Arkadaşlar 14 temmuz 2011 İstanbuldaki vize görüşmemi anlatayımSabah 11 de görüşmem vardı kartaldan sabah 7 gibi çıktım 9 buçuk da istinye abd konsolosluğuna vardım.Bi yarım saat dışarda kahvaltımı yaptım direk içeri girmek için güvenliğe doğru yöneldim hemen aldılar içeriye girişte telefonumu danışmaya bırakıp bir sonraki koridorda evraklarımı düzenlemesi için bir görevli fazlalıkları geri verdi ve diğerlerini görüşmeye götür dedi.Sonra asansör ile yukarıya çıkıp sıra numarası aldım.Bir iki dakika bekledim ve gişeye çağırıldım evraklarımı istedi hepsini verdim,ardından otur iki kere daha çağıracagız dedi.Oturdum 3-4 dakika geçmedi yine numaram yandı ve yine gişelere gittim parmak izlerimi verdim,ardından tekrar çağırılana kadar dışarda beklememiz söylendi yaklaşık 15 dakika bekledikten sonra ilk 20 kişiyi çağırdılar,tekrar içeriye girdik gişelerin en önündeki koltuğa oturdum ben içeri alınanlar arasında en son görüşmeye girecektim.Konuşulunları dinlemek oldukça yararlı ve iç rahatlatıcı oluyor denemenizi tavsiye ederim
Sürekli dua ediyorum lütfen şu somurtkan sarışın kel adam ya da gözlüklü sürekli güler yüzlü espirili kel adam gelsin diye derken dakka bir gol bir gözlüklü kel adam ilk reddi verdi ama wat öğrencisine değildi telaşa gerek yok süperde ingilizce konuştu kızcağız valla derken ikinci red geldi aynı adamdan
aha dedim yandın sen ben dualarımı diğer gözlüklü somurtkan adam gelmesi için o yönde dua etmeye başladım adam sanki melek türkçe konuşuyor çatır çatır vizeleri veriyordu 100 kere tekrarlıyordu
en sonun diğer istemediğim iki gişe nin aynı anda görüşmeleri bitti sıra bende ama yanmaması için numarımı dua ederken önümdeki o somurtkan sarışın kel adama denk geldim istediğim oldu yupiie dedim direk kalktım sonrası aşağıda
Not ortalamam : 1.82
B:ben
SSK: Somurtkan sarışın keladam
SSK : merhaba? Nasılsın?
B: Çok süper siz?
SSK : Teşekkür ederim.
SSK : Neden ortalaman düşük
B: Çoğu zamanımı sosyal ve spor faliyetler ile geçirdim(Diyince adam ters ters baktı sonra devam ettim) Okulda macera ve doğa sporları adında bir öğrenci kulübüm var sürekli paraşüt,dağcılık,bisiklet yarışlarına ve etkinliklerine gittiğimden düşük geldi,okul takımında yer alıyorum bu nedenle Geri gelince söz veriyorum yükseltecem ortalamamı . dedim gülümsedi
![]()
SSK: hmm güzel.Türkçeden de geçememişsin yazıyor?
B: Hayır geçtim(dedim fakat açıklayamadım transcrıpte kredısız ders oldugundan sadece yeterlı yazıyordu sanırım onu anlamadı yanı normalde gecmıstımadam bişe diymeyince diğer soruya geçti )
SSK: Ne okuyorsun ?
B: Uşak üniversitesi
SSK: hayır ne okuyorsun?
B: Opss pardon işletme okuyorum uşak üniversitesinde
SSK:Nereye gideceksin
B:San diego california
SSK:Ne iş yapacaksın?
B:Mutfak görevlisi ya da garson emin değilim ( fakat gerçekte pedicab yapacamşirketim vize işlemi için böyle yapmamı söledi
Ds de zaten restaurantda çalıaşcak gözüküyor ama gidince pedicabciyim
)
SSK: Daha önce yurtdışına çıktın mı?
B: evet avrupada bulundum interrail ile
SSK:Nerelere gittin
B: Neredeyse tüm avrupa
SSK: güzel ( belgelere tekrar göz geçirdi UPS fişi verdi) GOOD LUCK !
Bu kadar
İlk sorudan transcriptin neden düşük sorusu baya moralimi bozup afallamama sebeb olsada kolay toparladım,Çok hızlı konuşuyordu tekrarlatmadım anlamakda zorlanmadım değil Şimdi pasaportu bekliyorum sanırım yüzde 99 aldım![]()
Bookmarks