Arkadaşlar merhabalar, bu konuda size Amerika'dan Türkiye'yi yada herhangi bir ülkeyi arayıp ve mesaj atabileceğiniz bir sistem olan "CRICKET" hakkında detaylı bir bilgi vereceğim.
Cricket Firmasının sistemi "wireless phone" anlayışı ile çalışır, kendine özel ürettiği telefonlarında genellikle simkart yuvası yoktur. Telefonun saat vs kavramı o anki cricket bağlantılarından güncellenir. Telefon gibi duran cihazın backgroundunda olanlardan haberdar olmadıgınız için siz bu sistemi cep telefonu tarzında kullanırsınız.
Cricket sisteminde, öncelikle cricketin desteklediği bir telefon alınır, bu telefonları amazon.com da da bulabilirsiniz fakat hiç gerek yok Cell Phone Plans | Cell Phones | Mobile Broadband | Cricket Wireless a girip ordan istediğinizi seçerek te bu telefonlara sahip olabilirsiniz. Diğer bir alternatifte amerikada ikamet edeceğiniz bölgede siz en yakın CRICKET mağazasına gitmek.
Cricket telefonu ile ilgili bir kaç örnek belirtmek istiyorum;
Örneğin internet sayfasından
$29.99 gibi rakama sahip olabileceğiniz bir telefon;
Özellikleri azımsanmayacak kadar fazladır,
1.3 mp camera
Mp3 çalar
Bluetooth
Navigasyon
Mobil İnternet(paketinizde interneti açtırdıgınız surece sınırsız kullanıyorsunuz)
ve daha bir çok özelliğini bu adresten bulabilirsiniz;
Samsung Comment
Diğer telefonları için;
Prepaid Cell Phones | Mobile Phones | Cricket Wireless
Ayrıca 3G destekli akıllı telefonları da mevcut.
Cricket firması genellikle telefon bazında samsungla çalışıyor bu yüzden samsung arayüzü ile bir zorluk çekeceğinizi düşünmüyorum..
GELELİM PAKETLERE;
En önemli soru tamam telefonu aldım, peki ne kadar ödeyeceğim?
Telefona 1 kereye mahsus verdiğimiz paradan sonra CRICKETin aylık paketlerii telefonumuza aktif hale getirteceğiz. Burda da kullanabileceğimiz paketlere gelince;
1.BASIC PLAN
$35 /month
Konuşma:
1 Ay boyunca Tüm Amerika telefonlarını LOCAL ve UZAK MESAFE olarak
sınırsız arayabileceksiniz.
Mesaj;
Amerika eyaleti içerisindeki herhangi bir cep telefonuna
sınırsız mesaj atacaksınız.
---------------------------------------------------
Aklınıza hemen gelecek ben ne yapayım amerika içini? bana Turkiye lazım diye
BOSS REVOLUTION
burda da imdadımıza
"BOSSREVOLUTION" yetişecek. telefonunuzu paketinizle beraber aktif hale getirttikten sonra
BOSS Revolution - Home Page
adresine gereceksiniz, kendinize
ÜCRETSİZ bir hesap açıp bu hesapta elinizdeki sizin için tanımlanmış
cricket numaranızı buraya kaydedeceksiniz.
Daha sonra sitedeki "
FIND YOUR ACCESS NUMBER" dan bulunduğunuz eyaleti seçip boss revolution numaralarını telefonunuza kaydedeceksiniz.
Artık Boss revolution u kendi telefonunuzla aradıgınızda sizi hemen tanıyacak direk arayacagınız Türkiye numarasınıa gireceksiniz
Son olarakta Boss REVOLUTION'dan görüşme yapabilmeniz için dolar bazında kredi satın alacaksınız.
Örneğin $5 ile neler yapılabilir?
*
Türkiyedeki Sabit Hatları 200 dakika arayabilirsiniz.
*
Türkiyedeki cep telefonlarını 125 dakika arayabilirsiniz.
---------------------------------------------------
Cricket'in diğer planlarına dönelim;
2.TALK + TEXT + WEB
$45 /month
voice:
talk (unlimited)
long distance (unlimited)
caller ID
voicemail
call waiting
3-way calling
call forwarding
411 (unlimited)
messaging:
text (unlimited)
picture (unlimited)
video (unlimited)
international text (unlimited)
international picture (unlimited)
international video (unlimited)
data:
3G mobile data (unlimited)
data backup (unlimited)
CRICKET GLOBAL PLAN
$65 /month
voice:
talk (unlimited)
long distance (unlimited)
caller ID
voicemail
call waiting
3-way calling
call forwarding
411 (unlimited)
international landline (500 min)
international mobile (30 min)
global local number
messaging:
text (unlimited)
picture (unlimited)
video (unlimited)
international text (unlimited)
international picture (unlimited)
international video (unlimited)
data:
3G mobile data (unlimited)
data backup (unlimited)
Ben geçtiğimiz seneler 65 dolarlık planı kullanıyordum, memnundum, fakat bir güncelleme var daha önce bu plan Türkiyedeki sabit hatları aramayı sınırsız olarak öngörüyordu fakat su an 500 dakika ile sınırlandırılmış. O yüzden bu sezon
basic plan+web+BOSSREVOLUTION kombinasyonu yapmayı düşünüyorum.
Notlar:
Cricket servisi Amerikanın büyük ir bölümünü kapsamaktadır, fakat daha geniş bilgi için
Cell Phone Plans | Cell Phones | Mobile Broadband | Cricket Wireless dan gideceğiniz eyaletin kapsama alanı içerisinde olup olmadıgına mutlaka bakın.
Diğer bir durumda Cricket servisindeki "international landline" paketleri Türkiyedeki tüm sabit hatları aramayabiliyor, eğer ki kapsamlı paket edinecekseniz öncelikle cricket in internet sitesinden ev telefonunuzun aranabilir olup olmadıgını kontrol edin..
Süperonline kullanıcısı olarak evde süperonline fiber telefonunu kullanmaktayım, bunun cins bir numarası olmasına ragmen amerikadan direk cricket ile bu telefonu arayabiliyordum.
BOSS REVOLUTION,
Türkiyeyi arama boyutunda en saglıklı tercih. Hem ucuz hem hesaplı hem hızlı hem kaliteli konusma saglıyor. Ayrıca kendi BOSS ID numaranızı bir yere not ederseniz yanınızda kendi telefonunuz olmadıgı durumlarda da baska telefonlardan boss revolution a ulaşıp ID numaranız ile konusmanıza devam edebilirsiniz.
Tükiyeyi aramalarınızda ve mesaj atmalarınızda Türkiye numaralarının başına "011" eklemeyi unutmayın..(ÖRNEK:011 90 507 487.....)
.
Herkese iyi WATlar diliyorum

SAYGILAR...
Bookmarks