Senenin ortalarina dogru work and travel yapmaya karar verdim. oncelikli amacim gezip gormek, farkli bir kulturu, amerikan yasamini tecrube etmek idi. ingilizcemin gelismesine de buyuk katki saglayacakti amerikada 3 ay gecirmek. su anda gunlerden 31 Temmuz, 2011, Las Vegastaki motel odamdan yazmaktayim bunlari. tatil gunum bugun ve sikildim biraz, evet vegasta bile olsa sikilabiliyor insan.
Baslangic
Turkiyedeki sirketimin ayarladigi is los angelesta idi. amerikaya geldikten sonra downtown LA de bir otele yerlestim, 3 gun orda kaldim. calisacagim yere gittigimde adamlarin benden haberi yoktu. turkiyeyi aradim isin iptal oldugunu baska is bulacaklarini soylediler. santa monicada 2 yer soylediler, shangai restaurant ve pacific park, 2sine de gittim ama elemana ihtiyaclari yokmus yalan oldu o isler. santa monicada Hostelling international da kaldim 2 gun gezdim biraz. bu arada hala turkiyeden haber bekliyorum is bulcaklar diye. 2 gun sonra aradilar turkiyedeki sirket, elinde guzel bir is oldugunu ve iyi para kazanip ing gelistirebilecegimi soyledi, shopping mall da gozluk kioskunda calisacaktim, ve is Minnesotadaydi. tamam dedim. danisman sirketim biletimi aldi ve minnesotaya gittim, orda havaalaninda karsiladilar beni, caliscagim yere goturduler, eve de yerlestim falan. 1 gun orda calistiktan sonra o tempoya dayanamayacagimi anladim ve isten cikmak gitmek istiyordum. turkiyeyi arayip anlattim bana baska is bulun dedim. sonra zaten ordaki patron (ki turktu) kovdu beni. san franciscoda bir turk abinin numarasini verdiler, onu arayip konustum ve san franciscoya gitmeye karar verdim.
San Francisco
San franciscoya geldim, bartla powell istasyonuna gittim ordan evsizin birine hostelin adresini sordum ordan yokuslu sokaklardan amsterdam hostele geldim. gelir gelmez turkce konusmalari duydum ve oradaki wat magdurlariyla tanistim, 4 kisi orda magdur bi sekilde is bekliyorlardi, ben de is icin gorusmek uzere bana sirketin verdigi numarayi aradim Serdar abi orda restauranti olan yardimsever bir insan, 30 sene new yorkta yasamis, her turlu isi yapmis sonra san franciscoya gelmis burada bir kasabada ailesiyle beraber yasiyor. beni evine goturdu misafir etti her konuda yardimci olmaya calisti is secenekleri gosterdi, ama maalesef yine calismak isteyecegim bir is bulamadik, san franciscoda gezdik birkac hafta, orda hard rockda calisan bir arkadas daha bulduk turk, beraber bel air otelde kaldik. gay pride zamanina denk geldik tam da market street komple festival alani gibiydi konserler etkinlikler her tarafta ciplak insanlar cok eglenceliydi. sonra tekrar turkiyedeki sirketi aradik ne yapalim ne edelim dedik. bize 2 is secenegi daha sundu. biri. new jerseyde yine standda biseyler satma isi. gunde 80 dolar kazancaktik gitsek ama off gun yok 2 ay boyunca, bu yuzden istemedik. diger is ise baltimore da turklerin dukkaninda getir gotur isleri idi, bu ise gitmeye karar verdik, ama sonradan baltimore hakkinda biraz arastirma yaptik ve gitmekten vazgectik. sonra new yorktan yine is haberi geldi, gidelim buna dedik arkadasla. ama gitmeden once de bi Los angeles + las vegas traveli yapalim buralara gelmisken dedik.
los angeles - las vegas
los angeles a amtrak la geldik san franciscodan. union stationdan inglewood a hostelimizin oldugu yere geldik (backpackers paradise hostel). downtown, santa monica, venice beach, marine del rey, hollywood, beverly hills falan gezdik 1 haftaya yakin. sonra amtrakla las vegasa gidecektik ki otobusu kacirdik, neyse ki parayi iade ettiler, ayni gun greyhound otobusu bulduk gece ciktik yola sabah 5 gibi las vegastaydik. yer ayirttigimiz hostele gittik, hostel cat, burada birkac gun kaldik, ve bir turk amcayla tanistik (70 yasinda falan), dunyayi geziyormus 6 aydir simdiki duragi da vegasmis. las vegas i gezdik 2-3 gun sonra internetten craigslistte is ilanlarina bakmaya basladik, cunku las vegas hem eglence dolu turist dolu bir sehir hem konaklama ucuzdu, burda calissak her sey duzene girebilirdi. craigslistte uzun ugraslar sonucu uygun bir is bulduk, stripde cesitli lokasyonlarda mr fuzzy denen oyuncagin gosterisini yapmak ve satmakti is, interview e gittik, isin sahipleri israilli adamlar. bize ozellikle ortadogudan adam aradiklarini soylediler amerikali pek tercih etmiyorlarmis. bir de bizim turk oldugumuzu ogrenince ticaret kafamiz oldugunu dusundu hemen ise baslatti. kalacak yeri de hallettik guzel bir motel odasinda mutfagimiz banyomuz var 2 kocaman yatak guzel yasiyoruz ucuza. su an 2 haftadir calisiyoruz 1 hafta sonra paycheck alcaz. gunde 7-11 saat arasi calisiyoruz saatlik 8,25 + comission, ve haftada 1-2 gun off. cok satis yaparsak daha cok para geliyor %25 komisyon, burda gunde 800 dolar satan adam da var gunde 200 dolar yani. ama zevkli bir is yani sikilmiyorsun millete laf atiyorsun hep cocuklarla muhatapsin genelde ama herkes etkileniyor isin sirrini ogrenmek istiyor tam olarak ne is yaptigimizi merak edenlere ‪Mr. Fuzzy?‬‏ - YouTube burdaki adamin yaptigini yapiyoruz, degisik bir tecrube oluyor, bir hafta sonra isi birakmayi dusunuyoruz, burdan miami ye gidip 1 hafta sonra da new york yapcaz, sonra da home sweet home, erken bitirmek istiyorum evimi ozledim.
ilerleyen zamanlarda guncellerim burayi
Bookmarks