ALINTIDIR: Alkışlarla Yaşıyorum Kullanıcı:vogueman

Amerika Hikayesi - Final 02 Ekim 2008

Bu zamana kadar anlattıklarımda her şey yolunda gidiyordu, işe girdiniz, ev tuttunuz falan filan. Zaman su gibi akıp geçmeye başladı, her gün sabah 8, akşam 9 çalışıyorsunuz, ayda cebinize temiz 1000 dolar kalıyor, her şey güllük gülistanlık ama ı-94 belgenizde yazan süre bitince kaçak olacaksınız, ne yapmak lazım? Evlenmek lazım!
Başka yolu yok, ya Türkiye ' den 50 bin dolar getirip burada bir şirketi devir alacaksınız ya da ske ske evleneceksiniz, final yazım olduğu için fazla uzatmıyorum, sağolsun arkadaşlar bana araba fiyatları veya elektronik eşya fiyatları hakkında çok soru sordular.
- Ben ot gibi yaşayıp, günde 12 saat çalışıp, 2008 model range rover' a binsem ne olur?
- Sadece burada kalmak için suratına bakmayacağınız bir karıyla evlenseniz ne olur?
- Ay da 5000 dolar kazansanız ama eve gelince sizi suratsız bir karı karşılasa ne olur?

Bakın arkadaşlar, hayat burada toz pembe gözüküyor ama şartlar ülkemizle aynı, kaçak işlerde çalışıp ayda 2000 dolar yaparsınız ama bunun 500' ü kiraya, 300'ü elektrik-gaz-suya, 500' ü de sizin şahsi harcamalarınıza gider.
- Ne kaldı?
- 700
Bir sene çalışıp ülkene dönsen ne yazar? 9400 dolarla ne yapabilirsin Türkiye' de?
Ben ailemin yüzünü göremedikten sonra, arkadaşlarımla vakit geçiremedikten sonra burada 200 dolara notebook alsam ne olur? 3 katlı villada otursam ne olur?
Umarım yazılarım da ne anlatmak istediğimi idrak edebilmişsinizdir.
Yok ben illaki geleceğim diyen arkadaşlarıma kapım her zaman açık, gelin, görün, test edip onaylayın

Saygılar, Sevgiler Efenim

Bu yazı alkıslarlayasiyorum'adli siteden alintidir.