makro şu senin bulduğun şirketi bize söyle de bu sene yaptığımız yanlışı yapmayalım.
makro şu senin bulduğun şirketi bize söyle de bu sene yaptığımız yanlışı yapmayalım.
tempus sen nasıl iletişime geçtin ustax ile bende onlara verdım ama ne ses var ne başka bişi hala yok vergı fılan bende aynı yolla iletişime geçiyim ya
bakalım bu sene ne kadar vergi vereceğim. bazı arkadaşlar ne güzel elden alıyorlar maaşları vergi vermiyor. ama work and travel da en sevdiğim şeylerden birisi vergi iade tam cebimde para kalmıyor. ilaç. gibi geliyor vergi iade.
çarşamba mail attığım vergi iade şirketi bugün hesabıma kesintileri yaptıktan sonra vergi iadecik yatırmış![]()
![]()
kesilen vergilerim..
Federal Withholding Tax: 269.79$
VA Withholding Tax: 158.73$
total: 428,52$
aldığım vergi iadeciği: USA 2010 – “FEDERAL TAX” – Devlet verginiz net > 185, 00 USD < IS bankasi hesabiniza havale edildi.
Onaylanan “TOPLAM” vergi tutarindan bizim kestigimiz ucret %8 / en az 54USD/.
Banka komisyonlari: Check tahsilat islemleri – 19 $, Doviz havalesi - 12 $.
sadece federal vergim yatmış.. eyalet vergiside sonra yatacak galiba... yine bu kesintiler olacakmı? 54+19+12=85
son paycheck'im...
![]()
Konu Aysin tarafından (28-05-2011 Saat 03:57 AM ) değiştirilmiştir.
anlamadım ya 428 dolara karsılık 185 dolar mı aldın komedi gibi
kusura bakmayın yeni olduğum için soruyorum bu vergi iadesini kimler nasıl ne için alıyor birisi aydınlatabilir mi haziranda gidiyorum bn de
şimdiden teşekkürler
abd de calısırken verdiğini verginin iadesini TR ye dondukten sonra alabilirsin
Eyalet vergisini eylül gibi alırsın.
Ben 2009'da 900$ vergi verdim.
233$ Eyalet
670$ Federal olarak
İade olarak,
200$ Eyalet
600$ Federalden aldım.
# Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...![]()
# Internship in Israel: 2011 ...
# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...![]()
# Retired Worker & Traveler: 2013 ...
# Maldive Island: 2016
# II. Europe Trip: 2017
yok makro benim anladığım yatırılan Federal Withholding Tax: 269.79$... 85$lık kesintiden sonra..... 185$.. şirketede mail attım bakalım cevap bekliyorum...
eyalet vergimde VA Withholding Tax: 158.73$ buda sonra yatacak galiba ama yine 54+19+12= 85 dolarlık kesintiye uğrarsa çerez parası yatacak yine![]()
aysin düzgün bir şirkete versen sana hepsini tek seferde verırlerdı sonra gelecek falan bakmazlardı. hatta bazı sırketler eyalet vergisi alınmıyor dıye dırek uzerıne yatıyor ama NŞA da senın 428 dolara karsılık en az 340 falan alman gerekiyordu.
ilk sene bende cok hatalar yaptım ama her sene yeni seyler ogrenıyorum arkadasım![]()
mokra söylede bizde başvuralım şu şirkete
ya olduğun gibi görün yada gözüme görünme!!!
269.79$ federal vergime karşılık 185$ (aldım)
158.73$ eyalet vergime karşılık 127$ (alacakmışım) bugün vergi iade şirketinden gelen mailde öyle diyor.. (Eyalet verginizin iade proseduru baslatilmistir ancak biraz daha uzun zaman almakta ve bize
bagli olmayan bir durum. Normalde 2 ay suruyor iade edilmesi ancak bazen
3 ay'da gidiyor prosedur malesef.)
vergi iadeye başvuralı 3 ayı çoktan geçti zaten....
neyse para gelsinde geç gelsin artık ne yapalım...
Arkadaşlar bir saat kadar önce benim vergi iade işini yapan firmadan vergi iademin hesabıma transfer edildiğine dair bir mail aldım ben de bunun üzerine hesabıma girip paranın gelip gelmediğine baktım, aslında paranın anında gelmeyeceğini biliyordum.Size sormak istediğim soru şu, bu para benim hesabıma kaç günde gelir 3-4 1 hafta ? yoksa daha da mı geç.
2008,2009,2011 wat katılımcısı
2008-NY-Thendara City-Van Aukens Inn-Dish Washer
2009-VA-Doswell City-Kings Dominion-Ride Host
2011-VA-Doswell City-Kings Dominion-Ride Host
720 dolar ödediğim vergiye karşılık 630 dolar vergi almanın mutluluğunu yaşıyorum, ipad param çıktı.![]()
Merhabalar.2010 wat programına katılmıştım.Şu ana kadar vergi iadesi ile ilgili hiçbirşey yapmadım.Bana yardımcı olurmusunuz?( Not : Wat a katıldığım şirketle yapamıyorum. )federal + state 350 dolar civarında. Makroklima ve astalavista engin bilgilerinizden faydalanmak istiyorum![]()
@fyyz bişi değil![]()
@ kayhan86 şirket ismi olduğu için genelden yazamıyorum reklama giriyor![]()
Tax refund - Tax return sitesinden kayıt yaptırıp alabilirsinde. son paycheck'in veya w2 formu gerekebilir.![]()
bu yaz ilk defa gidiyorsun sanırım ? vergi iade ni döndükten sonra hallediceksin. yalnızca işverenden w2 formunu sana göndermesini iste ve son pay-check'ini sakla. vergi iadesi almak için sana lazım olacak bu belgeler. kazandıgın paranın vergisini öduyorsun amerikada sonra geldiğin zaman göçmen olmadan çalıştıgın için de o vergiyi geri alabiliyorsun..
Şu anda 7 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 7 misafir)
Bookmarks