Work and Travel
Toplam 12 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 12 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: gümrük kısıtlama

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Standart gümrük kısıtlama

gümrükten ne kadar elektronik ürün geçirebiliriz, neleri kayıt ettirmemiz gerekiyor acaba?

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Telefonları burda kullanabilmek için kaydettirmen gerekiyor, her pasaporta bir telefon kaydettirebilirsin,
    miktar konusuna gelince biraz şans gibi, ben gelirken cebimde ve çantamda 5 tane cep telefonu vardı, direk geçtim
    Ah! küçük hokkabazlık, sefil aynalı dolap;
    Bir şapka, bir eldiven, bir maymun ve inkılap! NFK

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Türkiye'de kullanabilmek için pasaporta kaydettirmek gerekiyor fakat sen 5tane getiriyorsun nasıl oluyor bu?

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

bildigim kadariyla sole oluyor bunun kurallari vardi hatirladigim kadariyla 1 yil icinde yurtdisina cikip gelmis olman gerekiyor 1 telefonu isletebilmek icin ve isletmezsen kisa sure sora kullanilamiyo o telefon..
    arkadasinda yaptini sunun gibi dusunuyorum ; bole elaltindan donen telefon piyasasi var heryerde oldugu gibi onlar nasil yapiyor bilmiyorum ama isletiyolar baska pasaportlarin ustune.sanirim eski bir cihazin kaydini kullaniyolar yani kullandigin telefon kayitlarda cok eski bir model gibi gorunuyor..

yasal mi deil mi tartismasini bilmem ama bir ara "kacak telefon" cok kullanilmisti hatta sahibi bile habersiz bu kopya imeil (hernail yaziliyorsa) numarasiyla kullandi genellikle
    bende bunlari aldigim bi telefonun bu sekilde cikmasiyla ogrendim bildigim kadariyla kullanana bi yapirimi yada riski yok ( risk eskiden yoktu bu olay farkedilemiyodu am simdiki teknolojiyi bileem )

Siteden Uzaklaştırıldı
    Tecrübe Puanı
    0

Sanırım her elektronik üründen 2 adet geçirebiliyoruz. Maşallah sum 5 tane geçirmiş helal vallaha

Forum Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

2 senede 1 sadece 1 tane cep telefonunu pasaportuna kaydettirebiliyorsun.Türkiye'ye giriş yaptıktan en geç 1 ay sonra kayıt ettirmeniz gerekiyor.Ama daha çok telefon getirebilirsiniz sorun yok.Normalde 2 tane lap-top diye bir olay var ama ben 3 laptop getirende gördüm.Öle çok ciddi bir kontrol yok.Ben 5 tane zippo getirmiştim.Hepsini valize koyup kilitledim.Hiç bir şey olmadı.Çok abartmadığınız sürece bir sorun olmaz.
    ""Let the game begin""

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    34

Benim arkadaşım 7 zippo,2 telefon(iphone) ve laptop getirmişti.Zaten gümrük diye bişeyle karşılaşmadım Türkiyeye girerken.Amerikaya girişteki gibi arama tarama yapmadı kimse.X-ray cihazındanda geçmedim..Direk pasaport'a giriş yaptığıma dair damga vurdurdum çıktım havaalanından.Kontrol filan olmadı..Bilmiyorum tesadüfmüydü ama bi sorun yaşamadım bende..

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

telefon olayında kayıt problemi oluyo yani 1 tane telefonu kayıt ettirerek rahatça getirebiliyoruz sadece ama dizüstü bilgisayarda sınır olsada eğer yakalanmadan geçersek gümrükten kullanımda nasılsa problemi yok

Forum Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

Telefon aynen 1 tane.@Ugur'un dediği gibi gümrük kontrolu falan yok.Ben problem olabileceğini sanmıyorum.Ama tabi3-4 tane laptop getirirsen onları taşıma zahmeti olur.Zippo gibi şeylerde de çok abartılmadığı sürece sorun çıkmaz.
    ""Let the game begin""

Site Yöneticisi break - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    10

1 Macbook,
    1 Ipad,
    1 Iphone,
    1 Fotograf makinasi,
    1 Laptop (kendimindi TR'den goturdum.)

Bunlari soktum ayni anda hicbir problem yok, kendi laptopim sirtcantamdaydi gerisi valizde.
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

hay maşallah arkadaşlar ) benim için önemli olan iphone ve laptop'larıon gümrükten geçirilmesi, iphone için 1 tane kayıt ettirebiliyorum fakat 1 kaçç tane geçirirsem abartmadığım sürece problem olmuyor ) 3 tane laptoıp geçirenlerde olduğuna göre benim 2 sindende 1er tane geçirme isteğime hiç bir amerikan gümrük görevlisinin karşı çıkacağını düşünmüyorum ) teşekkürler herkese

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    34

Girişte elimdeki bi telefonu kayıt ettirip Tr de bi tanıdığıma veririm diye polise sordum nerden kayıt yaptırabilirim diye,burdan yapılmıyor herhangi bi telefon şirketine git pasaportuna kayıt yaptırırsın demişti..Yani gümrük filan yoktu..İsteğimle bile gümrüğe giremedim yani

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)