Oraya tum kisa sureligine (wat ve dil okulu) gidecekler icin tecrube olsun diye anlatmaya devam...gelelim havaalanindan sonraya, babacan tavirli gumruk memuru bana iyi gelmisti aslinda. Dogruca son check noktasina yoneldim bavullarimi da orda kontrol ettirdikten sonra the u.s.a. ye ayagimi bastim.
Anlasma geregi biz havaalaninda kalacagimiz aileler tarafindan karsilanacaktik. Her evde sadece bir Turk olacakti ve doldurdugumuz istek formlari vardi (aile cocuklu olmasin, pet hayvani istemiyorum gibi) ki ben pet hayvani istemiyorum secenegini isaretlemistim ki bu istek amerika da kahvaltida simit istemek gibi biseymis. Gumrukde harcadigim vakitten dolayi diger arkadaslar biras beklemisler. Neyse herkes ailelerinin yanlarina dagildi ikiser ucer...Ahanda ikinci sok...
Biz iki arkadasi Bob adinda bi amca aldi. Adam 60 li yaslarda kendine bakmaya bile hayri yok... dedim bu adam mi bize bakacak neyse karisi yardimcisi filan vardir heralde diye yola devam ediyoruz ki benim alerjim vardir, hemen alirim, basladi bogazim gidiklanmaya...tabi bilen bilir kopek tuyune karsi olan bir alerjidir bu. Arabanin ici les gibi ayrica her taraf kopek tuyu. Bir anda adami kopek avcisi sanacaktim da araba kopek avlamaya pek uygun degildi. Ne biliyim adamin 3 tane kopeciginin! oldugunu.
Amcanin evine geldik sonunda... semt tam amerikan filmlerinde gordugumuz gibi, guzel mustakil bahceli garajli evler, fakat amcanin ki hayaletli ev gibibavullarimizi aldik kapidan iceri girecegiz ki kopekler havliyor sonradan anliyoruz ki, iki haskey bir buldog. Pek bi severim!!! de ben bu hayvanlari neyse adam kopekleri uzaklastirdi, goturdu bagladi ki heralde sesleri kesildi. sonra biz iceri girdik. Amca bizi ust kata dogru goturuyo ama evin ici les gibi her taraf kopek tuyu ve igrenc agir bi koku...Dusunun biz bu evde yaticaz ve yemek yiyecegiz. Merdivenlere dogru yonelmisken amanin bir baktim buldog olani uzerimize dogru yalana yalana geliyor... ben bavulumu biraktigim gibi merdivenden hizla kostum arkadasimda tabi bi odanin icine kendimizi zor attik ve kapiyi kapattik. tabi hayvan havliyor, amcada korkmayin diye bagiriyo. ulan dedim icimden sana gore hersey kolay gelde korkma... kopek havlamasi bir sure sonra kesildi ben kapidan ciktim baktim ortalik sakin amca da geldi zaten bavullarinizi acin yerlesin dedi. Ben bi dakka bu evde kalamam dedikten sonra ayrintilari anlattim (isteklerimizi no pet,single room, no other turkish student, mumkunse yes brazilian female student filan
). Amca bize ifrit oldu tabi, hadi yemek yiyelim dedi... bizi yumusatmaya calisiyor... mutfaga gectik yemek yiyecez ama nasil yiyecegiz. Her taraf kopek kili, her yer pis les gibi kokuyor, muhtemelen kokan kopek pisligi, gozumun onune geldikce hala midem kalkiyor. Neyse biz tesekkur ettik ve odamiza ciktik tekrar. Odaya girince kopeklerin bize niye kizgin oldugunu anladim. Yataklarin uzerinde biz gelmeden bu hayvanciklar uyuyordu ki heralde, her taraf kopek kiliydi, megerse biz bu zavalli kopeciklerin yatagini calmisiz dedim icimden. Bir yandan da muthis bir yorgunluk, yatagin uzerine ucaktan yanimiza her ihtimale karsi aldigimiz kullan at battaniyeleri serdikten sonra uzandigimi hatiriyorum ki o gun ki son hatirladigim sey.
Bookmarks