JFK dan virginia beach e nasıl gidilir.
bunun için öncelikle manhattanda 42th street te Port Authority Bus Terminali var buraya gitmeniz gerekiyo. buraya 2 şekilde gidebilirsiniz.
a)taksi:JFK dan cıktıktan sonra taksiye binerseniz sizi buraya 45-50 dolara götürür. (bence bu kadar para vermeyin b şıkkı daha cazip)
b) metro:JFK dan cıkın airtrain e binin. buraya 7 dolar veriyosunuz. airtraine binin. airtrainden ineceğiniz yerde metroya biniceksiniz.(airtrain den nerede ineceğinizi tam olarak hatırlamıyorum ama haritalar var oradan bakarsınız A1 metrosuna nerden biniliyosa orda inin) airtrainden indikten sonra A1 metrosuna binin. ve 42th station da inin. burası Port Authority Bus Terminali.
buraya kadar geldiyseniz. gerisi kolay. greyhound otobüs firmasına virginia beache biletinizi alın. biletin fiyatı 50-60 dolar arası bişeydi. ben aksam saat 10 da binmiştim. sabah saat 6 da inmiştim. 8 saatlik bi yolculuk. ineceğiniz yer norfolk. indikten sonra otobusunuzu değiştiriyosunuz. bineceğiniz otobus sizi virginia beache goturecek. bu otobus için para odemiyosunuz. aldıgınız greyhound bileti ile biniceksiniz. bindikten sonra 30 yada 45 dakika sonra virginia beachtesiniz.
not: otobüslerde bilet alırken koltuk numarası yoktur. o yuzden yanınıza zencinin biri oturabilir. ben şanslıydım rus bi kızla birlikte oturmustum)
bagaj numarası falanda vermezler. çantanızı alıp direk bagaja fırlatıyolar. kırılıcak eşyanız falan varsa gitti demektir. ama bunu istemiyosanız. görevli zenciye 2 dolar bahşiş verin. cantanızı guzel bi şekilde bagaja yerleştirir.)
umarım yardımcı olabilmişimdir. kolay gelsin..
Bookmarks