kardesim birincisi benim profil bilgilerimde forumdaki konumum ve mesaj sayim bellidir.. bu benim bu forumda ne kadar sure gecirdigimi ve ne kadar aktif oldugumu gosterir sen sadece bu konuya bakiyor olabilirsin ama ben her bilgilendirmem gerektigini dusundugum konuya yazarim.. bu konuda insanlarin yanlis sekilde yonlendirilmemesi icin yaziyorum cunku bu forumdaki gorevlerimden biri de bu yanlis bilgileri ayiklamak.

ben bizzat yasadiklarimi yaziyorum cevremde dun 10-11 kisi var diye yazmisim bugun dusundum de 17 kisi var j1 li ve dedigim gibi sorun yasayan 1 kisi var o da sayilirsa.. tekrar tekrar yazdigin mesajlarda beni hakli cikartiyorsun..

staj denen seyler dunyanin neredeyse heryerinde en alt kademe isleri olabildigince egitimli ve bilgili kisilere yaptirmak icin bir yontemdir.. ulkemizdeki stajlara bir bakalim bankalardaki stajlar fotokopi cekip icecek servisi yapmakla gecer , coca cola gibi bir firmada staj yapiyorsunuz satis isine koyarlar. market market gezer promosyon dagitir o kadar agir kolileri arabaya yukler sonra da yaninizdaki satis elemaniyla beraber marketlere cafelere satarsiniz.. bunun gibidir satis isleri..

internship adiyla uygulanan program ise work and travel in 1 yillik halidir ve mezunlari alir tek farki budur wat dan.. bunlari bilmeden bu programa gelirseniz bu ne ya ben universite mezunuyum burda helikopter mi ucuracam gibi havalara girebilirsiniz.. madem staj olayina profesyonel bakiyorsunuz o zaman yapamayacaginiz ve size gore olmayan satis isinde staj yapmayacaksiniz.. size anlatilan buyuk para kazanma hevesiyle atlayip husrana ugramayacaksiniz...

biraz arastirmayla amerikada anlatilan ayda 4 bin dolarlari hicbir alt kademe calisan kazanamaycagini opgrenirsiniz. biraz daha arastirmayla satis islerinde ustlerin elemanlara nasil baskilar yaptigini goreceksiniz..biraz programi arastirirsaniz sponsordan izin almadan kafaniza gore is degistiremeyeceginizi ya da isi birakamaycaginizi gorebilirsiniz..biraz daha arastirmayla Internship denen olayin wall street deki finans kurumlarinda takim elbiseyle yapilacak isler olmadigini ogrenceksiniz..

11 aydir burdayim ne bana ne de cevremde oldugunu soyledigim 16 kisiye bugune kadar tek bir hakaret iceren saygisizlik iceren telefon ya da mesaj gelmemistir.. ben bunlari yasarken , birinin cikip burada atip tutmasina tabiki karsi yazi yazacagim.. son sozum her is her yer herkese uymayabilir malesef internship ya da wat daki magduriyetlerin %90 indan fazlasi ogrencilerin arastirmamalari ve bilgisizce beklentilere girmelerinden kaynaklaniyor,,,