Arkadaşlar ben dediğim gibi Ocean City - NJ (Super Fresh Food Market) de çalışcam fakat herkes 2. işden bahsediyo ben orda tek işle geçinemezmiyim ? tek işle hayatımı sürdüremezmiyim 2. iş şartmı ? :S
Arkadaşlar ben dediğim gibi Ocean City - NJ (Super Fresh Food Market) de çalışcam fakat herkes 2. işden bahsediyo ben orda tek işle geçinemezmiyim ? tek işle hayatımı sürdüremezmiyim 2. iş şartmı ? :S
7.50 saatlik ücret average hour 30 saat diyo max:40 saat diyo ... konaklamayı kendim bulcam
Şu human trafficking ile ilgili verdikleri broşürde minimum çalışma saati yazıyordu.Yasal hakkımız yani.Galiba 32 saatti.Ona göre hesaplayalım;
32*7,5*4=960$ aylık gelir,
Konaklama aylık 300 olsun (burdan gidenler var o bölgeye daha ucuza ayarlayabilirsin) aylık vergide 200 olsun,kişisel harcama ve yeme içme 200 dolar olsun.
Bu rakamlara göre geçinirsin.Ama biraz gezmek istersin,araba kiralarsın belki,yada arkadaşlarınla dışarı çıkarsın o zaman zorlanırsın.Ya 2. iş bulman lazım ya çalışma süreni arttırman lazım ki max 40 dediklerine göre overtime yoktur zaten.O yüzden 2. iş bulursan rahat edersin maddi açıdan.
işte 2. iş buluncada gezmeye pek vaktim kalmıcak bütün günlerim çalışmakla geçcek oyuzden biraz isteksizim şart değilse 2. işe girmek pek istemiyorum bide orda türk olmayan yabancı bi ev arkadaşı bulmak sıkıntı olurmu zorlanırmıyım bununla ilgili siteler varmı ...?
arkadaşlar merhaba bende new jersey ocean cıtyde olacagım bu yaz 15 haziranda iş başıkonaklamayı ayarlamadım daha yardımcı olabilecek biirlerini arıyorum
![]()
rastgele git, bi kaç gün motellerde falan kal. o süre zarfında kalacak yeri ayarlarsın. ben öyle yapıcam. daha heyecanlı, sürprizlerle dolu
para konusunda ise, yukarıdaki arkadaşla benim durumum aynı. sadece oc, maryland a gidecem. istanbulda ayda harcadığım parayı da yanıma alarak, tabi peder destekli, bu 2. işten yırtmayı planlıyorum. başka bir çözüm görünmüyor.
new jersey Oc ile maryland OC aynı yer mi degilse yakınlarmı ?
Ayri yerler ... Ocean city nj deki daha kucuk kasaba gibi ailevi biyer ama marylanddaki daha turistik genclik canli biyer diye biliyorum ...
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Bookmarks