Konsolosluk yetkilisi tarafından sorulan soru;
Yetkili;
-Hangi Üniversite
Ben;
-Ege
Yetkili;
-kaçıncı sene?
Ben;
- 7th![]()
Konsolosluk yetkilisinin tebessüm ve şaşkınlık içinde bakan yüzünü görmeliydiniz..
Sonuc olarak vizeyi aldım.. Biraz değişik bir vize süreci oldu.. üniversiteyi 3 senedir uzattıgım için normal olarak 4. sınıfta olupta 7. senem olması nedeniyle vize görüşmesine giderken; transkriptin yanında 5-6 adet referans mektubu, aracımın ruhsat fotokopisi, özel bir kaç tapu vs fotokopisi, TR de yaptıgım işlerin örnekleri, sertifikalar vs hersey vardı.. Fakat nedense konsolosluk girişindeki güvenlikle inceden bir tatsızlık yüzünden içeride pek hevesim kalmamıştı, konsolosluk görevlisi evraklarımı istediğinde bırakın onca referans mektuplarını vs. transkriptimi bile sonradan uzattımama görevli beyefendi gayet kibar ve hoş karşıladı. Transkriptime baktığında kaçıncı senen demeye kalmadı ki girişteki durum yüzünden keyfimin kaçması sebebiyle de zaten durum yukarıda izah ettiğim gibi oldu.
. Kolaydı, yalın ben ile itibarımı denemiş oldum
,
bu sene dikkatimi çekenler, konsoloslukta sıra birikimi yok, yogunluk yok, ortalama vize görüşmesi genellikle 3 dakika ve altında, genel olarak fazla soru sormuyorlar, kalabalık evrak istemiyorlar, onlara bakış acınızın degerlendirilmesi adına kapıda size bir anket doldurtuyorlar, memnuniyet anketi gibi birşey, UPS 15 TL olmus mutlaka arkadaslar yanında 15 TL bulundursun.. ayrıca UPS Bütünnest parayı da bozabiliyor.
Ama en çok dikkatimi çeken durum, bu sene ısrarla dikkat ettim Amerikan asıllı görevliler diğerlerine göre bariz bir şekilde daha güler yüzlü davranıyorlar.. Sıcakkanlı hareketler görmek gerçekten güzel![]()
Bookmarks