Sefaköy'den bir arkadaşımla beraber saat 10:15 gibi İstinye Amerikan konsolosluğunun önündeydik.Öncelikle hemen elçiliğin girişinde bol aksiyonlu Amerikan filmlerinden fırlamış Johnny kılıklı security abimiz elindeki listeden ismimizi ve randevu saatimizi confirm etti,ardından elçiliğe girdik.Bu abinin türk olması bi hayli dikkatimi çekti ve beni hayal kırıklığına uğrattıKendisiyle kısa bir sohbetten sonra(gerçekten sohbet ettik)binaya girdiğimizde ise X-Ray taraması ve vücut araması yapıldı.Ardından asansöre binildi ve meşhur 'VA' tuşuna basıldı.Binada vize işlemleri kısmına girerken ise önce belgelerimiz sıraya konuldu ve numara verildi,ardından da vize memuruna belgeleri kontrol etmesi için belgeler verildi.Sonraki basamak olarak parmak izi verildi.En son basamak ve en önemlisi tabiki de görüşme kısmı.Onuda şöyle aktarıyım:
E:bendeniz Ege bey
M:Karşımdaki memur hafendi
M:Merhaba
E:Hello(Tongaya düşmedim,İngilizce cevap verdim)
M:How are you today?
E:I am fine,you?
M:I am a little bit relaxed,it's friday.
E: (Smiley) oh,i understand
M:So,which university are you studying right now?
E:Ege University.
M:Ege'nin İncisi İzmir,ha?
E: (Yüzümdeki şok ifade ile)Yeah that's true.
M:What's your department?
E:Economics
M:Nice.Where will go in US?
E:New Jersey.
M:Morey's Piers?
E:Yeah.
Bu arada benden trankriptimi açmamı istedi ve not ortalamama baktı.Hazırlık öğrencisiyim yüzdeye vurunca %84 ortalamam vardı.
Ardından vize görevlisi hafendi türkçe olarak vizemin onaylandığını söyledi ve bana Trafficking yazısını okuyup okumadığımı sordu.Okuduğumu söyledim ve bana 'have a nice summer' dedi.Toplam 2 dakika bile sürmedi görüşme.
Burdan çıkarıcağımız sonuç şu ki,heyecan yapıp kendini kasmak yersizmiş.![]()
Bookmarks