İlk olarak firma hakkında hiç bir şey söyleyemem.O soruyu geçtim.
Ben 2 sene önce senin gibi mülakatla gittim.İlk sene gittiğinde server olarak çok para kazanamazsın.Anca senin geçimini sağlayacak kadar.Williamsburg'de de 2. iş imkansız denecek kadar zor.Sakın 2. iş bulurum deme.Maximum alabileceğin saat 25.Daha fazlasını alamazsın.Çünkü çok fazla amerikalı server oluyor ve onlar güzel masaları ve çok saati alıyorlar.Zaten sen işi öğrenene kadar çok fazla kazanamaz ve saat alamazsın.Bu da 1 ayı buluyor.Williamsburg'de 2 IHOP var.2sinde de çalıştım.IHOP'da çalışmak çok zor.İşi biliyorsan para kazanabiliyorsun ama o işi adam gibi öğrenmek benim 1 yazımı aldı.Anca 2. senemde para kazanabildim.İlk sene gidenlere daha bişey bilmiyor muamelesi yapıldığı için o yüzden masa da alamıyorsun saatte.
Kısaca serverlık yapmak çok zor bir iş.ben bütün sitedeki yazılarımda hep tavsiye etmişimdir serverlığı ama çoooook iyi ingilizcesi olanlar için.Öbür türlü ingilizcen iyi seviyede ise bile sakın kalkışma.menu ve yemekler çok komplike.Öğrenmesi ve müşterileri anlaması çok zaman alıyor.Bu da baya bi strese yok açıyor.
Tabi her şey bu kadar kötü değil.IHOP aslında tam bi work and travel işi.Az çok eğlenirsin ve amerikan ortamı görürsün.Senin hiç para derdin yoksa ve burdan çok para götüreceksen IHOP iyidir.ama biraz kazanayım diyorsan şimdiden başka işlere bakmaya başla.
Mülakatta hiç bir şey sormuyorlar.İngilizceni anlamak için neden amerika ya da IHOP falan klasik sorular.Orada CIEE yetkilileri ile görüşeceksin.IHOP'dan birileriyle değil.
Williamsburg orta sıkıcılıkta bir yer.Aslında sıkıcı.ama arkadaşların varsa zaman geçiyor.Tabi bazı şeyler yapabilmen için de para lazım.Benim geçen sene ilk senesi olan server arkadaşlarım anca kalacak yer ve yemek parası kazanabildikleri için çok sıkıldılar ve hiç bir şey yapamadılar.Küfür edip ayrıldılar.Biraz kötü yazdım ama gerçek bu.İngilizce seviyeni tabiki bilemiyorum ama bence saatlik ücreti olan bir işe gir.Eğer combo ya da hosteslik varsa onlarda yine bişeyler kazanırsın.Bu arada hangi IHOP olduğunu da yazarsan iyi olur.IHOP 2027 mi yoksa 530 mu?