ALINTIDIR: Alkışlarla Yaşıyorum Kullanıcı:vogueman
Amerika Hikayesi Bölüm 4 25 Eylül 2008
Nerde Kalmıştık? Genel anlamda uymanız gerek kuralları ve uyarmaları yaptıktan sonra tekrar başınızdan neler geçecek tarzı yazımıza devam ediyoruz.
Tanıdıklar sizi havaalanından aldı, kısa bir şehir turundan sonra eve geldiniz.Her Türk gencinin yapacağı ilk iş msn'e girmektir, hemen nickler değiştirilir, anlık iletiye @u.s.a. yazılır, ilk önce reklam önemlidir, listenizde olan ama sizin haber vermediğiniz kişilere vitrin yapmak ayrı bir zevktir.(Notebook getirmeyi sakın unutmayın yoksa kafayı yersiniz)
O gece göze uyku girmez ne de olsa artık hayatınız kurtulmuştur, araba fiyatlarını öğrenince "yok artık anasının gözü" die düşünülür, 1500$'a 2000 model jip, 3000$'a 2002 bir sedan (Türkiye'de ağır abilerin kullandığı, hayvan kadar kasası olanlardan) alabileciğinizi öğrenmek zevkinize zevk katar.
İlk 3 gün şehir turlarıyla geçer, sokakta yürümek bile bir heyecandır, hamburgerler büyük bir hevesle yenir, kola bütün restaurantlarda limitsiz olduğu için, patlayana kadar içilir.
İlk bir hafta basurunuz olmasa bile sıçarken kıçınız acır, bu lafımı sakın unutmayın, mutlaka yanınızda kıç kremi getirin (" kıç kremi nedir ya?" demeyin, eczacınıza başvrun) yanmayı tedavi edenlerden.
Fazla ayrıntıya girmeyelim, esas konuya geçelim.
Köyden indim şehire tarzı gelen vatandaşlarımızın yapacağı en güzel iş benzicide çalışmak veya bulaşık yıkamaktır, benzincide çalışan adam pompacılık yapmaz, burda herkes kendi benzinini kendisi alır, sizin yapacağınız olay yerleri paspaslamak veya boşalan dolaplara kola doldurmaktır.Bulaşık yıkamak bence en kral iştir, mutfakta yanlız olursunuz, çatt önünüze tabaklar atılır, bi eliniz de pril, bi eliniz de sünger, istediğiniz hayali kurarsınız yıkarken, karışan görüşen olmaz.
Burda saat başı ücret alırsınız, ortalama saatte 6-7$ gibi bi rakam, bu ücrette size haftalık ödenir.
Benzinci veya bulaşık işleri için mutlaka referansınız olması gerekli, kapıyı açıp "Selam-ı Aleykum, eleman lazım mı abi?" gibi sorularla iş bulamazsınız.
Ben herseyin yolunda gittiğini düşünerek yazıyorum bunları, iyi kötü bir işe girdiniz (tanıdığınız sayesinde), yanında kaldığınız adama rahatsızlık verdiğinizi düşünmeye başladınız,ev tutma vakti geldi.
Öğrenciler için olan göt kadar evler ortalama 400$'ken, hayvan kadar bir evin 600$ olduğunu düşünün.
Siz büyük evi tutun arkadaşlar,neden mi?
küçük evde de, büyük evde de, elektrık, su, ınternet, gaz, çöp masrafınız hemen hemen aynı olacaktır (ortalama aylık 200$).Büyük eve oda arkadaşı almanız mümkündür.
Fuzuli masraf ikiye bölünür aynı zamanda göt kadar eve ödeyeceğiniz kira bedelinden daha az para sizin payınıza düşer.
İşiniz var, eviniz var, aylık 200$ dolar taksitle arabanızı da aldınız, ne eksik?
4 ay sonra götünüze tekmeyi vuracaklar, bunu düşünmeye başlayın
Next Episode
*-Burda kalmak için ne yapacaksınız?
*-Sosyal güvenlik numaramı almam gerekio, o nedir lan?
*-Ben çok daraldım, ne bok yicem sendromu
Saygılar, Sevgiler Efenim
Tu Bi Kontinyu.....
Bookmarks