evet 750
475 e falan gördüm bazılarının sitesinde onlara bakıcam işte iş veren farklı sponsor olur derse
evet 750
475 e falan gördüm bazılarının sitesinde onlara bakıcam işte iş veren farklı sponsor olur derse
450 bulursun iste sen ok alda
peki bu şirketlere ödediğimiz para dışında extra olarak pasaporta ve vize'ye ($140) ödüyorduk değil mi? başka bir extra var mıydı?
pasaport defter yenileme(harcsiz) ve vizeye git gel masraflari var.belki hesaba katmamissindir hatirlatim dedim 100 dolar eder galiba..
sevis pin ucreti var
pin derken?
birde şöle birşewy yazıyor birinin sitesinde
SEVIS Ücreti 65 TL (35$) Program ücreti ile birlikte ödenir.
şimdi progrqam ücretinin içinde mi demek oluyor bu, o parayı öderken onuda ödemiş mi oluyoruz
yoksa o prot parasını öderken extra 35 dolar mı ödeyeceğiz?
extra vereceksin onu sevis 35 dolar 20 dolarda pin vereceksin...
Beyler biri banada yardım edebilir mi? 2 sene once wat yaptm.Bu sene self gıtmek ıstıyorum ama ne yapcagımı nasıl yapcagımı hıc bılmıyorum. biri acil yardım edebilri mi?
önceki sene gittiğin yere gideceksen, amerikadaki işverenin özellikle istediği bir sponsor yoksa fiyatı ucuz olan herhangi bir şirketten job offer alıp işverene yolla, o sana doldurup imzalayıp geri göndersin sonra o elindeki job offer'u şirkete ver işlemlerin başlasın ds formunu falan getirtecekler.
Once patronuna sor sponsor farkedermisymi etmiyorsa bır sırketle anlas job offer gonder ımzalasın daha detaylı bilgi lazımsa sor burdan yardım ederim.
Patronunla aran o kadar iyiyse senin Amerikaya gitmen için sanki sen onun adına çalışacakmışsın gibi imzalar sonra gider orda başka iş ararsın.Ama aran o kadar iyi değilse senin başka işte çalışman için imza atmaz.Diğer iş seçenekleri için craiglist ten bakabilirsin ama diğer türlü çok zor..
Patron o iyiliği yaparsa amenna gidersin başka bir iş bulur calışırsın.Başka bir patrondan job offer almak zor.Yinede o gitmiş olduğun kasabadaki diğer hotellerde veya Restaruantlardan mail adresi al.Bir cv doldur fotoğraf falan ben burada calıştım patronum şudur sorabilirsin deyip job offer isteyebilirsin.Neden olmasın
Evet eski patronunun imzalaması yeterli arkadasım. Illa o işte calısman gerekmez. Fakat bu yaptıgın yasal olarak suc. Cunku konsolosluk gorusmesınde nerede calısacaksın sorusuna yalan soylemıs olacaksın.
Bu sekilde sana offer ımzalayacak site bulamazsın. Cunku kimse bu riske girmez orada basına bırsey gelse direk sana sponsor olan kişiyi bulurlar..
Bir tavsiye daha bazı sırketler sana bunu biz hallederiz ama self o zaman 500 degilde 700 olur der sakın bu tarz sirketlerin oyununa gelme arkadasım...
Full gideceksen benim onerdigim islerede goz atarsın konaklama ve yemekli hepsi haberin olsun..
Makroklima'yi dinleyin beyler.Geçen seneden beri bu sitede beraberiz adam prof.
---wat where amazing happens---
graciass... artık iste buluyorum baksana.. firmalar bile arıyo isi bize versene diye.
merhaba
ben de şuan bu durumdayım.
ben chicagoya gıtmek istiyirom ama bir orda iş veran bir sirket bulmadim. orada benim bir arkadaşim var onun yanina gıtmek istiyorum va onun yaninda kalacam.
bir şirketle bu konu da konuşdum sizin dedniz gibi bir başka şehirde bana job offeri kendılari verıyorlar ve bunla ben J1 vıze alıyorum ama aslında oraya gidmiyorum va başka yere gedıyorum ve kendim bir iş bulacam
sizce boyle yaparsam orada bir iş bulsam DS formunda yazan iş değıştıre bılırmıyım?
(yazı da ağer bir yanlışlık olursa ozur dılerim aslında ben azerıyım)
Evet sorun olmaz eger gıdecıgın sehırde bır job offer ayarlarsan sorun yok.. Yani Chicago da calısacaksın ama ds de los angeles yazıyo o zaman ssn de sorun yasayabılırsın. Ne kadar fiyat aldın bu tarz self icin
vala 750$ cıvarında
ama chicagoya yakın bir kuçuk şehrirde o iş olacak. 4 saat masafede
bu durumda vize iptal olma ihtimali var mi?
kedndim oraya gidikten sonra iş bulursam onu nsil sponser ile degştire bilririm?
Konu boeing tarafından (15-02-2012 Saat 02:03 AM ) değiştirilmiştir.
sponsor degıstırmene gerek yok boing.... vizen iptal olmaz.. ama eger orada ısın degısırse orada buldugun ısverenıne yenı bır offer doldurtup firmana gonderırsen ıyı olur.
çok teşekür ederim Makroklima
ama ben hala bir şeyi anlamdim
şimdi siz soyledınız ki bir sorun olmaz ve vize iptal olmaz
ama aşdakı quote de gosterdimde böyle soylemişsıniz:
Bir tavsiye daha bazı sırketler sana bunu biz hallederiz ama self o zaman 500 degilde 700 olur der sakın bu tarz sirketlerin oyununa gelme arkadasım...
evet dogru. bunu yapman yasal degil. riski almak isteyen sensin tavsiye ettigim bir yontem değil bu sekılde gıtmek ama ılla gıdeceksen en azından oraya gıttıgınde buldugun yerden offer alıp hemen firmana gondermen.
liquid yanlısın var. ciee selfini 600 e vermez. self olup baska sponsorla gidenler icin o.
Ben 750$ olan bir şirketle sözleşme imzalamış olabilirim tam hatırlamamakla beraber.
İlk defa gidecek olmamla beraber orada tanıdık aracılığıyla iş ve kalacak yerimi ayarladım. 450-500$ olan şirketlerden bahsetmişsiniz. Eğer 750$ vereceğim firma ile sözleşme imzaladıysam diğer firma ile anlaşabilir miyim? Bunun yasal bir yükümlülüğü var mıdır yoksa öğrenci tercihini değiştirmiş olarak mı bakılır duruma?
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Bookmarks