bagaja sucuk filan koysak sikinti olur mu? bir tek et vb. urunlerde sikinti oluyormus ama koyanlar, goturenler de varmis epey. bir yardimci olursaniz cok sevinirim. ne yaptiniz, nasil yaptiniz, ne dediniz gorevliye vs. yardimlarinizi bekliyorum...
bagaja sucuk filan koysak sikinti olur mu? bir tek et vb. urunlerde sikinti oluyormus ama koyanlar, goturenler de varmis epey. bir yardimci olursaniz cok sevinirim. ne yaptiniz, nasil yaptiniz, ne dediniz gorevliye vs. yardimlarinizi bekliyorum...
Göztepe, Amin.
Valla kesin birşey söylemek zor, ama mesela bizim valiz hiç aranmamıştı bile. Bazılarınınki çok detaylı aranıyordu, evet. Fakat biz 4 arkadaş gittik, hiçbirimizinki aranmadı. Görevli nerelisiniz diye sordu, Türkiye diyince valizde Turkish Delight mı var falan diye espri yaptı, açmadan bıraktı.
hocam sucuk salamla ne ısın var orda daha kalıtelısı daha ucuzu daha lezzetlısı var
ama hazır corba olayıı basarılı bı davranıs olur yanında fazla sayıda goturmen yararına kendımeden ornek anlatayım
alaskaya gıdıyorum bu sene vıze alırsam ucuncu kez.. lavaş denılen ekmek turu var bılırsınkı bızım orda 2,5 dolar kadar yuksek fıyat alaskada o yuzden yarım bavul lavas goturdum son gıttıgımde tacoma hava alanında kontrolde bavulda yıyyeck varmı bende yok demıstım, aslında unutmustum ekmek goturdugumu ıkı kez kontrolden gecırdı yıne sordu varmı dıye yok dedım bende bavulu actılar lavasları gorduler bu ne dedı bende ekmek dedım yıyyecege gırmıyomu dedı unutmusum dedım pardon ...
neden bukadar cok goturuyosun dedı bende alaskada pahalı oldugunu o yuzden goturuyorum dedım gulumsedı ve benı gonderdı
bı kus grıbı zamanı arkadasın tavuk corbalarını ayırtmıstı oda degısık bır kontroldu
valızınde olan yıyceklerı pek gerı cevırmezler ozel bır durum olmadıkca bıde net acıklama yaparsan tabı senın salam sucuklar ıcın benım ulkemınkıler daha lezzetlı gelıyor tarzında bır acıklama yaparsın engelleme yaparlarsa eger
Gittiğin havaalanına göre değişir, kontrol eden görevliye göre değişir. Normal şartlarda yiyecek sokmak yasak. Arama bazılarına yapıyorlar bazılarına yapmıyorlar.
Arkadaşlar abartmayın o kadar sucuk falan.Yanınıza hazır çorba alın yeter.Hem sucuk götürseniz bile hemen tava tncere ocak vs bulamayabilirsiniz.ayrıca orada her şey var.Bayaaa ucuza hindi sosisleri falan var.o kadar çok şeyi yanınıza alıp boşuna çantanızda yer kaplatmayın.
""Let the game begin""
Sucuk olayına girmemenizi tavsiye ederim.
Not: Based on true story. Detroit Havaalanında üç kangal sucuğu görevlilere teslim ettim oradan biliyorum.
Hazır yiyecek konusu açılmışken; şu hazır çorba, çay, 3ü1arada, tarhana gibi şeyler için gümrük formuna FOOD var demeli miyim? Dememeli miyim?
ya olduğun gibi görün yada gözüme görünme!!!
bende hazir corba almayi dusunuyorum
ben formda yok dye işaretlemiştim yiyecek, sormadılar bile.direk geçtim.ama dürüstlük abidesi erkek arkadaşım var dye işaretledi beni dnlemeyerek =) ona da ne var diye sordular sadece, o da baklava lokum filan demişti.aç da görelim filan demediler,kontrol olmadı.
ama aynı havaalanından 3 gün sonra geçen arkadaşımın tüm valizini dökmüşler ortaya.şans işi işte.
Napolyona özenmeden önce, ara...ara...ara !!! TW ARAMA KONSOLU
VİZE BİTİŞ TARİHİ VE MAKSİMUM KALMA SÜRESİ
ŞİRKET SEÇİM YÖNERGESİ (ORTAK BİLDİRİ) Mağdur olmamak için okuyunuz...
Havalimanına indikten sonra nasıl gideceğiz? diyorsanız bu konu tam size göre
uzerinden aylar gecti gerci ama arama yapan arkadaslar icin bilgi vereyim. bende sucuk, manti filan vardi... formda hicbir yiyecek bulundurmadigimi belirttim. pasaport kotrolu yapan polise de oyle dedik. bavullari alirken kopekli polis etrafi geziyodu ama sorun cikmadi. en son tam cikarken kagida bakan adam da bisey demeyince gectik. ama cok fazla bavulu olan adami xray chazina yolladi. bizim 1 bavulumuz vardi sadece...
Göztepe, Amin.
Hazir corbaya da cok gerek yok aslinda.. Burda walmartlarda falan envai cesit hazir corba var. Tencere tava falan da satiliyo ve turkiyeden daha ucuz.. Ozellikle tefal urunleri..
Burda bulamayacainiz urunler sucuk ve beyaz peynir. Walmart ta yogurt da var. Biraz suzme yourt kivaminda gerci, ama ayran falan cok guzel oluyo.. Ben gelirken bavula goz ucuyla bile bakmadilar... Pisman oldum getirmedigime sucuk falan.. Gerci getirsem de aylarca burdayim gene hasret kalicam :P Bi yandan ole dusununce cok da kayip deil hani. Ama olsa nasi yenir var ya..! Neyse.. Beyaz peynir ve sucuk. Burda yok. Beyaz peynire yakin seyler "mediterranean grocery" lerde oluyo. Ben geldigimden beri bi tane alabildim 3 ayda ama daha alabilirmiyim bilmiyorum uzak cunku market... Bi de pahali oluyo.. Neyse kisacasi alin yaniniza, gecerse ne ala gecmesse apicak bisey yok. en azindan denemis olursunuz
ugrasmaya değmez.
GİDERKEN YANINIZA YİYECEK ALMAYI UNUTMAYIN
Geçen sene gitmeme bir kaç hafta kalmış bu sayfayı okudum hiç unutmam yuh dedim adamlar suçuk götürüyo bizimkilerde bavula kavurma koyalım mı dediler ilkten teraddüt ettim sonra getirin kavurmayı dedim (kavumlu havaalmazambalajdaydı) arkadaş o nası bir keyiftir gıdım gıdım deyim iyikide almışım
zaten uçakta bavulların olduğu yer eksi bilmem kaç, aktarmasız uçmuştum
uçakta doldurulan formada valizimde yiyecek varı işaretlemiştim , memur neler vardedi kontrolde hazı çorba çabuk yemek falan filan var dedim
Kesinlikle götürün diyeceğiniz şeyler nelerdir?
bence de sadece hazır çorba götür
Konu birkan tarafından (08-04-2015 Saat 10:32 PM ) değiştirilmiştir.
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Bookmarks