Work and Travel
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 40 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: gitmeye değer mi?

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

Standart gitmeye değer mi?

arkadaşlar çok araştırdım hala kararsızım 2gün sonra firmaya gidip kayıt yaptırıcam ne bi eyalet nede bir işe karar verebildim
    fiyatlar cok fazla 5,5-6 milyar paraya denk geliyor tüm masraflar dahil ama orada cok daha azını kazanıcam ve köle gibi çalışılmaz gezmek alıveriş yapmak gerekicek yani elde pek bişey kalmıcak.Biran gitmek istiyorum bir an tereddütte kalıyorum oraya gidip yorucu vasıfsız işlerde çalışmak gezmeye ve yeni kültür şehir insanlar görmeye hakikaten değermi?
    Konu PinkFloyd tarafından (25-11-2011 Saat 03:57 AM ) değiştirilmiştir.

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

gideceğin yerde ortamın biraz şans meselesi. Ben üç ay deli gibi çalıştıktan sonraki gezdiğim 15 gün herseye,tum sıkıntılara degerdi. Bu sene maliyetler cok artmıs tabi ama gidebilmeye imkanı olan herkes gitmeli bu tecrübeyi yasamalı. Yeni insanlar yeni bir ortam,gezip gordügün onca yer.. bende gitmeden once cok tereddütteydim ama şimdi iyiki gitmişim diyorum fotograflara bakıp o günleri düşünüyorum ve bu sene tekrar gitmek için uğrasıyorum. Tüm olumsuzluklara ragmen bence herkes bu tecrübeyi edinmeli..

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Para konusunda sıkıntın yoksa gıt derım .bu deneyım gercekten guzel . Ben zorluk cekmıs bır watcıyım sırket problemlerı falan buna ragmen tekrar gıtmek ıstıyorum . Ama wat la bırdaha asla .yurt dısı ıcın baska uzun surelı programlarda var.

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Eğer vereceğin rakamlardan sonra çok sıkıntıya girmeyeceksen bütçe olarak kesinlikle gitmelisin. O 3 ay çok hızlı geçiyor pek anlamıyorsun bişey ama şans yanındaysa iş dışında çok eğleneceksin emin ol.
    Wisconsin Dells | Noah's Ark
    2011 Summer

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

hayatında hiç çalışmamışsan zor bir deneyim olur eğer para konusunda sıkıntı yoksa git
    ya olduğun gibi görün yada gözüme görünme!!!

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

Matadora katılıyorum daha önce çalışmadıysan ki mesajından öyle anlaşılıyor gitme diyorum bende..
    Ha normal şartlarda değer mi bence değer,3 ay afedersin it gibi çalıştırmayacaklar ki seni gene off günlerin olacak akşamların yada sabahların boş olacak iş saatleride haftalık ortalama 30-35 olacak 2gün off olsa 5 gün 7şer saat çalışacaksın..Türkiye'de insanlar haftanın 7 günü 12şer saat beden gücü gerektiren işlerde çalışabiliyor.

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

daha once çalıştım baya uzun saatler çalıştım gün içerisinde o sorun değil para dürütüyo beni dolar1.90 oldu ben yazın dondugumde 1.50 olur kesın ordanda biton zarar

BannedUser
    Guest

yuzde yuz git ama. sirketini iyi arastir. sen bir kere bastan hata yapiyorsun diyorsun isimde belli degil eyalette bu watcilarin yaptigi en buyuk hata. daha erken iyice arastir. boyle bastan savma yaparsan cok sikinti cekersin

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

garsonluk düşünüyorum ingilizcem iyi müşteriyle iletişimde daha fazla olabilirim..genelde newyork florida arası gidiyorlar sanırım oralarda biryere giderim ama tabiki büyük şehirleri istiyorumda firmalar konaklama pahalıdır diye caydırmaya calışıyolar

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Bence de gitmeye değer. Bütün işler zor ve yorucu değil. Mesela ben çok güzel bir yerde lifeguard olarak çalıştım. Gayette eğlenceli ve güzeldi Eğer paran varsa git derim.

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Bende daha önce hiç çalışmamıştım ama yaz boyunca 600 saat civarı çalıştım. Daha önce çalışmadıysan gitme demek çok yanlış. O Zaman napıcaz hayatımız boyunca hiç çalışmayalım ? Saçma. Her şekilde gitmelisin, tabiki maddi olarak zorluk çekmeyeceksen.
    Wisconsin Dells | Noah's Ark
    2011 Summer

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Bence bu kadar sıkıntı yapma şöyle düşün,sen henüz gençsin,bu tür maceralar da gençten yapılır.Yani heryaş yapılır ama 22 23 yasında giden birisi ile 55 yaşında giden birisi için ABD aynı değeri taşımaz.Git çalış,para biriktir,bol bol fotograf cekin,meraklıysan elektronik al yada kıyafet al,WORK bittikten sonra 1 ay gez,eğlen.Döndüğünde pişman olsan bile elinde torununa bile anlatacağın anılar olacağından emin ol.Bence bu kadar kasmanın lüzmü yok sonucta 3 4 ay durup dönüceksin.En fazla ne olabilirki,düzgün bir firmayla git bence iş te sorun çıkma olasılığını en aza indirir bu.
    Kısaca git ve 4 ay sonra gel...

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

garsonluk düşünüyorum ingilizcem iyi müşteriyle iletişimde daha fazla olabilirim..genelde newyork florida arası gidiyorlar sanırım oralarda biryere giderim ama tabiki büyük şehirleri istiyorumda firmalar konaklama pahalıdır diye caydırmaya calışıyolar
    garsonluk kolay iş değildir ingilizce bakımından çünkü gidince yemekleri öğreneceksin gelen müşteriyi güleryüzle ve düzgün bir dille karşılıyacaksın ilk gittiğinde aksan zorluğu çekeceksin ilk defa gidipte aksanda zorlanmayan adam yoktur neredeyse biraz arka kısımda çalıştıktan sonra daha kolay olur
    Bende daha önce hiç çalışmamıştım ama yaz boyunca 600 saat civarı çalıştım. Daha önce çalışmadıysan gitme demek çok yanlış. O Zaman napıcaz hayatımız boyunca hiç çalışmayalım ? Saçma. Her şekilde gitmelisin, tabiki maddi olarak zorluk çekmeyeceksen.
    kimse hiç çalışmadıysan gitme demedi benimde hayatımdaki ilk işim amerikadaydı arkadaş köle gibi vasıfsız işlerde çalışmaya değer mi 6 milyar para verecez daha azını kazanacağız dediği için böyle bişey dedik
    Konu matador_36 tarafından (25-11-2011 Saat 11:30 PM ) değiştirilmiştir.

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

Alıntı kagan ay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bence bu kadar sıkıntı yapma şöyle düşün,sen henüz gençsin,bu tür maceralar da gençten yapılır.Yani heryaş yapılır ama 22 23 yasında giden birisi ile 55 yaşında giden birisi için ABD aynı değeri taşımaz.Git çalış,para biriktir,bol bol fotograf cekin,meraklıysan elektronik al yada kıyafet al,WORK bittikten sonra 1 ay gez,eğlen.Döndüğünde pişman olsan bile elinde torununa bile anlatacağın anılar olacağından emin ol.Bence bu kadar kasmanın lüzmü yok sonucta 3 4 ay durup dönüceksin.En fazla ne olabilirki,düzgün bir firmayla git bence iş te sorun çıkma olasılığını en aza indirir bu.
    Kısaca git ve 4 ay sonra gel...
    güzel yazmışsında haziran 20de finaller bitiyo eylül 26da okul 2,5ay work 15-20gün travel olcak sanırım

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

Alıntı PinkFloyd Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    güzel yazmışsında haziran 20de finaller bitiyo eylül 26da okul 2,5ay work 15-20gün travel olcak sanırım
    15-20 gün travel için çok ideal fazlası için para lazım

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

pazartesi kaydımı yaptırıyorum garsonluk yada server seçiçem başta zorlanırım ama ingilizce için en güzel yollardan biri

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

server benim bildigim garsonluk demek. ayrica watda garsonluk isi nerdeyse yok denecek kadar az.. eger ingilizcen amerikali kadar iyi degilse garsonluk isini secme cunku seni muuhtemelen oraya gittiginde komi yapacaklar.. ingilizcenin kusursuz olmasi lazim garsonluk icin..

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

ne tavsiye edersiniz ki hotel işlerinde olumlu youm gormedım hiç tek başlarına oda toplayıp kimseyi görmüyolarmış..aktif şekilde sohpet edilebilcek en iyi iş hangisi ki

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

ben ye-ro sirketiyle gitmistim wisconsin'de noahs ark diye bi su parkina. hayatimin donum noktalarindan biri oldu. cok guzel bi deneyim yasadim. kesinlikle gitmeni tavsiye ederim. dilini gelistirirsin ve unutulmaz bi macera yasarsin. bir suru arkadas edindim ve coguyla hala gorusuyorum. bi git zaten tekrar gitmek isticeksin )

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

Alıntı Ruya Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben ye-ro sirketiyle gitmistim wisconsin'de noahs ark diye bi su parkina. hayatimin donum noktalarindan biri oldu. cok guzel bi deneyim yasadim. kesinlikle gitmeni tavsiye ederim. dilini gelistirirsin ve unutulmaz bi macera yasarsin. bir suru arkadas edindim ve coguyla hala gorusuyorum. bi git zaten tekrar gitmek isticeksin )
    teşekkür ederim bu yeri araştırıcam

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

idealsasa kayıt oldum başladık maceraya

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Bende senin gibi kararsızdım dostum,ama bu program böyle bir şey işte,bir yerde anlatılan herşeyi doğru bir şekilde realize edip ya gözünü kapatıp bu yola düşeceksin,yada vazgeçeceksin.Eğer her şeyi göze alıyorsan,ekonomik kaygında yoksa, konuşabilecek kadar ing. biliyorsan git derim.

Forum Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

Alıntı PinkFloyd Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    pazartesi kaydımı yaptırıyorum garsonluk yada server seçiçem başta zorlanırım ama ingilizce için en güzel yollardan biri
    2 senedir serverlık yapıyorum.İngilizcen gerçekten çok iyi değilse sakın bu işe kalkışma.Çok zor bir iş.İşler çok karışık.Bizim buradaki gibi tabağı getir götür değil.Bahşiş alabilmek için her konuda çok iyi konuşabilmen, yemeklere ve menuye çok hakim olman gerekiyor.Buda kolay bir iş değil.Ayrıca bu işlerde alınan saatlik ücret yok denecek kadar az.Her şey bahşiş üstüne.Ben ilk gittiğimde ingilizcem çok iyi olmasına rağmen zorlanmıştım.Açıkçası çok iyi ingilizce bilmiyorsan, garsonlukta geliştirim diyorsan sakın öle bişeye kalkışma.Kendini comi-busser hatta bulaşıkçılık da bile bulabilirsin birden wat hayallerin yalan olabilir.
    ""Let the game begin""

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

eger kizsan ingilizce seviyen orta olsada serverlik yapabilirsin , eger restaurant isi bulursan ortalama ing. ile seni foodrunner yada busboy yapmazlar server yaparlar
    LIVE IS LIFE

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

arkadaşlar kendinizi şartlamayın....işler önünüze gelmeden hiç birşeye karar vermezsiniz zaten vermis olsanız da 50 kere fikir değiştirirsiniz
    gitmeye deger mi diyorsanız da eger;
    herşeye değer.şahsen ben 7 tane alttan ders bırakarak gitmiştim 2 dönem süpriz bi şekilde finaller acıklanınca 5 dersimin birden DC- ile kaldıgını gördüm yine de vazgeçmedim pişman değilim
    Kod:
    ESRA YILDIZ

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Thumbs up

Alıntı Ruya Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Evet o parkın methini bende duydum bi kaç arkadaşımın kuzeni oradaydı gecen yaz çok sevmişti orayı
    Kod:
    ESRA YILDIZ

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

Alıntı yıldızesra Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar kendinizi şartlamayın....işler önünüze gelmeden hiç birşeye karar vermezsiniz zaten vermis olsanız da 50 kere fikir değiştirirsiniz
    gitmeye deger mi diyorsanız da eger;
    herşeye değer.şahsen ben 7 tane alttan ders bırakarak gitmiştim 2 dönem süpriz bi şekilde finaller acıklanınca 5 dersimin birden DC- ile kaldıgını gördüm yine de vazgeçmedim pişman değilim
    dc şartlı geçmiyor mu

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

forever FLORIDA

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

bence deger pink bızım okuldakı egıtıme ıhtıyacımız yok kendımız kendımız egıtırız We dont need no educatıon bıdıp geldıkten sonra dersın
    All in all it's not just another brick in the wall
    "20 years from now, you will be more disappointed, by the things you didnt do, than by the ones you did. so explore, dream, discover...'' Mark Twain

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

hayatımda hiç geyık gormemıstım ya da çinli bir öğrencı ya da arjantınlı bır adam ya da israilli bir hatun ya da hiç trene binmemiştim .hepsını orda gordum..ustelık ucaga da ılk defa bınmıstım..ustelık ınglzce hazırlıgı gecememıstım okulda 2 sınıfa gelmıstım ama hala kambur gıbı sırtımda tasıyordum dondugumde yaptıgım ılk iş hazırlıgı gecmektı..hala degmez mı dıyorsun
    "20 years from now, you will be more disappointed, by the things you didnt do, than by the ones you did. so explore, dream, discover...'' Mark Twain

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)