kesinlikle ama kesinlikle ozman diyorum, böyle lanet bir şirket bilmiyorum. adana'daki ofislerinde konuştuğumuz şahsiyet bana los angeles'ı, buradaki çalışma şartlarını öyle güzel anlattı ki buraya ceo olarak gelicem msandım. ama kazın ayağı öyle değil california'nın en düşük ücretini veriyorlar, zaten daha düşüğünü vermeleri kanunen mümkün değil. Ozman'ın bulduğu otel 5'inci gün kapandı ve sokakta yattım, halbuki mağduriyetimi karşılamalar lazımdı. bana 500 ya da 750 dolarla gelmemi söylediler, ben 1300 dolarla geldim ve otelde kalıp hiçbir masraf yapmama rağmen bu para yetmedi. eğer kredi kartlarım olmasaydı hapı yutardım. Work and travel bildiğiniz köle düzeni, her yer eyalet sınırları içindeki yasal en düşük ücreti veriyorlar.ben los angeles santa monica'da eğlence parkında çalışyıorum. çalıştığım yerde hiçbir hakkınız yok, insan muamelesi görmüyorsunuz. yaz işi falan değil, bildiğin sefillik ve yaralanma riskiniz var. ben mesela kızgın yağ başında yemek yapıyorum, dalgınlıkla üzerime dökülse o yağ, ağır yaralanmsam bile hiçbir şekilde dava açamıyorum imzalatııkları evraklar yüzünden. los angeles'ta kiralar acayip pahalı, 1500 dolara 1 oda yer bulamıyorsunuz, bulduklarınızda minimum 1 yıllık kiralıyor ya da 2-3 aylık kirayı depozit istiyorlar. he ben tüm sefillikleri çekmeye razıyım, hayat tecrübesi, iş disiplini öğrenmek istiyorum diyorsanız gelin. ama en ucuz şirketle gelin çünkü şirketler sizi bağlamak için bir sürü saçma şey söyleyecektir "biz daha iyi hizmet sunuyoruz, konaklama garanti vs" diye ama şirketlerin sözlerine itibar etmeyin, hepsi palavra. Amerika'da anlaşmalı oldukları şirketler karşısında elleri kolları bağlı, yaptırım güçleri falan yok. Ben en ucuzu hangisiyse onunla gelmenizi tavsiye ediyorum wat mağduru olarak.
Bookmarks