Toplam 15 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 15 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Askıda Kahve

  1. #1
    Efsane Watçı
    Üyelik tarihi
    Jan 2011
    Mesajlar
    1.392
    Tecrübe Puanı
    33

    Standart Askıda Kahve

    Arkadaşlar bu konuyu açma sebebim forumda yeteri kadar bilgi paylaşımı olmaması maalesef,çoğu bilgili arkadaşımız takıldığı sadece bi kaç konuda bilgi almak için giriyor foruma ve sonra unutuyor.İş dünyasına girdikten sonra tabiki yeterli zamanımız olmayacak ve foruma giremeyeceğiz zaten ama şimdi zamanımız varken bildiklerimizi paylaşalım,en azından gidenlerden anılar kısmına yaşadığınız bi olayı anlatsanız gidecek yeni arkadaşlara büyük yardım etmiş olursunuz,aynı bölgeye gidecek bi arkadaş size aklına takılan bi kaç soru (belki bi kaç yüz) sorar ve o kişinin sorunsuz bi SWT programı geçirmesini sağlamış olursunuz Bu kapsamda konu başlığının nerden geldiğini anlatan yazıyı paylaşıyorum çoğunuz biliyosunuzdur belki ama yinede foruma hareketlilik getirmek adına tekrar paylaşmakta fayda varbuyrun o yazı...

    Askıda Kahve

    "İtalya da Venedik in kenar mahallelerinden birinde, bir cafe-barda, espressolarımızı içiyorduk. İçeri giren müşterilerden biri barmene “due caffee, uno sospeso” (iki kahve, biri askıda) dedi. İki kahve parası verdi. Bir kahve içip gitti. Barmende duvarda asılı duran çiviye bir küçük kâğıt astı. Biraz sonra içeri iki kişi girdi. Onlarda “trio caffee, onu sospeso” (üç kahve, biri askıda) dediler. Üç kahve parası verdiler ve iki kahve içip gittiler. Barmen “askı” ya yine bir küçük kâğıt astı. Bunun gün boyu böyle sürdüğü anlaşılıyordu. Bir süre sonra kahveye üstü başı biraz eski-püskü, belli ki yoksul bir kişi girdi ve barmene ”onu caffee sospeso” (askıdan bir kahve) dedi. Barmen hemen bir kahve hazırladı ve yeni müşterinin önüne koydu. Yoksul kişi kahvesini içtikten sonra para ödemeden çıktı gitti. Barmen ise duvara astığı kâğıtlardan birini kopardı, parçalayıp çöpe attı. Bu gözlemimizin sonunda gözlerimizi yaşartan, fakat kesinlikle örnek almamız gereken bir “İtalya toplum terbiyesi” öğrendik.
    Yardım etmek için insanların gereksinimlerini belirlerken, yalnızca yaşamsal gereksinimlerle sınırlı kalmak zorunda değiliz. Bir Venedik li için yaşamsal olmasa da kahve, günlük yaşamda önemli bir yer tutmaktadır. Kahve içebilecek kadar parası olmayan kişilere yardım edebilecek düzeydeki kişiler, kendileri bir kahve parası daha ödüyorlar. Yardım ettiği kişiyi görmedikleri için bu kişilerde daha mutlu oluyorlar. Kimden geldiğini bilmedikleri bu ikramı kabul eden kişiler ise huzurlu oluyor. Yardım eden ile alan arasında, bu cafe-bardaki garson gibi, köprü görevi yapan kişilerin ise güler yüzlü ve sevgi dolu olmaları gerekiyor. İçeri giren yoksul bir kişinin “bana askıda kahve var mı” diye sormasına gerek bırakmamak için “askıda kahve” olduğunu belirten kâğıt parçalarını kolaylıkla görünen gir yere asmak ise bu olgunun çok zarif bir bölümünü oluşturmaktadır.
    "

    Yardımlaşmak,çıkarsız yardımlaşmak bu forumun var olma sebebidir.Bu bağlamda bilgili arkadaşları (kayıtlı yada kayıtlı olmayan üyelerimizi) foruma davet ediyorumBu konuya destek olmak isteyen, konuya cevap olarak destekliyorum yazarsa konu güncel kalır ve daha çok kişiyi iletişime teşvik etmiş oluruz..Herkesin hayırlı bi sezon geçirmesi dileğiyle...

  2. #2
    Araştırmacı Watçı
    Üyelik tarihi
    Apr 2012
    Mesajlar
    76
    Tecrübe Puanı
    13

    Standart

    Destekliyorum

  3. #3
    Araştırmacı Watçı
    Üyelik tarihi
    Feb 2012
    Mesajlar
    59
    Tecrübe Puanı
    13

    Standart

    DESTEKLİYORUM sonuna kadar ve ellerine saglık diyorum

  4. #4
    Profesyonel Watçı
    Üyelik tarihi
    Oct 2011
    Yaş
    35
    Mesajlar
    578
    Tecrübe Puanı
    14

    Standart

    tam destek

  5. #5
    Uzman Watçı
    Üyelik tarihi
    May 2011
    Mesajlar
    294
    Tecrübe Puanı
    15

    Standart

    çok güzel bir paylaşım. teşekkür ederiz

  6. #6
    Uçuşa Hazır Watçı
    Üyelik tarihi
    Mar 2012
    Yaş
    33
    Mesajlar
    105
    Tecrübe Puanı
    13

    Standart

    Bu forum sayesinde çok teorik bilgi edindim ve danışman şirketimin yardımcı olmadıgı çok konuyu burdan araştırdım..

    Çok çok iyi düşünmüşsün bu konuda da sana, tüm forum moderatörlerine ve msj gönderip paylaşım yapan arkadaşlara sonsuz teşekkürler.. (:

  7. #7
    Araştırmacı Watçı
    Üyelik tarihi
    Feb 2012
    Mesajlar
    72
    Tecrübe Puanı
    13

    Standart

    turkishwat sayesnde pek çok bilgi edindim,kesinlikle destekliyorum

  8. #8
    Uzman Watçı
    Üyelik tarihi
    Nov 2011
    Mesajlar
    334
    Tecrübe Puanı
    14

    Standart

    Öl de ölelim Uğur reyiz Sonuna kadar destekliyorum

  9. #9

  10. #10
    Araştırmacı Watçı
    Üyelik tarihi
    Nov 2011
    Mesajlar
    68
    Tecrübe Puanı
    13

    Standart

    work and travel hakkında bildiklerimin çoğunu bu siteden öğrendim bütün yeni arkadaşlar gibi, gerçekten gidip o tecrübeleri yaşamış arkadaşların bizimle burda deneyimlerini paylaşması karşılaşacağımız şeylerle ilgili bilgi vermesi yapmamız gerekenlerle ilgili tavsiyeler vermesi harika bi durum..
    Hem bu paylaşıma hem de bizim gibi burada yeni sayılabileceklere yardımda bulunan bütün arkadaşlara teşekkürler..
    Umarım biz de önümüzdeki seneden itibaren tecrübelerimizi yeni arkadaşlarla paylaşabiliriz..

  11. #11
    Araştırmacı Watçı
    Üyelik tarihi
    Mar 2012
    Mesajlar
    56
    Tecrübe Puanı
    13

    Standart

    Destekliyorum... İst-AHL'de bazı kahve firmalarıda bu askıda kahve olayını yapıyor...

  12. #12
    Acemi Watçı
    Üyelik tarihi
    Apr 2012
    Mesajlar
    42
    Tecrübe Puanı
    0

    Standart

    Azerbaycandan katılan bir kardeşiniz olarak,sonuna kadar destekliyorum,çok faydalı bir bilgi paylaşım platformu arkadaşlar ,DESTEKLİYORUM !

  13. #13
    Uçuşa Hazır Watçı
    Üyelik tarihi
    Jan 2012
    Mesajlar
    123
    Tecrübe Puanı
    15

    Standart

    Destekliyorum.

    Foruma ilk üye olduğumda hiç bir bilgim yoktu WAT hakkında. Bugün itibariyle ABD'ye gitmeme 12 gün kaldı ve aklımda hiç bir soru yok şu anda, bunu tamamen bu foruma borçluyum. Ben de bu süreçte bildiklerimi paylaşarak katkıda bulunmaya, yardımcı olmaya çalıştım. Program bitiminde de tecrübe sahibi birisi olarak daha efektif destekte bulunmaya devam edeceğim inşallah.

    Ama maalesef bir çok kişi sömürüyor burayı sadece, ihtiyacı olanları alıyor ve gidiyor. Bilgi sahibi olan herkes birazcık katkıda bulunsa çok daha yararlı bir platforma dönüşecektir burası. Daha güncel ve daha kullanışlı olacaktır.

    Zaman ayırıp da bilgilerini, tecrübelerini burada paylaşan, yardıma ihtiyacı olanlara el uzatan, en ufak katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum.

  14. #14
    Efsane Watçı cAv - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jan 2010
    Mesajlar
    1.234
    Tecrübe Puanı
    23

    Standart

    @rerere yazdıklarına aynen katılmaktayım.Hele bazılarımız var ki konuyu açıp ortalığı ayağa kaldırıyor vize görüşmesi olsun sponsorla ilgili bir mesele olsun işi bir şekilde hallolunca dönüp başlığa o işi nasıl atlattığını yazma gereği bile hissetmiyor.Başlığı da askıda kalıyor tüm sorular da tamam belki forum internet sitesi falan ama net bir şekilde söylüyorum ki insanlık değildir bu

  15. #15
    Deneyimli Watçı
    Üyelik tarihi
    Feb 2012
    Mesajlar
    221
    Tecrübe Puanı
    14

    Standart

    Gerçekten etkileyici bir yazı Uğur..
    Zaten forumun mantığında paylaşmak esas olduğu için, tecrübelerini aktaran arkadaşlara gönülden teşekkür ederim. Bu durum belli bir sirkülasyon halinde olursa, herkes bildiklerini paylaşırsa güzel. Çünkü herkes farklı bakış açısında bakıyor ve belki de kimsenin değinmediği konular hakkında konuşabiliyoruz.
    Destekliyorummm...

    "Some people feel the rain. Others just get wet"

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Benzer Konular

  1. Çay-Kahve, Cezve-Çaydanlık, Lokum-Fındık, İncik-Boncuk
    Konu Sahibi Lukewarm Forum Soru-Cevap Alanı (Yardım Masası)
    Cevap: 13
    Son Mesaj : 04-06-2011, 03:37 PM

Bookmarks

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •