Alıntı q7fan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Arkadaşlar bu konuyu bilgi edinmek amacıyla açmıştım, benden sonra aynı durumda olan arkadaşlar olursa yardımcı olması amacıyla sonucu paylaşmak istiyorum;
Şöyle ki ben 2011 yazında 4. Sınıfı bitirince(yani mezun olup) WAT’a katılmıştım, Amerika’dan Ekim ortasında geri geldiğim için de Güz Dönemi Yüksek Lisans başvurularına yetişemedim haliyle. Bahar Dönemi için YL başvurusu yapıp İÜ’ne 23.01.2012’de kaydımı yaptırdım. Tabi bu arada eski çalıştığım yerden Job Offer’im gelmişti. Daha sonra yaklaşık bir hafta içinde DS-2019 belgem yayınlandı ve 03.02.2012 tarihinde “Mezuniyet transkriptim”, İÜ öğrenci belgesi ve eski J-1 vizemin bulunduğu pasaportla birlikte yeni çıkarttığım pasaportumu Drop-Box yöntemiyle konsolosluğa yolladım. Bugün de vize basılı halde pasaportum ve belgelerim elime ulaştı. Yani ben de 2012’de Amerika’dayım
Deneyimli arkadaşlara sorduğumda çok rastlanılan bir durum olmadığı için kesin cevap verilememişti, böylece en azından bir örnek olarak forumda yer almış olur ihtiyaç duyan arkadaşlar olursa.
Bu arada şunu da belirteyim, mezuniyet not ortalamam 3 civarıydı ve mühendislik fakültesi mezunuyum.
Herkese iyi şanslar ve şimdiden iyi WAT’lar..
4. siniftan sonra bahar donemi kayidin ile dropbox olmasi cok iyi olmus. Hayirli olsun sana iyi WAT'lar sanada. Aydinlatici bilgin icinde tesekkurler.