Kredi kartlarının bir çoğu yurtdışına açtırılabiliyor ancak, vadesiz hesabınızdaki parayı orada kullanmak biraz daha zahmetli masraflı. Bugün bankaları gezerek küçük bir araştırma yaptım.
En fazla güvendiğim bakna HSBC orada sadece kendi bankamatiklerden para çekebileceğim bilgisini verdi, VISA veyahut MasterCard 'ın bir önemi yokmuş.
Akbank'a sordum "Meastro" ile anlaşmalı bankamatiklerden para çekilebileceğini ve 7 lira fark alındığını söyledi.
Birkaç yeri daha gezdim ancak pek bir bilgi alamadım, gideceğim yer de kasaba olunca işim biraz daha zorlaştı tabi.
Son olarak gideceğim yer olan Lake George'da CitiBank'ın bulunduğunu öğrendim. Oraya giderken yüklü miktarda nakit yerine parayı hesabıma koyup ihtiyacım oldukça kullanmayı düşünüyorum. Citibank ile henüz görüşmedim.
Bu konu hakkında bilgisi olan var mı ?
Bookmarks