arkadaşlardün vizemi aldım fakat vizede sordugu bir soruyu anlayamamam beni tedirgin etti.

açıkçası pek bir ingilizce bilgim yok yani intermediate seviyesindeyim.
bunuda elementary ve pre-intermediate için kurslara gitmiştim ve kurslar biteli 3 ay oldu.
bu süreçte ingilizce filmlerle falan biraz daha ilerlettim diyebilirim..

hala 1 ay hızlandırılmıs kursa gidebilirim zaman varken ama wat'a bukadar para dökmüşken ailemde haklı olarak ingilizce öğrenmeye gitmiyor musun zaten diyor

amerikaya çok iyi ingilizce bilerek mi gitmemiz gerekiyor ?

2.sorumda bir kaç yerde gördüm ve aldım basit bir şekilde cümle cümle çok kullanılan cümlelerin anlamı ve okunuşu var.sizce işe yarar mı ?

genellikle posta ofisi nerede ? en yakın banka nerede ? yemek için ne tavsiye edersiniz ? teşekkürler. bişey değil. siparişiniz hazır. vs vs ...
gibi basit ama çok kullanılan cümle kalıpları var içinde
1.sorunun cevabı:Work and Travel asla bir 'İngilizce öğrenme' programı değildir.Bir 'ingilizce geliştirme' programıdır,yani zaten sende olan temel ve pratiğin üstüne eklemeler yapıp akıcılığı sağlamak,daha ileryene seviyelerde ise aksandan kurtulmaktır speaking anlamında.Sende bu anlamda iyi yapmışsın,speaking'i pratiğe döküp aynı zamanda listeningle kulak aşinalığı yaratmışsın,kutlarım seni

2.sorunun cevabı ise;intermediate seviyesinde bir ingilizcen varsa,o kitaptaki çoğu kalık cümleyi sen zaten kendin kurabilirsin.Kalıplar çok temeldir,zaten o kitaptada en kolay kelimeleri seçerler kalıpları oluştururken,sonuçta aynı soru farklı varyasyonlar ile sorulabilir.Ama sen yinede almak istiyorsan,alıp bir göz gezdir,belki daha önce hiç duymadığın bişey öğrenirsin,ziyanı olmaz.