Alıntı onlypeace Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Arkadaşlar tecrübeli arkadaşlardan yaptıkları işleri anlatmalarını rica ediyorum.Şu sıraya göre yazarsanız daha yararlı olur.:

0-Yaş,cinsiyet
0i.Şirkete ödediğin miktar,harçlık,ve kaldığın sürede kazandığın toplam miktar
1-Bulunduğu şehir
2-Yaptığın iş
3-Çalıştığın saat ve gün(haftalık aylık,...)
4-Kazandığın yeşiller (saatlik,hafatalık aylık,)
5-Kaldığım yer(otel,hostel,iş yeri..ev arkadaşları kız/erkek,sayı..)
6-Barınma,temel beslenme,temel gezme için harcadığın miktar
7-Son günlerinde tatili nerde ve kim ile geçirdiniz?
7i.İngilizce seviyeniz ve döndüğünüzdeki durumunuz?
7ii.Size ne gibi katkılar sağladı?Neden?
8-Memnun kaldınız mı?
9-Önerileriniz?

Arkadaşlar şimdiden teşekkür ederim bizim paylaştığınız her bilgi için..
Aslında güzel bir konu başlığı olmuş ama cevap veren olmamış sanırım ilk adımı ben atayım Amerika'dan geleli 1 hafta oldu taze taze cevap vereyim

Şirkete ödediğim miktar 2.500tl( uçak biletleri hariç), yanımda 500 dolar ile Amerika'ya gittim. 3.500$ kazandım.
1. Ben Minneasota eyaletinde çalıştım herkez bilmez burayı Orta Amerika'da bir eyalet
2. Gezici eğlence parkında( mobile amusement park) çalıştım.
3. bu işin çalışma saatleri belli değildir sezona göre değişir yaz sezonu en yoğun zamanlar olduğu için sabah 9 dan akşam 12 lere kadar çalışırsınız off günsüz buna dikkatinizi çekeyim! Biz sponsora şikayet edip öle 1 gün tatil aldık.
4. Gezici eğlence parkı işinde haftalık ücret alınır.Maaşınız paycheck olarak değil elden verilir. Ben 350$ aldım haftalık.
5. Gezici bir işte çalıştığım için karavanda kaldım 2 kişi
6. Haftalık alışveriş yaptık 2 arkadaş,kalma parası vermedik. Ayrıca eğlence parkı olduğu için yemek vagonlarından indirimli yemek yiyebiliyorsunuz. Ben paramı gezmeye harcadım
7.Tatilimi California'nın en güzel şehirlerinde Amerika'ya birlikte geldiğim arkaşımla gezdim. California yı gezmek benim hayalimdi
8.İngilizce seviyem iyi düzeydeydi ama konuşmamı çok geliştirdim
Amerika ya gitmek bana gerçekten çok şey sağladı.Çünkü work and trael benim ilk yurtdışına çıkışım, ilk çalışma tecrübem oldu. Size ister istemez farklı tecrübeler sağlıyor zaten. Farklı bi ülkede olmak yeni insanlarla tanışmak kendi başınıza mücadele etmek..vs. Kötü tecrübelerimde oldu ilk gittiğimde işsiz kaldım. 15 gün boyunca hiçbişey yapmadan bekledik.Sponsorumuz bize yeni iş bulduk California dan adını bile duymadığım Minnesota eyaletine gittim ve hiç work and travel öğrencisi çalıştırmamış sadece Güney Afrikalı işcilerin çalıştığı bir eğlence parkına çalışmaya gittim çalışma şartlarım çok ağırdı.
. Çaıştığım işten hiç memnun değildim çünkü bu kimsenin yapabileceği bir iş değildi.
9. Yeni gideceklere tavsiyem şirketinizi iyi seçin!