kafalarına göre güncelleme yapıyolar mesela dün, gece yarısından önce yaptılar.Bekliyoruz sabırla, bügün ve yarın güncelleme olmazsa bileti kaydırmak için harekete geçecem artık.28 hazirana yetişmicek bu gidişle..
kafalarına göre güncelleme yapıyolar mesela dün, gece yarısından önce yaptılar.Bekliyoruz sabırla, bügün ve yarın güncelleme olmazsa bileti kaydırmak için harekete geçecem artık.28 hazirana yetişmicek bu gidişle..
bu nasıl iş arkadaş ya konsolosluğu arıyorum.vize bölümüne bağlıyorum ayrılmayın diyor. vize bölümü çalıyor çalıyor mesaj tonuna düşüyor. saçma sapan işler. iyice soğuttular.
dün konsolosluğa mail atmıştım(türkçe olarak).Az önce mail geldi konsolusluktan geri döndüler.Yazdıkları açıklamayı aynen aktarıyorum:
Idari isleminiz henuz sonuclanmamistir. Dosyanizin islemlerini yakindan takip etmekteyiz. Isleminizin sonucunu alir almaz referans numaranizi internet sitemizde yayinlayacagiz.
Consular Section
American Consulate General
Istanbul, Turkey
@fatih1453
ben de mail attığımda cevap olarak noktası virgülüne kadar aynı mail gelmişti..
copy/paste yapıyorlar..
arkadaşlar vize numarası açıklananları telefonla arama yapıyorlar mı? çoğu arkadaşımıza numarası acıklanınca telefonla da aramışlar. aradıkları belli bir saat var mı bunların yok sa günün her saati arayabiliyolar mı? biligisi olan varsa lutfen yazar mı?
bir mail de ben yolladım bakalım ne olacak 2 ayı geçti artık önümüzdeki hafta şirketten paramı isteyecem artık vizenin 2 yıllığına verildiğini sanıyordum 4 aylığına veriyolarsa seneye de başvurmayı düşünmüyorum artık
Selam arkadaşlar,
Aranıza yeni katıldım. Bende 2 gün sonra gidecektim sacramento ya, fakat pembe kağıt yüzünden yalan oldu. Eşimle beraber 2 bileti 20 temmuza kaydırmank için 2800 tl verdim bugün. Ama yazılanlara bakılırsa bi o kadar daha gidebilir. Ben geçen hafta bugün görüşmeye gittim nebilirdim böyle olacağını. Benim J1 için en erken 22 temmuzda orada olmam lazım bu nedenle böyle bi kumar oynadım. Attım zarı bakalım, ama sonuç hüsran olacak gibime geliyorBu arada benim wat ile ilgim yok, öğretim üyesiyim. Daha geçenlerde bir öğrencim İstanbuldan aldı vizeyi. Ben tonla belge bordro felan götürdüm herif bakmadı bile.
hocam gel otur şöyle hoşgemişsin.beklemekten başka çare yok. şahsen tüm yolları denedim. abd göçmenlik servisine mail attım. abd dış işleri bakanlığı vize departmanına mail attım.konsolosluğa mail attım. büyükelçiliğe attım. defalarca aradım. yani bu işin sıkı bir takipçi olduk. ama hepsinden gelen cevap. '' sizinle ilgili işlemle yakından ilgileniyoruz lütfen bekleyiniz''. şans işi birazda. yarın güncellenecek bi baktın belki yarın açıklanır. son çare obamaya tweet atcaz bi grup arkadaşla
![]()
HoşbuldukUmarım en kısa zamanda sorunumuz çözülür. Ama ben beni biliyosam, o numarayı daha çook beklerim. Daha önce 1 yıl kalmıştım J1 ile, MIT de araştırma yapmak için. B1 im de var. Kendimden o kadar emindimki. Ben de en soldaki kişiden aldım pembe kağıdı, forumdaki birçok kişi muzdarip ondan. Neyse kader kısmet. Vardır bir hayır hepimiz için. Numaram 1099.... Umarım çabuk yaklaşır...
Birde adama sordum ne olduğunu, finansal durumla ilgili bir kontrol yapılacağını 1-2 günde bitmesini umduğunu söyleyip postaladı. SSN felan vardı forma yazmıştım acaba onumu kontrol edecekler ya da namecheck mi?
Ben de yazokuluna gidecektim.
Bu pazartesi okul açılıyor.
Okula mail atıp ilk hafta dersleri kaçırsam sorun olur mu dedim.
"Kusura bakma, hiçbir dersi kaçırmaman lazım.
Exchange anlaşmanı iptal ediyoruz, kariyerinde başarılar."
Tarzında sarkastik bir mail attılar.
bana 1-4 hafta sürer demişlerdi seninki kısa sürebilir
bugün 17.günüm ve konsolosluktan aradılar biraz önce.
soruşturmam sonuçlanmış.
bekleyen diğer arkadaşlara sabırlar diliyorum, darısı başınıza..
arkadaşlar benim numaram 6 hafta sonra açıklandı. pasaportumu gönderdim kaç gün içinde vize basılıp gelir. Umarım sizinkilerde açıklanır.
name check'i sonuçlanan herkes konsolosluk tarafından aranıyor mu? ,zaten herkes numarasını 1/2 sn.de kontrol ediyor.Hani adamlar kendilerini affettirmeye mi çalışıyo.Bu arada ben de biletimi kaydırıyorum.Birazdan talimat vercem danışmana..
@fatih1453
sanırım sonuçlanan herkesi arıyorlar.
aradılar bugün, soruşturmanız sonuçlandı, zaten websitemizde de görmüşsünüzdür numaranızı dediler.
websitesinde en son güncellemenin 22 haziranda olduğunu, numaramı göremediğimi belirttim.
gün içinde güncellenir o zaman diyerek, pasaportumu konsolosluğa göndermemi istediler.
hayırlı olsun gizli özne.ne zaman gittin vize görüşmesine?ne kadardır bekiyorsun yani?
herkese bol şanslar,ben dün itibariyle wat işinden vazgeçtim.Name check için ertelemekten istediğim uçak biletimin üstüne 600 küsür tl para istediler.Normalde 1670 tl ye gidiyordum.Temmuz ayında kaydırma yapmak istersem yaz sezonu nedeniyle bu parayı istiyolar.Bi de esnek bilet esnek bilet deyip durdular,ama haziran ayının sonuna kadar geçerli olan bir şey imiş.Yani temmuz ağustos'a sarkarsa bilet fiyatı uçuyor.Öğrenci bileti olmasına rağmen.Havayolu şirketi de KLM idi.Name check den bir şekilde geçsem bile bu fiyat beni çıldırttı delirtti.Gitmiyorum dedim çektim watın fişini.Seneye bi daha takıcam fişi inş.Aylardır peşinden koştum abd rüyası için.Arkadaşlarımın hepsi gitti,ben kaldım..kısmet.. Herkese bol şans tekrardan..
Selam arkadaşlar bende 40 gündür bekliyorum maalesef umarım bu hafta hepimizinki açıklanır.dün işe başlamam gerekiyordu ama maalesef başlayamadım ama işverenle konuştum 9 temmuza kadar gelebilirsin dedi.3kez aradım ve mail attım konsolosluga ama cevap herkese gelenle aynıbu hafta bitsin bu çile!
vay canına.haberi okumuştum.medyaya yansıdığı için ilgilenirler diye düşünmüştüm ama yazık olmuş.ben 3 hazirandan beri name check'teyim.en fazla bir hafta daha bekleyeceğim.vazgeçeceğim muhtemelen.biraz zarara gideceğim ama belirsizlikten kurtulacağım en azından.dünyaya tepeden bakan şu ülkeyi fazla şımartmayalım.rotamızı başka yere çevirelim derim..ben öyle yapacağım netekim
benim tek merak ettiğim şey şu anda, bu konsolosluk hiç mi demiyo name checke kalanların 10undan 9u bu en soldaki adamdan kalmış. Bu adamın türklerle ne zoru var ?
Arkadaşlar bugün konsolosluğu aradım.Bi bayan çıktı.Bayan bana work and travel öğrencilerinin name checklerinin hızlandırılması için gerekli yerlere gerekli bilgilerin verildiğini söyledi.Bende bunu fbi ın mı yaptığını sordum onun hakkında bilgi veremeyeceklerini ama work and travel öğrencilerinin daha çabuk vize almalarını sağlamaya çalıştıklarını söyledi
arkadaşlar numaram açıklandı pasaportu gönderdim 1 hafta oldu halen gelmedi. isim soruşturmasnda girip pasaportunu alan var mı
Şu anda 20 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 20 misafir)
Bookmarks