Work and Travel
Sayfa 10 Toplam 14 Sayfadan BirinciBirinci ... 67891011121314 SonuncuSonuncu
Toplam 403 adet sonuctan sayfa basi 271 ile 300 arasi kadar sonuc g�steriliyor

Konu: vizede sorulan sorular

Acemi Wat��
    �yelik tarihi
    Apr 2011
    Tecr�be Puan�
    0

- Kitap�??? okudun mu?
    - Anlad?n m?? ---
    - (transkripte bakarak) Ne zaman mezun olacaks?n?
    - Neden Amerikaya seyahat etmek istiyorsun?
    - Nereye gideceksin?
    - iyi tatiller.

-- Asl?nda size vize verip vermeyece?ine karar vermi? oluyor zaten. Ben amerikaya seyahat etme amac?m? s�ylerken oradaki g�revli DS belgemi imzalamaya ba?lam??t?. ?yi ve s?cak insanlar. Zaten parmak izinizi al?rken stresinizi atman?za yard?mc? olabilecek ?ekilde konu?uyorlar.

Ara�t�rmac� Wat��
    �yelik tarihi
    Feb 2011
    Tecr�be Puan�
    15

form da baska b?yere daha yazm?st?m ama genelde burdan bakl?o c?kan sorulara b?de buraya paylasmak ?sted?m =)

ewet kes?nl?kle ger?lmeye gerek yokmus ama s?z ger?l?n stres yap?n cunku c?dden gec?nce ?nan?lmaz b?r rahatklama oluyor bende bugun saat 8.15 de g?rd?m kuzenm?m ?le bana o kel adam denk gedl? ?nan?lmaz b? adam tum heycan?n?z? al?p goturuo bugun g?renler gormustur zaten onla her koonusan gule eylene v?ze ald? harb? ?? b? adam bana sordugu sorular su sek?ldeyd?

-once geld?m turkce oooo merhabaaa ded?=) ben ?ng?lz?ce devam ett?m
    -nas?l?sn ded?. ?y?m ama heycanl?y?m ded?m
    -heycanlanma sak?n ol ded?
    -otobuslem? geld?n ded? .arabam var ded?m
    -markas?n? sordu
    -h?zl? g?d?yomu d?ye sordu.bende b?razc?k yag cekt?m=)) amer?kan arabas? oldugu ?c?n h?zl? ded?m guldu baya
    -nereye g?d?osun ded?. w?scons?ne g?d?orum ded?m
    -ne i? yap?caks?n ded?. life guard olucam ded?m
    yuzmen nas?l ded?.bende cok ?y? sutopu oynuorum fln ded?m sonra sas?rd? -Zor spor fln ded? .bedne ewet ded?m
    ben olsam vurudum akt?rmadan tarz? b?sey ded?. bende vuruorum ded?m oda guldu
    -?nsan kacakc?l?g?yla ?lg?l? yaz?y? gosterd? okudun mu d?e ewet ded?m
    -?y? tat?ller ded? ups kag?d?n? verd? ve b?r rahatlama oldu tab?k? bende

bu yaz?y? yazmay? b? borc b?ld?m =) cunku aylard?r bu formdan sorulara bak?odum umar?m arkadaslar bu yaz?y? okuyup rahatlarla cunku ?nan?n bana ben?m ?ng?l?zcem de cok cok kotu cok bas?t cumleler kuruo bas?t cvplar ver?nce anl?o zaten ve cok anlay?sl?lar ben?m gordugum 2 k?s? red ald? onlarda b?r? harb? h?c konusam?odu b?r?n?nde not ortalamas?n? b?lm?orum ama cok dusukdu adam n?e bukadr dusunk d?e sordu cocukda ayn? zmanda cals??orum ded? adam da karar vermel?s?n ya cals? yada oku tarz? b?sey ded? cok dusuk notun ded? red ald?

?nan?n formda gezen sorulara cals?n yeter cok cok kolaym?s ?nan?lmaz stres yap?odum ama b? sek?lde anlas?osun zaten cok cok az b? ?ng?zce b?l?nce

kes?nl?kle guleryuzlu olun gule oynaya v?ze al?cak ?nsallah herkez .. g?r?cek tum arkadaslara basar?lar s?md?den ...

Ara�t�rmac� Wat��
    �yelik tarihi
    Dec 2010
    Tecr�be Puan�
    15

?u randevu ratihlerinin ertelendi?i, konsolostukta sorun oldu?u do?ru mu ?

Hayalperest Wat��
    �yelik tarihi
    May 2011
    Ya�
    34
    Tecr�be Puan�
    0

1) How are you?
    2) What's your department?
    3) Which university are you studying at?
    4) What's your GPA?
    5) Where will you work?
    6) What are your plans after coming back to Turkey?
    allright, have a nice summer! =)

Ara�t�rmac� Wat��
    �yelik tarihi
    Dec 2010
    Tecr�be Puan�
    15

Al�nt� immortal_queen Nickli �yeden Al�nt� Mesaj� g�ster
    1) How are you?
    2) What's your department?
    3) Which university are you studying at?
    4) What's your GPA?
    5) Where will you work?
    6) What are your plans after coming back to Turkey?
    allright, have a nice summer! =)
    GPA nedir acaba?

Uzman Wat��
    �yelik tarihi
    May 2011
    Tecr�be Puan�
    16

Not ortalamas?n? soruyor o soru da. Ben gitti?im bunlar?n neredeyse hi� birini sormad?.

How are you?
    What did you eat yesterday dinner?
    What do you like at the weekends?

Sadece bunlar? sordu. Ben ?stanbul'da girdim. Somurtkan kel bir adamd?

Ara�t�rmac� Wat��
    �yelik tarihi
    Dec 2010
    Tecr�be Puan�
    15

Kitapc??? mutlaka okuyun derim ben okumad?m diye yar?m saat bekletti beni.

Efsane Wat�� cAv - ait Kullan�c� Resmi (Avatar)
    �yelik tarihi
    Jan 2010
    Tecr�be Puan�
    24

Siyahi bir arkada??m?z me?hur sevgi dolu kel abimizden red ald?.Sebebini bile do?ru d�zg�n a�?klamad? �ocu?a

ger�i 2-3 ki?i d???nda aynen devam �at?r �utur da??t?yorlar vizeyi.

Hayalperest Wat��
    �yelik tarihi
    Jun 2011
    Tecr�be Puan�
    0

Ya ben birka� bir?ey sorucam. seneye erasmusla polonyaya gidiyorum.T�rkiye'ye geldigimde 10-20 g�ne vizem yeti?irmi acaba.10-20 g�n derken ole bi?ey oluyo herhalde.Olmad? polonyadaki konsolosluktan vize alabilirmiyim yani daha �nce b�le bir?ey yapan olmu?mu ?

Hayalperest Wat��
    �yelik tarihi
    Jun 2011
    Tecr�be Puan�
    0

nas?ls?n, nereye gideceksin, ne i? yapacaks?n, kitap�??? okudun mu sorular?n? sorup fi?i verdi hemen (:

Hayalperest Wat��
    �yelik tarihi
    Apr 2011
    Tecr�be Puan�
    0

bgun v?ze gorusmem vard? ama alamad?m ortalamamda 2.13 ama vermed?ler( okul degstrdgm ?c?n san?r?m

�stad
    �yelik tarihi
    Apr 2010
    Tecr�be Puan�
    22

Al�nt� emre_chemist Nickli �yeden Al�nt� Mesaj� g�ster
    bgun v?ze gorusmem vard? ama alamad?m ortalamamda 2.13 ama vermed?ler( okul degstrdgm ?c?n san?r?m
    k�t� olmu? ya bence bi daha dene ?ans?n? ne sordular
    ya oldu�un gibi g�r�n yada g�z�me g�r�nme!!!

Hayalperest Wat��
    �yelik tarihi
    Apr 2011
    Tecr�be Puan�
    0

nerede okuyosun otobuslem? geld?n ?stanbuldam?s?n nereye g?deceks?n...neden vermed?ler k? ya cok uzgnum:s:s

�stad
    �yelik tarihi
    Apr 2010
    Tecr�be Puan�
    22

nerede okuyosun otobuslem? geld?n ?stanbuldam?s?n nereye g?deceks?n...neden vermed?ler k? ya cok uzgnum:s:s
    ingilizce nas?l hangi b�l�mdesin bence bir daha ?ans?n? dene bi sebep belirtmi?tir vermiyorum derken

Hayalperest Wat��
    �yelik tarihi
    Apr 2011
    Tecr�be Puan�
    0

akadem?k yeters?zl?k kr?ter?n? ?saretley?p verd? next year falan ded? moral?m bzuldu hcbsey anlamad?m zaten:s:S

�stad
    �yelik tarihi
    Apr 2010
    Tecr�be Puan�
    22

ankarada m? girdin hocam bence hemen tekrar randevu al gir

Hayalperest Wat��
    �yelik tarihi
    Apr 2011
    Tecr�be Puan�
    0

yok ?stanbul ya ne b?l?m cok p?s moral?m bozuldu aglad?m rsmen:s dan?sman?m art?k cok gec ded? temmuza ver?rler ded? randevuyu haz?ran?n snuna dgru alaskada olmam gerek?yodu:s

�stad
    �yelik tarihi
    Apr 2010
    Tecr�be Puan�
    22

verirler ederlerle olmaz bu siz aray?n bi sorun en erken ne zamana randevu diye

Hayalperest Wat��
    �yelik tarihi
    Apr 2011
    Tecr�be Puan�
    0

pek? szce neden red ald?m :S

�stad
    �yelik tarihi
    Apr 2010
    Tecr�be Puan�
    22

kwsin bi?ey s�yleyememe belki ingilizcenizi yeterli bulmam??t?r hi� belli olmuyor bizde turist vizesine ba?vurduk adam hi� bir?ey demeden durumunuz uygun de?il dedi ne durumu dedik bi?ey demedi

Hayalperest Wat��
    �yelik tarihi
    Apr 2011
    Tecr�be Puan�
    0

cins her?fler ya...?ng?l?zce olsayd? ?ng?l?zce yetersz kr?tern? ?saretlerd? dger?n? ?saretled? ama o da sacma gel?yo bana ortalama 2.13 yetersz d?yo:S dan?sman?m donem ?c? ortalamanda dusus oldgu ?c?n ded? ama blmyorum

�stad
    �yelik tarihi
    Apr 2010
    Tecr�be Puan�
    22

tekrar ara sor en erken randevu ne zaman diye

Hayalperest Wat��
    �yelik tarihi
    Apr 2011
    Tecr�be Puan�
    0

k?me sorab?l?r?m

�stad
    �yelik tarihi
    Apr 2010
    Tecr�be Puan�
    22

k?me sorab?l?r?m
    ?irketine ara onlar sorsunlar yada 0212 340 44 44 � ara sor hem ankara hem istanbulu sor

Deneyimli Wat��
    �yelik tarihi
    May 2011
    Tecr�be Puan�
    17

Dostum benimde vize randevum 17 haziran dedi ?irketim san?r?m alamad? ertelendi dedi temmuz ba??na sana randevu ayarlamaya �al???yoruz dedi bende randevu tar?h? bekl?yorum ?ste b?rl?kte g?deceg?m arkdas?m ile San diego pedicap i�in san?r?m 4 temmuza da yeti?emicez bu nedenle bizde de ?ans?zl?klar s�ryor Konsoloslugun ne zamana randevu vereceg?n? burada paylas?rsan sev?n?r?m konustukdan sonra koly gels?n

�stad
    �yelik tarihi
    Apr 2010
    Tecr�be Puan�
    22

Al�nt� HeredaS Nickli �yeden Al�nt� Mesaj� g�ster
    Dostum benimde vize randevum 17 haziran dedi ?irketim san?r?m alamad? ertelendi dedi temmuz ba??na sana randevu ayarlamaya �al???yoruz dedi bende randevu tar?h? bekl?yorum ?ste b?rl?kte g?deceg?m arkdas?m ile San diego pedicap i�in san?r?m 4 temmuza da yeti?emicez bu nedenle bizde de ?ans?zl?klar s�ryor Konsoloslugun ne zamana randevu vereceg?n? burada paylas?rsan sev?n?r?m konustukdan sonra koly gels?n
    randevu ayarlamaya �al???yorlar nas?l bir ?eymi? ya ba?vurursun al?rs?n randevuyu

Deneyimli Wat��
    �yelik tarihi
    May 2011
    Tecr�be Puan�
    17

Ya bilemiyorum i?te sinirlerimiz yeterince bozuk zaten wat �?rencileri i�in son randevu tarihi 17 hazirand? o zamana alamam??lar i?te temmuz ba??nda randevu vereceklermi? ama hala tarihi belli de?il.

Hayalperest Wat��
    �yelik tarihi
    Jun 2011
    Tecr�be Puan�
    0

yolunuz a�?k olsun herlkesin

Acemi Wat��
    �yelik tarihi
    Oct 2010
    Tecr�be Puan�
    0

What is yor GPA ))

Deneyimli Wat��
    �yelik tarihi
    May 2011
    Tecr�be Puan�
    17

Arkada?lar 14 temmuz 2011 ?stanbuldaki vize g�r�?memi anlatay?m Sabah 11 de g�r�?mem vard? kartaldan sabah 7 gibi �?kt?m 9 bu�uk da istinye abd konsoloslu?una vard?m.Bi yar?m saat d??arda kahvalt?m? yapt?m direk i�eri girmek i�in g�venli?e do?ru y�neldim hemen ald?lar i�eriye giri?te telefonumu dan??maya b?rak?p bir sonraki koridorda evraklar?m? d�zenlemesi i�in bir g�revli fazlal?klar? geri verdi ve di?erlerini g�r�?meye g�t�r dedi.Sonra asans�r ile yukar?ya �?k?p s?ra numaras? ald?m.Bir iki dakika bekledim ve gi?eye �a??r?ld?m evraklar?m? istedi hepsini verdim,ard?ndan otur iki kere daha �a??racag?z dedi.Oturdum 3-4 dakika ge�medi yine numaram yand? ve yine gi?elere gittim parmak izlerimi verdim,ard?ndan tekrar �a??r?lana kadar d??arda beklememiz s�ylendi yakla??k 15 dakika bekledikten sonra ilk 20 ki?iyi �a??rd?lar,tekrar i�eriye girdik gi?elerin en �n�ndeki koltu?a oturdum ben i�eri al?nanlar aras?nda en son g�r�?meye girecektim.Konu?ulunlar? dinlemek olduk�a yararl? ve i� rahatlat?c? oluyor denemenizi tavsiye ederim S�rekli dua ediyorum l�tfen ?u somurtkan sar???n kel adam ya da g�zl�kl� s�rekli g�ler y�zl� espirili kel adam gelsin diye derken dakka bir gol bir g�zl�kl� kel adam ilk reddi verdi ama wat �?rencisine de?ildi tela?a gerek yok s�perde ingilizce konu?tu k?zca??z valla derken ikinci red geldi ayn? adamdan aha dedim yand?n sen ben dualar?m? di?er g�zl�kl� somurtkan adam gelmesi i�in o y�nde dua etmeye ba?lad?m adam sanki melek t�rk�e konu?uyor �at?r �at?r vizeleri veriyordu 100 kere tekrarl?yordu en sonun di?er istemedi?im iki gi?e nin ayn? anda g�r�?meleri bitti s?ra bende ama yanmamas? i�in numar?m? dua ederken �n�mdeki o somurtkan sar???n kel adama denk geldim istedi?im oldu yupiie dedim direk kalkt?m sonras? a?a??da

Not ortalamam : 1.82

B:ben
    SSK: Somurtkan sar???n keladam

SSK : merhaba? Nas?ls?n?
    B: �ok s�per siz?
    SSK : Te?ekk�r ederim.
    SSK : Neden ortalaman d�?�k
    B: �o?u zaman?m? sosyal ve spor faliyetler ile ge�irdim(Diyince adam ters ters bakt? sonra devam ettim ) Okulda macera ve do?a sporlar? ad?nda bir �?renci kul�b�m var s�rekli para?�t,da?c?l?k,bisiklet yar??lar?na ve etkinliklerine gitti?imden d�?�k geldi,okul tak?m?nda yer al?yorum bu nedenle Geri gelince s�z veriyorum y�kseltecem ortalamam? . dedim g�l�msedi
    SSK: hmm g�zel.T�rk�eden de ge�ememi?sin yaz?yor?
    B: Hay?r ge�tim(dedim fakat a�?klayamad?m transcr?pte kred?s?z ders oldugundan sadece yeterl? yaz?yordu san?r?m onu anlamad? yan? normalde gecm?st?m adam bi?e diymeyince di?er soruya ge�ti )
    SSK: Ne okuyorsun ?
    B: U?ak �niversitesi
    SSK: hay?r ne okuyorsun?
    B: Opss pardon i?letme okuyorum u?ak �niversitesinde
    SSK:Nereye gideceksin
    B:San diego california
    SSK:Ne i? yapacaks?n?
    B:Mutfak g�revlisi ya da garson emin de?ilim ( fakat ger�ekte pedicab yapacam ?irketim vize i?lemi i�in b�yle yapmam? s�ledi Ds de zaten restaurantda �al?a?cak g�z�k�yor ama gidince pedicabciyim )
    SSK: Daha �nce yurtd???na �?kt?n m??
    B: evet avrupada bulundum interrail ile
    SSK:Nerelere gittin
    B: Neredeyse t�m avrupa
    SSK: g�zel ( belgelere tekrar g�z ge�irdi UPS fi?i verdi) GOOD LUCK !
    Bu kadar

?lk sorudan transcriptin neden d�?�k sorusu baya moralimi bozup afallamama sebeb olsada kolay toparlad?m,�ok h?zl? konu?uyordu tekrarlatmad?m anlamakda zorlanmad?m de?il ?imdi pasaportu bekliyorum san?r?m y�zde 99 ald?m

Konu Bilgileri

Bu Konuya G�zatan Kullan�c�lar

�u anda 1 kullan�c� bu konuyu g�r�nt�l�yor. (0 kay�tl� ve 1 misafir)

Bookmarks