Alıntı newjersey Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
merhaba
ben geçen sene OC NJ deydim.şehir ama bizim türkiyedeki şehirlere benzemez bodruma bnzer bir yer ama genelde insanlar ailece oraya tatile gelirler.atlantic okyanusunun hemen kıyısında hatta kıyıdan biraz kopukköprü var 2 tane amerika kıtasına bağlayan 200-300 metre uzunluğunda.içki satılmıyor,içki almak için 20 dk mesafede olan liqur centere gidilir her türlü içki orda var köprünün diğer taraftan dibinde,o sorun olmaz zaten içki ucuz,koliler alıp dolaba atılır.
watçı öğrenciler ya otelde kalırlar yada amerikan tipi 2 katlı öğrenci evlerinde.türkiyeden gidenler genelde otelde kalırlar 3 otelde sahile ve birbirleri yakın bu oteller.akşam iş çıkışı boardwalk ta atlantic okyanusu kenarında kabalıkta yürüyüş yaparsınız.
amerikalılar çok güleryüzlü,esprili ve rahat insanlar elinden geldiğince güleryüzlü ol eğlen ve surat asma.nerde ortam orda olmaya çalış.eğer ing.iyiyse yabancı öğrencilerden bi sürü arkadaşın olur ve yapacak her zaman bi aktiviten olur.ingizcen iyiyse tavsiyem türklerle değil de yabancı öğrencilerle zaman geçir tabi bunun mümkün olması için ingilizcenin iy olması gerekir.ilk hafta konuşulan ingilizceyi anlayamayabilirsin ama zamanla kendi konuştuğun güzel ingilizceye hayret edeceksin.
tek işten çok para kazanamazsın.bu şehirde tek bir işin varsa ortalama 3500 dolar kazanırsın(dondurma satma işi hariç onda daha fazla kazanılı) 3 ayda 1000 dolar gibi ödersin kiraya kalır 2500 dolar.1000 doları yemeğe gider tabi daha ucuza getirebilirsin.diğer paraylada gezer alışveriş yaparsın.superfresh diye büyük bi gıda marketi var gıda alışverişinizi ordan yapacaksınız.artı mc donalds var 2 günde bir orda yemni tasiye ederim.marketten yemek için çok çeşit şey var yemek yapabiliyorsan kaldığın yerde rahatlıkla yaparsın.konserve balık ucuz etin kilosu ortalama 8 dolar.ilk başlarda acemilikten dolayı aç kalayım deme herkes zayıflıyor zamanla ilk zamanlar sakın bu konuyu boşlama zayıflar bitkin düşersin .makarna,balık,yumurta ,kıyma,tavuk,pilav,kahvaltı(mutlaka yap işe gitmeden yoksa insanın şaftı kayıyor)ve mc donalds var unutma ve aç kalma.
EN ÖNEMLİ TAVSİYEM GİDER GİTMEZ 2.İŞ İÇİN RESTORANLARA VEYA WONDERLAND PİER E BAŞVURMAN.20 GÜN GEÇTİKTEN SONRA ARTIK İŞ BULAMAZSIN.2.İŞİ ASIL İŞ SAATLERİNE GÖRE AYARLARLAR SÖYLERSEN İŞYERİNE.GÜNDÜZ İŞLERİ GENELDE 10 GİBİ BAŞLAR 5 GİBİ BİTER AKŞAM İŞLERİ DE 56 GİBİ BAŞLAR 10-11 GİBİ BİTER.1.İŞE GİDİKTEN 1 GÜN SONRA ÇIK BOARDWALKA İŞ ARA YILMA MUTLAKA BULURSUN ARAYAN BULUYOR MESELA BEN ZATEN KÜÇÜK Bİ YER YÜRÜYEREK 4 SAATTE GEZERSİN ŞEHRİN HER TARAFINI.

bu şehrin en büyük avantajı atlantik city ye 45 dk mesafede olması nerdeyse bütün markalar var AC de.insanlar uzaktan geliyorlar buraya alışverişe,bazen fiyatlar çok düşük oluyor.bi ara adidas mağazasında türkiyede 100 dolara alacağın ayyakkabı 12 dolara düşüyordu arada bir uğrayıp bakarsın(bu tür şeyleri orda öğrenirsin ama ama geç öğrenebilirsin ben şimdiden söylüyorum sana.

eğer soyal bir insansan o 3 ay hayatının en güzel 3 ayına dönebilir.ama eğer sosyal değilsen boyuna söversin sıkıntıdan.sakın evde oturma insanlarla diyalogta kal yoksa 1 ayın sonunda artık herkesin çevresi oluştuğunda sen dışarda kalabilirsin.bir kaç türk vardı ruslarla beraber kalıyorlardı ve hayatlarından gayet memnundular ))diğer taraftan memleket hasretiyle yanıp tutuşanlar da vardı.

türkiyede sevgilin yoksa ve bir sevgili edinmek istiyorsan hiç geç kalma ilk 1 ay çok önemli herkes bu arada birileri bulmuş oluyor.sevgilin olursa daha eğlenceli oluyor özellikle rus olursa.açık söyliyim rslar çok güzel eğleniyor ama türkler varsa yoksa otelin kapısında oturup memleket muhabbeti ederler.hiç çekingen olma herkes çok rahat türklerden başka herkesle konuş güleryüzlü ol.


bir tavsiyem de gittikten 1 ay sonra J1 CENTER da gezi turlarına adını yazdır ve parasını öde.izin günlerini(off day)değerlendirmiş olursun ve work and travel programının en önemli amacını gerçekleştirmiş olursun.


ORDAKİ HAYATİ KONU!!!İNGİLİZC,İNGİLİZCE,İNGİLİZCE...
Arkadaş güzel bilgiler vermiş ama Türkiye'de sosyallik nerede, ben orada olan biri olarak buradaki sosyallik kavramına bir türlü anlam veremedim.
Birde şu sayfaya bakılmasını tavsiye ederim.
http://www.turkishwat.net/eyaletler-...ew-jersey.html