arkadaslar ben de bu yaz travel kısmında staj yapmak için ugrasıyorum.inşaat muh. okuyorum.j-1 vizesi ile staj yapmak legal sanıyorum bu konuda sıkıntı yok.ben burda yasayan ve amerika baglantıları olan insanlardan rica ettim butun belgelerimi yolladım.ayrıca internetten de staj kontenjanlarını acıklamıs olan muhendislik şirketleri var.burdan bi çok şirkete de yazdım 2 yerden cevap geldi,birisi staja aldıkları ogrencileri genelde kendi bunyelerinde calıstırdıklarını bu yuzden amerikada yasayan insanlardan tercih ettiklerini beni alamayacaklarını, bir diğeri ise sheir dısında oldugunu ve donunce yazacagını soyledi.onun dısında dedğim gibi amerikadaki kontaklar aracılıgı ile bi şeyler yapmaya calısıyorum.15 yıl amerikada yasamıs ve teklif uzerine buraya gelmiş bir muhendisle konustum,amerikadayken turk ogrencileri staj için sıkca kabul ettiğini soyledi.amerikadaki turk muhendislerle kontak halindeyim,amerikalı muhendislerle de tabi ama onlardan pek umut yok..bekliyorum cevapları..sizinle de paylaşırım cevap geldikçe..