Work and Travel
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 40 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc g�steriliyor

Konu: gitmeye de?er mi?

U�u�a Haz�r Wat��
    �yelik tarihi
    Nov 2011
    Tecr�be Puan�
    14

Standart gitmeye de?er mi?

arkada?lar �ok ara?t?rd?m hala karars?z?m 2g�n sonra firmaya gidip kay?t yapt?r?cam ne bi eyalet nede bir i?e karar verebildim
    fiyatlar cok fazla 5,5-6 milyar paraya denk geliyor t�m masraflar dahil ama orada cok daha az?n? kazan?cam ve k�le gibi �al???lmaz gezmek al?veri? yapmak gerekicek yani elde pek bi?ey kalm?cak.Biran gitmek istiyorum bir an teredd�tte kal?yorum oraya gidip yorucu vas?fs?z i?lerde �al??mak gezmeye ve yeni k�lt�r ?ehir insanlar g�rmeye hakikaten de?ermi?
    Konu PinkFloyd taraf�ndan (25-11-2011 Saat 03:57 AM ) de�i�tirilmi�tir.

U�u�a Haz�r Wat��
    �yelik tarihi
    Mar 2011
    Tecr�be Puan�
    15

gidece?in yerde ortam?n biraz ?ans meselesi. Ben �� ay deli gibi �al??t?ktan sonraki gezdi?im 15 g�n herseye,tum s?k?nt?lara degerdi. Bu sene maliyetler cok artm?s tabi ama gidebilmeye imkan? olan herkes gitmeli bu tecr�beyi yasamal?. Yeni insanlar yeni bir ortam,gezip gord�g�n onca yer.. bende gitmeden once cok teredd�tteydim ama ?imdi iyiki gitmi?im diyorum fotograflara bak?p o g�nleri d�?�n�yorum ve bu sene tekrar gitmek i�in u?ras?yorum. T�m olumsuzluklara ragmen bence herkes bu tecr�beyi edinmeli..

Hayalperest Wat��
    �yelik tarihi
    Sep 2011
    Tecr�be Puan�
    0

Para konusunda s?k?nt?n yoksa g?t der?m .bu deney?m gercekten guzel . Ben zorluk cekm?s b?r watc?y?m s?rket problemler? falan buna ragmen tekrar g?tmek ?st?yorum . Ama wat la b?rdaha asla .yurt d?s? ?c?n baska uzun surel? programlarda var.

U�u�a Haz�r Wat��
    �yelik tarihi
    Dec 2010
    Tecr�be Puan�
    15

E?er verece?in rakamlardan sonra �ok s?k?nt?ya girmeyeceksen b�t�e olarak kesinlikle gitmelisin. O 3 ay �ok h?zl? ge�iyor pek anlam?yorsun bi?ey ama ?ans yan?ndaysa i? d???nda �ok e?leneceksin emin ol.
    Wisconsin Dells | Noah's Ark
    2011 Summer

�stad
    �yelik tarihi
    Apr 2010
    Tecr�be Puan�
    22

hayat?nda hi� �al??mam??san zor bir deneyim olur e?er para konusunda s?k?nt? yoksa git
    ya oldu�un gibi g�r�n yada g�z�me g�r�nme!!!

Deneyimli Wat��
    �yelik tarihi
    Jul 2011
    Tecr�be Puan�
    15

Matadora kat?l?yorum daha �nce �al??mad?ysan ki mesaj?ndan �yle anla??l?yor gitme diyorum bende..
    Ha normal ?artlarda de?er mi bence de?er,3 ay afedersin it gibi �al??t?rmayacaklar ki seni gene off g�nlerin olacak ak?amlar?n yada sabahlar?n bo? olacak i? saatleride haftal?k ortalama 30-35 olacak 2g�n off olsa 5 g�n 7?er saat �al??acaks?n..T�rkiye'de insanlar haftan?n 7 g�n� 12?er saat beden g�c� gerektiren i?lerde �al??abiliyor.

U�u�a Haz�r Wat��
    �yelik tarihi
    Nov 2011
    Tecr�be Puan�
    14

daha once �al??t?m baya uzun saatler �al??t?m g�n i�erisinde o sorun de?il para d�r�t�yo beni dolar1.90 oldu ben yaz?n dondugumde 1.50 olur kes?n ordanda biton zarar

BannedUser
    Guest

yuzde yuz git ama. sirketini iyi arastir. sen bir kere bastan hata yapiyorsun diyorsun isimde belli degil eyalette bu watcilarin yaptigi en buyuk hata. daha erken iyice arastir. boyle bastan savma yaparsan cok sikinti cekersin

U�u�a Haz�r Wat��
    �yelik tarihi
    Nov 2011
    Tecr�be Puan�
    14

garsonluk d�?�n�yorum ingilizcem iyi m�?teriyle ileti?imde daha fazla olabilirim..genelde newyork florida aras? gidiyorlar san?r?m oralarda biryere giderim ama tabiki b�y�k ?ehirleri istiyorumda firmalar konaklama pahal?d?r diye cayd?rmaya cal???yolar

Uzman Wat��
    �yelik tarihi
    May 2011
    Tecr�be Puan�
    16

Bence de gitmeye de?er. B�t�n i?ler zor ve yorucu de?il. Mesela ben �ok g�zel bir yerde lifeguard olarak �al??t?m. Gayette e?lenceli ve g�zeldi E?er paran varsa git derim.

U�u�a Haz�r Wat��
    �yelik tarihi
    Dec 2010
    Tecr�be Puan�
    15

Bende daha �nce hi� �al??mam??t?m ama yaz boyunca 600 saat civar? �al??t?m. Daha �nce �al??mad?ysan gitme demek �ok yanl??. O Zaman nap?caz hayat?m?z boyunca hi� �al??mayal?m ? Sa�ma. Her ?ekilde gitmelisin, tabiki maddi olarak zorluk �ekmeyeceksen.
    Wisconsin Dells | Noah's Ark
    2011 Summer

Hayalperest Wat��
    �yelik tarihi
    Nov 2011
    Tecr�be Puan�
    0

Bence bu kadar s?k?nt? yapma ?�yle d�?�n,sen hen�z gen�sin,bu t�r maceralar da gen�ten yap?l?r.Yani herya? yap?l?r ama 22 23 yas?nda giden birisi ile 55 ya??nda giden birisi i�in ABD ayn? de?eri ta??maz.Git �al??,para biriktir,bol bol fotograf cekin,merakl?ysan elektronik al yada k?yafet al,WORK bittikten sonra 1 ay gez,e?len.D�nd�?�nde pi?man olsan bile elinde torununa bile anlataca??n an?lar olaca??ndan emin ol.Bence bu kadar kasman?n l�zm� yok sonucta 3 4 ay durup d�n�ceksin.En fazla ne olabilirki,d�zg�n bir firmayla git bence i? te sorun �?kma olas?l???n? en aza indirir bu.
    K?saca git ve 4 ay sonra gel...

�stad
    �yelik tarihi
    Apr 2010
    Tecr�be Puan�
    22

garsonluk d�?�n�yorum ingilizcem iyi m�?teriyle ileti?imde daha fazla olabilirim..genelde newyork florida aras? gidiyorlar san?r?m oralarda biryere giderim ama tabiki b�y�k ?ehirleri istiyorumda firmalar konaklama pahal?d?r diye cayd?rmaya cal???yolar
    garsonluk kolay i? de?ildir ingilizce bak?m?ndan ��nk� gidince yemekleri �?reneceksin gelen m�?teriyi g�lery�zle ve d�zg�n bir dille kar??l?yacaks?n ilk gitti?inde aksan zorlu?u �ekeceksin ilk defa gidipte aksanda zorlanmayan adam yoktur neredeyse biraz arka k?s?mda �al??t?ktan sonra daha kolay olur
    Bende daha �nce hi� �al??mam??t?m ama yaz boyunca 600 saat civar? �al??t?m. Daha �nce �al??mad?ysan gitme demek �ok yanl??. O Zaman nap?caz hayat?m?z boyunca hi� �al??mayal?m ? Sa�ma. Her ?ekilde gitmelisin, tabiki maddi olarak zorluk �ekmeyeceksen.
    kimse hi� �al??mad?ysan gitme demedi benimde hayat?mdaki ilk i?im amerikadayd? arkada? k�le gibi vas?fs?z i?lerde �al??maya de?er mi 6 milyar para verecez daha az?n? kazanaca??z dedi?i i�in b�yle bi?ey dedik
    Konu matador_36 taraf�ndan (25-11-2011 Saat 11:30 PM ) de�i�tirilmi�tir.

U�u�a Haz�r Wat��
    �yelik tarihi
    Nov 2011
    Tecr�be Puan�
    14

Al�nt� kagan ay Nickli �yeden Al�nt� Mesaj� g�ster
    Bence bu kadar s?k?nt? yapma ?�yle d�?�n,sen hen�z gen�sin,bu t�r maceralar da gen�ten yap?l?r.Yani herya? yap?l?r ama 22 23 yas?nda giden birisi ile 55 ya??nda giden birisi i�in ABD ayn? de?eri ta??maz.Git �al??,para biriktir,bol bol fotograf cekin,merakl?ysan elektronik al yada k?yafet al,WORK bittikten sonra 1 ay gez,e?len.D�nd�?�nde pi?man olsan bile elinde torununa bile anlataca??n an?lar olaca??ndan emin ol.Bence bu kadar kasman?n l�zm� yok sonucta 3 4 ay durup d�n�ceksin.En fazla ne olabilirki,d�zg�n bir firmayla git bence i? te sorun �?kma olas?l???n? en aza indirir bu.
    K?saca git ve 4 ay sonra gel...
    g�zel yazm??s?nda haziran 20de finaller bitiyo eyl�l 26da okul 2,5ay work 15-20g�n travel olcak san?r?m

�stad
    �yelik tarihi
    Apr 2010
    Tecr�be Puan�
    22

Al�nt� PinkFloyd Nickli �yeden Al�nt� Mesaj� g�ster
    g�zel yazm??s?nda haziran 20de finaller bitiyo eyl�l 26da okul 2,5ay work 15-20g�n travel olcak san?r?m
    15-20 g�n travel i�in �ok ideal fazlas? i�in para laz?m

U�u�a Haz�r Wat��
    �yelik tarihi
    Nov 2011
    Tecr�be Puan�
    14

pazartesi kayd?m? yapt?r?yorum garsonluk yada server se�i�em ba?ta zorlan?r?m ama ingilizce i�in en g�zel yollardan biri

Site Y�neticisi
    �yelik tarihi
    Mar 2008
    Tecr�be Puan�
    10

server benim bildigim garsonluk demek. ayrica watda garsonluk isi nerdeyse yok denecek kadar az.. eger ingilizcen amerikali kadar iyi degilse garsonluk isini secme cunku seni muuhtemelen oraya gittiginde komi yapacaklar.. ingilizcenin kusursuz olmasi lazim garsonluk icin..

U�u�a Haz�r Wat��
    �yelik tarihi
    Nov 2011
    Tecr�be Puan�
    14

ne tavsiye edersiniz ki hotel i?lerinde olumlu youm gormed?m hi� tek ba?lar?na oda toplay?p kimseyi g�rm�yolarm??..aktif ?ekilde sohpet edilebilcek en iyi i? hangisi ki

Hayalperest Wat��
    �yelik tarihi
    Nov 2011
    Tecr�be Puan�
    0

ben ye-ro sirketiyle gitmistim wisconsin'de noahs ark diye bi su parkina. hayatimin donum noktalarindan biri oldu. cok guzel bi deneyim yasadim. kesinlikle gitmeni tavsiye ederim. dilini gelistirirsin ve unutulmaz bi macera yasarsin. bir suru arkadas edindim ve coguyla hala gorusuyorum. bi git zaten tekrar gitmek isticeksin )

U�u�a Haz�r Wat��
    �yelik tarihi
    Nov 2011
    Tecr�be Puan�
    14

Al�nt� Ruya Nickli �yeden Al�nt� Mesaj� g�ster
    ben ye-ro sirketiyle gitmistim wisconsin'de noahs ark diye bi su parkina. hayatimin donum noktalarindan biri oldu. cok guzel bi deneyim yasadim. kesinlikle gitmeni tavsiye ederim. dilini gelistirirsin ve unutulmaz bi macera yasarsin. bir suru arkadas edindim ve coguyla hala gorusuyorum. bi git zaten tekrar gitmek isticeksin )
    te?ekk�r ederim bu yeri ara?t?r?cam

U�u�a Haz�r Wat��
    �yelik tarihi
    Nov 2011
    Tecr�be Puan�
    14

idealsasa kay?t oldum ba?lad?k maceraya

Uzman Wat��
    �yelik tarihi
    Nov 2011
    Tecr�be Puan�
    15

Bende senin gibi karars?zd?m dostum,ama bu program b�yle bir ?ey i?te,bir yerde anlat?lan her?eyi do?ru bir ?ekilde realize edip ya g�z�n� kapat?p bu yola d�?eceksin,yada vazge�eceksin.E?er her ?eyi g�ze al?yorsan,ekonomik kayg?nda yoksa, konu?abilecek kadar ing. biliyorsan git derim.

Forum Y�neticisi
    �yelik tarihi
    Dec 2009
    Tecr�be Puan�
    10

Al�nt� PinkFloyd Nickli �yeden Al�nt� Mesaj� g�ster
    pazartesi kayd?m? yapt?r?yorum garsonluk yada server se�i�em ba?ta zorlan?r?m ama ingilizce i�in en g�zel yollardan biri
    2 senedir serverl?k yap?yorum.?ngilizcen ger�ekten �ok iyi de?ilse sak?n bu i?e kalk??ma.�ok zor bir i?.??ler �ok kar???k.Bizim buradaki gibi taba?? getir g�t�r de?il.Bah?i? alabilmek i�in her konuda �ok iyi konu?abilmen, yemeklere ve menuye �ok hakim olman gerekiyor.Buda kolay bir i? de?il.Ayr?ca bu i?lerde al?nan saatlik �cret yok denecek kadar az.Her ?ey bah?i? �st�ne.Ben ilk gitti?imde ingilizcem �ok iyi olmas?na ra?men zorlanm??t?m.A�?k�as? �ok iyi ingilizce bilmiyorsan, garsonlukta geli?tirim diyorsan sak?n �le bi?eye kalk??ma.Kendini comi-busser hatta bula??k�?l?k da bile bulabilirsin birden wat hayallerin yalan olabilir.
    ""Let the game begin""

Uzman Wat��
    �yelik tarihi
    Feb 2008
    Tecr�be Puan�
    19

eger kizsan ingilizce seviyen orta olsada serverlik yapabilirsin , eger restaurant isi bulursan ortalama ing. ile seni foodrunner yada busboy yapmazlar server yaparlar
    LIVE IS LIFE

Hayalperest Wat��
    �yelik tarihi
    Nov 2011
    Tecr�be Puan�
    0

arkada?lar kendinizi ?artlamay?n....i?ler �n�n�ze gelmeden hi� bir?eye karar vermezsiniz zaten vermis olsan?z da 50 kere fikir de?i?tirirsiniz
    gitmeye deger mi diyorsan?z da eger;
    her?eye de?er.?ahsen ben 7 tane alttan ders b?rakarak gitmi?tim 2 d�nem s�priz bi ?ekilde finaller ac?klan?nca 5 dersimin birden DC- ile kald?g?n? g�rd�m yine de vazge�medim pi?man de?ilim
    Kod:
    ESRA YILDIZ

Hayalperest Wat��
    �yelik tarihi
    Nov 2011
    Tecr�be Puan�
    0

Thumbs up

Al�nt� Ruya Nickli �yeden Al�nt� Mesaj� g�ster

Evet o park?n methini bende duydum bi ka� arkada??m?n kuzeni oradayd? gecen yaz �ok sevmi?ti oray?
    Kod:
    ESRA YILDIZ

�stad
    �yelik tarihi
    Apr 2010
    Tecr�be Puan�
    22

Al�nt� y?ld?zesra Nickli �yeden Al�nt� Mesaj� g�ster
    arkada?lar kendinizi ?artlamay?n....i?ler �n�n�ze gelmeden hi� bir?eye karar vermezsiniz zaten vermis olsan?z da 50 kere fikir de?i?tirirsiniz
    gitmeye deger mi diyorsan?z da eger;
    her?eye de?er.?ahsen ben 7 tane alttan ders b?rakarak gitmi?tim 2 d�nem s�priz bi ?ekilde finaller ac?klan?nca 5 dersimin birden DC- ile kald?g?n? g�rd�m yine de vazge�medim pi?man de?ilim
    dc ?artl? ge�miyor mu

Ara�t�rmac� Wat��
    �yelik tarihi
    Jun 2011
    Tecr�be Puan�
    15

forever FLORIDA

Efsane Wat��
    �yelik tarihi
    Dec 2009
    Tecr�be Puan�
    17

bence deger pink b?z?m okuldak? eg?t?me ?ht?yac?m?z yok kend?m?z kend?m?z eg?t?r?z We dont need no educat?on b?d?p geld?kten sonra ders?n
    All in all it's not just another brick in the wall
    "20 years from now, you will be more disappointed, by the things you didnt do, than by the ones you did. so explore, dream, discover...'' Mark Twain

Efsane Wat��
    �yelik tarihi
    Dec 2009
    Tecr�be Puan�
    17

hayat?mda hi� gey?k gormem?st?m ya da �inli bir �?renc? ya da arjant?nl? b?r adam ya da israilli bir hatun ya da hi� trene binmemi?tim .heps?n? orda gordum..ustel?k ucaga da ?lk defa b?nm?st?m..ustel?k ?nglzce haz?rl?g? gecemem?st?m okulda 2 s?n?fa gelm?st?m ama hala kambur g?b? s?rt?mda tas?yordum dondugumde yapt?g?m ?lk i? haz?rl?g? gecmekt?..hala degmez m? d?yorsun
    "20 years from now, you will be more disappointed, by the things you didnt do, than by the ones you did. so explore, dream, discover...'' Mark Twain

Konu Bilgileri

Bu Konuya G�zatan Kullan�c�lar

�u anda 1 kullan�c� bu konuyu g�r�nt�l�yor. (0 kay�tl� ve 1 misafir)