dehsetx allah kolaylık versin,evde yap yaa daha temiz daha türk
bak ben seni çok iyi anladım çünkü bende o hintli kadına denk geldiğimde ilk sorusunda aynı duyguyu hissetmiştim,sanki çince konuşsa daha iyi anlar mışım gibi,geçen seferki görüşme tıpkı senin söylediğin gibi hissettirmişti.Söylediklerine nedense odaklanamadım heyecandan,bugün gittiğimde birşey dikkatimi çekti,en az soru sorulan öğrenciler şu şekilde cevap verenlerdi
soru : nereye gidiyorsun.
cevap. north carolina
yani asıl rahat görünenler:i going to go to north carolina diyenler değil direk north carolina, housekeeper, marmara university diye cevaplayanlardı. beni geçen seferde biraz sıkıntıya düşüren,kelimelerin arasında ee ıı lar oluşturan da uzun cümlelerdi. bende sıramı beklerken izleyip böyle gözlemleyince böyle yapmaya karar verdim ve o ton ton abiyle aramızda geçen sohbet aynen şu şekildeydi ve cevaplarım sadece bu kadardı:
nereye gidiyorsun- north carolina
ne iş yapacaksın- housekeeping
film izlemeyi severmisin-yes
en son ne izledin-fetih

cevap olarak : good tepkisi

baban ne iş yapıyo-emekli
emekli olmadan önceki işi neydi- he was a mechanic ( bu uzun cevap verdiğim ilk soruydu)
en yakın arkadaşın kim- erdinç
onunla birlikte mi gideceksiniz- no,he is here this summer (bu da ikinci ve son uzun cümlemdi.)
konuşma sadece bundan ibaretti,çok gülümsedim ve gerçekten sadece kelimelere odaklandım birazda rahat gibi çok biliyomuş gibi kısa cümleler verdim,belki yanlış bi yoldur benim yaptığım ama bana bugün vizeyi kazandıran eminim bu kadar net cevaplar vermemdi

Bookmarks