felan daha fazla yere sorabilrsin iş için yanı 4 fazla bi rakam değil biz her önumüze gelen dükkana girip soruyorduk

cok fazla bi dukkan yok gercekten, mcdonalds ve burgerking yok gercekten cevrede. burda varmis kapanmis, kimse gitmiyor diye. acaba bolge mi degistirsek diye dusunuyoruz. birde bisi sorcam SS'mizi almadik daha alinca calistigimiz bu gunlerin pay check ini alabilir miyiz? SS'i nasil alacagiz onuda bilmiyoruz

Siteden Uzaklaştırıldı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı matador_36 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    gideceğiniz yeri araştırsaydınız nufusuna felan baksaydınız bu kadar hayal kırıklığı olmazdı neyse olan olmuş artık ama bence bir yanlışlık var gibi 6.25 olmaması lazım yasaya göre en düşük maaş vergi kesintiside dahil 7.25 di en son benım bildiğim ve merak etmeyin çoğu watcının olduğu yerde elektronik eşya satan yerler felan yok ama saatlik ücretiniz çok az geldi bana :/ etrafdaki evleri felan araştırın ucuz yer bulursanız oraya gidin 110 dolar çok fazla bu maaşa göre ve türkiyeye dönmeyin sadece biraz bekleyin 2 3 hafta daha durun ondan sonra fikirleriniz değişecektir etrafda kesınlikle bir tanede olsa disko felan vardır şehire giden otobusler vardır yerlilere sorun çok ucuz olur o otobusler ama herkesin arabası olduğu için fazla bulamazsınıs saatlerini felan öğrenın onu kullanır gidersiniz şehire bu arada işiniz nedir
    en yakin sehir norfolk yaklasik 40 mil felan burdan. oraya ulasim burdan imkansiz neredeyse bizim icin, isimiz magzada elbiseleri duzenleme, rutin magza islerini yapma.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Paranı alırsın, bi an öncede securtyni al bence

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    20

en yakin sehir norfolk yaklasik 40 mil felan burdan. oraya ulasim burdan imkansiz neredeyse bizim icin, isimiz magzada elbiseleri duzenleme, rutin magza islerini yapma.
    40 mil yarım saate alınır. norfolk'ta da yapacak baya bişey var diye duymuştum. takılacak falan..

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    13

Bende arastırmadan geldım sızın anlattıgınız yerden bır farkı yok ıstelık sahıl flnda yok ıs yerınde en yakın yasıtım 30 yasında. kaldıgım yerde benden baska kımse yok ben napıyım. ben sadece calısıp para kazanmak ıcın gelmedım kı buraya. bır arkadasım olur konusurum ıngılızcem gelısır eglencelı olur dıe dusunmustum. suan bu durumdan cok rahatsızım. işverene baska ogrencı gelecek mı dedım yok gelmıcek dedı. Bende ne yapmalıyım bılmıyorum. bayrama kadar durup donsem mı dıyorum ama yanlızlık cok zor dığerlerı sorun değilde.

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    20

Alıntı osman38 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende arastırmadan geldım sızın anlattıgınız yerden bır farkı yok ıstelık sahıl flnda yok ıs yerınde en yakın yasıtım 30 yasında. kaldıgım yerde benden baska kımse yok ben napıyım. ben sadece calısıp para kazanmak ıcın gelmedım kı buraya. bır arkadasım olur konusurum ıngılızcem gelısır eglencelı olur dıe dusunmustum. suan bu durumdan cok rahatsızım. işverene baska ogrencı gelecek mı dedım yok gelmıcek dedı. Bende ne yapmalıyım bılmıyorum. bayrama kadar durup donsem mı dıyorum ama yanlızlık cok zor dığerlerı sorun değilde.
    sonuçta farklı bir yerdesin bence bu tecrübe bir daha ele geçmeye bilir. kalabildiğin kadar kalıp durumdan zevk almaya bak. dönmeyi düşünme bence. ben ilk senemde erken döndüm pişman oldum.

Haberin olsun.

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    13

Alıntı kayhan86 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sonuçta farklı bir yerdesin bence bu tecrübe bir daha ele geçmeye bilir. kalabildiğin kadar kalıp durumdan zevk almaya bak. dönmeyi düşünme bence. ben ilk senemde erken döndüm pişman oldum.

Haberin olsun.
    işte sizin tecrubelerınız bızım ıcın onemlı ama yanlızlıktan bıktım. bayramdan sonra 20 gunum kalıyor bayrama donmek ıyı bır fıkır mı kotu bır fıkır mı acaba

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    20

Alıntı osman38 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    işte sizin tecrubelerınız bızım ıcın onemlı ama yanlızlıktan bıktım. bayramdan sonra 20 gunum kalıyor bayrama donmek ıyı bır fıkır mı kotu bır fıkır mı acaba
    kötü fikir bence..

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

bence de kötü fikir. dönmeyin arkadaşlar. bakın geçen yıl bir arkadaş iş saati çok değil burası güzel değil falan deyip geri döndü. o gittikten 1-1.5 hafta sonra iş saatleri 2-3 kat arttı. hiç gitmediğimiz ev psrtilerine çağırdılar. çünkü artık muhabbetimiz vardı hepsiyle. temmuzun ortasında gitti arkadaş. ağustos ve eylül ise çok güzel geçti. alışacaksınız. rahat olun ve stres yapmayın.
    Wisconsin Dells Profesörü Lifeguardlık kitabını yazan kişi...

Siteden Uzaklaştırıldı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı yucar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bence de kötü fikir. dönmeyin arkadaşlar. bakın geçen yıl bir arkadaş iş saati çok değil burası güzel değil falan deyip geri döndü. o gittikten 1-1.5 hafta sonra iş saatleri 2-3 kat arttı. hiç gitmediğimiz ev psrtilerine çağırdılar. çünkü artık muhabbetimiz vardı hepsiyle. temmuzun ortasında gitti arkadaş. ağustos ve eylül ise çok güzel geçti. alışacaksınız. rahat olun ve stres yapmayın.
    donmek kotu bi fikir gercekten, calismali para biriktirmeli en azindan diye dusunuyorum, masraf ciksin bisekilde

Siteden Uzaklaştırıldı
    Tecrübe Puanı
    0

2 iste dun ilk haftami bitirdim haftada yaklasik 60 saat calisiyorum. baya para yapacagim burda

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

benden sana tavsiye ne alisveris ne de dier seylere olabildigince az para harca calisirken isi bitirdiginde gezi kisminda diledigin kadar alisveris yapar diledigin kadar gezersin.. calisirken olabildigince biriktirmeye bak..

Siteden Uzaklaştırıldı
    Tecrübe Puanı
    0

benden sana tavsiye ne alisveris ne de dier seylere olabildigince az para harca calisirken isi bitirdiginde gezi kisminda diledigin kadar alisveris yapar diledigin kadar gezersin.. calisirken olabildigince biriktirmeye bak..
    su an pc im yok telefonum yok, zaten cok az harciyorum ikinci isimden hergun pizza veriyorlar 2 ogun yiyorum onu. bi kalmaya para gidiyor. internete gorecek bisim yok milletten dileniyorum, en azindan bi telefon alayim diyorum, samsung ace alacagim 190 dolar o kadar? ne dersin mantikli mi? cok iyi bisi almak istemiyorum gereksiz benim icin o yuzden.

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

valla bence almisken iyi birsey al turkiye icin.. orda kullanmaya gerek yok... cok ihtiyacin olmuyordur.. alisverislerini gezi sirasinda yap ve once gez fiyat arastir hemen atlama ilk gordugune ucuzu ucuzu da var sonra pisman olma hem netten arastir ebay , amazon gibi sitelerden hem de magazalarda arastir.. ozellikle elektronik alirken daha once alanlarin yorumlarina dikkat et mutlaka .. bircok kisi ayni sorundan bahsediyorsa dikkat et gibi...

Siteden Uzaklaştırıldı
    Tecrübe Puanı
    0

valla bence almisken iyi birsey al turkiye icin.. orda kullanmaya gerek yok... cok ihtiyacin olmuyordur.. alisverislerini gezi sirasinda yap ve once gez fiyat arastir hemen atlama ilk gordugune ucuzu ucuzu da var sonra pisman olma hem netten arastir ebay , amazon gibi sitelerden hem de magazalarda arastir.. ozellikle elektronik alirken daha once alanlarin yorumlarina dikkat et mutlaka .. bircok kisi ayni sorundan bahsediyorsa dikkat et gibi...
    amazonda samsung ace 190 dolar turkiyede

http://www.amazon.com/Samsung-S5830-...ds=samsung+ace

turkiyede 600 tl

herturlu ozellik var. bu telefon almak icin uygun mu? turkiyede kullanilabilir mi? unlocked.

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

unlocked sa kullanilir sadece geldiginde kullandigin gsm sirketinin magazasina gidip kaydettireceksin o kadar.. aceden daha iyileri var biraz daha arastir gelemeye yakin al telefonunu.. icine tam sinsin pisman olma sonra..

Siteden Uzaklaştırıldı
    Tecrübe Puanı
    0

sikintidan patlicam internete girecek hic bi aletim yok, ordan burdan kacak ggiriyorum, simdide magzadan kacak giriyorum tel almak zorundayim en azindan

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

bence pes etmeyın.bızde south carolına myrtle beachın garden cıty dıye bı koyundeydık.mcdonaldsta hayvan mısalı calısıyoruz.sımdı plan yaptık tıkır tıkır isliyo.sponsora sorduk vızemızı ıpral edermısınız dıye 10 guın ıcınde ıs bulursanız hayır dedı.craıgslıstten delı gıbı arastırdık ve sansımıza mukemmle bı araba bulduk sadece 800dolara.sımdı ısten cıkıcaz ve sehre gıdıcez.orda ıs arıcaz ıns sans bızımle olur.sen bıseyler yapınca sans da senle gelıyo ınan buna.karamsar olma.sızın de bızım gıbı en buyuk avantajınız 2 kısı olmanız

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

hayırlı olsun hocam anladığım kadarıyla birinci işin pizza ikincisi ne ? iphone al bence dönüncede kullanırsın satarkende zarar etmezsiz ikinci el alırsan satarken karda edersin yada best buydan notebook al küçük bir ay sonra götür ver paranı al ama pek etik değil bu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Bookmarks