selamlar.. amerika yolunda yanımızda götüreceğimiz belgeler neler?
dipnot: bu şekilde bir konu vardı hatırlıyorum ama bulamadım yardımcı olacak ark.lar cevap ya da link yazarsa sevinirim.
selamlar.. amerika yolunda yanımızda götüreceğimiz belgeler neler?
dipnot: bu şekilde bir konu vardı hatırlıyorum ama bulamadım yardımcı olacak ark.lar cevap ya da link yazarsa sevinirim.
pasaport, ds2019, sigorta ve sevis yeterLi idi sanırım..
pasaport,DS-2019,I-94 yeterli...iş sözleşmeniz ve sevis çıktınız da yanınızda olsun mutlaka,sorabilirler....
Az önce forumda dolaşırken gidişte götürüleceklerde; bir arkadaş öğrenci belgeside götürün falanda yazmış da zaten su ds den anlaşılır herhalde öğrenci olduğumuz.
Gerek var mı bilemedim?
• Pasaportunuz
• DS 2019 belgeniz
• Gidiş-dönüş uçak biletiniz
• İş sözleşmenizin bir kopyası
• İngilizce iş detaylarınız (Tüm Job Fair Turkey, Full
Program Ve Self Placement öğrencilerinde olması gerekmektedir.)
• Ehliyetiniz ( Amerika’da araba kullanmayı
planlıyorsanız)
• Insurance card'ınızın bir kopyası
bunlar buradan gidecek olanlar ayrıca uçakta I-94 formu dolduracaksınız.
Birde giderken bir not defterine kalacagınız adres işyeri adresiniz telefon numaraları yapmanız gerekenleri tek tek yazarsanız gayet kolay bir iş haline gelir bütün işlemler. Hem birşeyi eksik yapmazsınız hem de kafanız rahat olur.
Veya buradaki danışman acentanız oryantasyon kitapçığı vermiş ise onu da takip edin mutlaka.
genel olarak toparlamak gerekirse şimdilik böyle gibi görünüyor.
2008,2009,2011 wat katılımcısı
2008-NY-Thendara City-Van Aukens Inn-Dish Washer
2009-VA-Doswell City-Kings Dominion-Ride Host
2011-VA-Doswell City-Kings Dominion-Ride Host
Şu İş sözleşmesi ile Detaylı İş bilgileri olayında kafamda soru işareti uyanıp duruyor. İş sözleşmesi dediğimiz, işverenin imzaladığı sponsorumuzun da veritabanında yüklü olan, işveren imzası bulunan ve bizim oraya gidince imzalayacak olduğumuz evrak değil mi? Çıktısını aldım 3 adet. Artı olarak jobfair'de karşılıklı imzaladığımız sözleşmenin kopyası da var.
İngilizce iş detayları dediğimizde işverenin, çalışacağımız yerin yine sponsor veritabanına yüklediği ayrıntılı şekilde işi nasıl yapacağımızı anlatan dosya mı? Yoksa başka bir şey de ben mi bilmiyorum![]()
ingilizce iş detaylarını veya sözleşmeyi soran bir gümrük görevlisiyle karşılaşan var mı aranızda çok merak ettim şimdi.
retorik bir soruydu benimkiyani cevabı bilmediğimden değil. Soran hiçbir görevli duymadım ,rahat olsun arkadaşlar dye yazdım =)
benim ve bir çok arkadaşım işi olmadan USA'ya gideceğiz.Sponor,New york'ta yapılan oryantasyonda bulacakmış işi bize.Eğer hakikaten iş sözleşmesi vs soruyorlarsa,ülkeye giremeyiz biz.
Daha net yazalım o zaman.
Sözleşme filan sormuyorlar.
Arkadaşlar bende sağlık sigortasının 2ıncı sayfası eksik,şimdi fark ettim,bir sorun olur mu sızce,acıl cevap lazım?
uçmama 30 saat kala bu cıktı bırde basıma..
ohaa. benim insurance card ım yok. ne ki o yaa?
ya sabah ucak varda kimlik fotokopisi ve belgelerin fotokopiisi lazım oluyormu ? biz cektirmedik hicbirseyin fotokopisinide
arkadaşlar fotokopilerin amacı, kayıp durumlarında yenilemede rahatlık yaratacağıdır. şu sitede binlerce aşırı kaygılı mesajlar var. yersiz demiyorum ama aşırı. yanınızda olması gerekenler: (eğer bahtsız bedevi değilseniz)
- DS 2019
- Sevis
- Pasaport
- I-94 zaten uçakta vericekler.
sakin biraz arkadaşlarsiz heyecan yaptıkça dikkati üstünüze çekersiniz.
arkadaşlar bende sigorta kağıdı gibi bi şey yok
bi de job offer dediğiniz iş sözleşmesi mi oluyo yoksa ikisi farklı bi şey mi açıklarsanız sevinirim acil!
ds ve sevis belgesi yeter.
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Bookmarks