yazının tamamını okumak istemeyenler için özet olarak en altta var
arkadaşlar bugün sabah erkenden kalktım bu işimi halletmek için ama her zamanki gibi devlet dairesi işlerinde yine bi aksaklık yine bi terslik oldu ya bunlar hep beni buluyor yada genelde böyle bu işler
ben tuzlada oturuyorum istanbul/anadolu yakasında oturan arkadaşlarımıza bu süreçte yardımcı olmaya çalışacağım
okuldan aldığım onaylı harçsız pasaport belgesini imzalatmak için öncelikle pendikte bulunun vergi dairesine gittim gitmez olaydım sıra bekledikten sonra danışmadaki kadının biz bu işlemi yapamayız bostancı vergi dairesine gitceksin demesiyle 1. darbeyi aldım üstüne üstlük yanındaki adama 50 kere sordum harçsız pasaport işlemi yaptırcam diye ama takmadı beni bu kadının dediğini duyunca ise öğrencimi yolla hemen yolla hemen dedi o an o adama elimdeki şemsiyeyi geçirmek istedim arkadaşlar resmen adam kaşındı orda neyse çıktım ordan bostancı rıhtım vergi dairesine gittim
bostancı rıhtım vergi dairesine ulaşım : e-5ten gebze harem minibülerine tam önünden geçiyor
aklı 5 karış havada olan minibüsçü abimiz beni indirmeyi unuttu ve 1 kmden fazla yolu geri yürümek zorunda kaldım neyse geldim vergi dairesine
aman allahım o da nedir 50 kişilik alanda 500 kişi çalışıyo (çalıştıklarını söylemek için bin şahit lazım ) ortalık savaş alanı gibi kalabalık mahşer yeri sanki neyse toplamda ordaki işlemlerim 10 dk sürdü 2 imza 2 damga işi var vergi dairesinde ama beni orda asıl sinir eden olay şu biri bu kurumları denetlemeli kimse işini yapmıyor imza attırmaya bi bayanın yanına gittim kadın ağzında sakız cep telefonundan radyodan müzik açmış son ses hayırdır şekerim sen niye geldin bana diyor sanki malum yerde müşteriyi çağırıyo gerçekten iğrendim bu devlet işlerinden birazda içimi dökmüş gibi oldum
ÖZET
istanbul anadolu yakasında oturan arkadaşlarım tuzla tarafında iseniz bostancı rıhtım vergi dairesine gitceksiniz bostancı electoworld ün hemen arkasındaki eski bina bulması çok kolay e-5 ten harem gebze minibüsüne bindinizmi önünde inersiniz içerdeki işiniz 10 dk bile sürmüyor 2 imza 2 damga sadece hiç bir şekilde para ödemeside yapmıyorsunuz
sakın sakın pendikde ki vergi dairesine gitmeyin orası işlem yapmıyor
Bookmarks