Alıntı Captain91 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
İşte bu durumu aynen Ciee ye ilettim. Oradaki Türk personel Onur bey ne güzel işe başlamışsın daha ne istiyorsun, seninki de sorun mu daha neler neler var, hem ararsak senin imajın kötü olur dedi. Ben de zaten şu an için aranmasını istemiyorum dedim, sadece durumumdan haberdar olun istedim. Yani bundan sonra olacak küçük bir soruna dahi tahammül edemem. Zaten ailemden para istedim, onları da gereksiz yere zor duruma soktum gibi mağduriyetimden bahsettim. 2.iş konusunu sorunca o sana kalmış dedi ama çalıştığın yere söylemeden uygun saatlerde gidip başka bir yerde çalışabilirsin dedi. Ve çalışma saatim konusunda ise menajerine daha fazla çalışmak istediğini, zaten işe geç başladığını, paranın kalmadığını belirt dedi. Eğer başka bir sıkıntı olursa ya da sana az saat vermeye devam ederse de bize tekrar haber ver ve ilgilenelim dedi. Böyle bir konuşma oldu. Çok sabırlı bir insanımdır ama biraz fazla anlayış gösterdim heralde. Sizce doğru mu yaptım yoksa çok mu geç kaldım ?
Ben de aynen azmini ve hirsini takdir ettim Kaptan arkadas. Su CIEE'deki Turk hiyar agasi Onur'ada gelirsek. Adama bak, sen nerdeyse 4 haftani yemis adamlar ve ailenden para isteyip onlari sIKIntiya soktugunu anlatiyorsun herif 'nolmsu baslamisin iste ise sevin' diyip bide isini yapmamak icin iyi kafalamis simdi ararsak ordaki itibarin bozulur ayaklariyla.

Her zaman yazip duruyorum aldiklari 1-2 bin dollar ya da euroyu ondan sonra adamlarin ilgilendikleri bile yok. Bi daha olursa ilgileniriz diyor. Bu adamlar adam gibi gorevlerini yapsalar gidilen is yerlerinde hic bir Turk arkadasimiz sorun yasamaz. Hadi yiyorsa bunu bi Amerikaliya yapsinlar. Orda aslinda bizleri koruyan kanunlar var, bu CIEE gibi sirketlerin nasil is yurutugunu Amerikan hukumeti bilse bunlara ceza verir ama sesimizi duyan duyuran yok. Turkiye'deki sirketler bulmus yolunu, sen sorun cekmisin, ailenden para istemisin, orda ortada kalmisin umrunlarinda bile degil. Neyse ya cok yazdim ama bu adamlardan bende zamaninda cok cektim. Ingilizceyi ilerletince ve orda 1-2 Amerikali dost edinince hakkimi soke soke aramasinida almasinida bildim.

Kaptan ayrica sana is vermedikleri gunlerin parasinida iste bu hiyar agasi Onur'u arayip. Deki ben sirketimle ilk gunden ise basliyacam diye geldim ve isi birak ailemden para isteyip burda kaldim ilk gunlerimde. Bunu sirketin degilse bile CIEE'nin karsilamasi lazim! Eger Onur yine kivirirsa yaz buraya, ben benim tanidik ablaya senin bu sorunu iletirim. O haleder eminim.