Aldilumonun sorusuna gelince sunu söyleyeyim. İngilizceni gelistirmek tabiki de Wat ile olacak is degil, yurt dısında dil okulu vs gitsen daha faydalı olacagı kesin. Ama wat ile de ingilizceni gelistirebilmek sana baglı. Kendimi örnek vermek gerekirse üniversitede okudugum bölüm ingilizce sözde ama pratik olarak bir ise yaramıyor. Amerikada ise direk anadili ingilizce olan kisilerle pratik imkanı buluyorsun. Ama cekingen olur konusmaz kaynasmazsan ingilizcen geriler bile Ama sonucta islerini halledebilmek icin İngilizce konusmak zorunda kalacaksın. Ben ilk haftalarda cekingen davranmıstım sadece is geregi sunu getir götürden ileri gitmemisti amerikalılarla. Ama ilerde havadan sudan bol bol konustuk, espriler, sakalar, kültür paylasımları oldu. İste o zaman ingilizcemin ilerledigini farkettim. Artık cümle kurmak icin düsünmüyordum bile. Yani konusursan ilerler ama 3 ayda cok da fazla bir sey bekleme.
Son olarak sunu da söylemek isterim. Bilgisayar alıcakken bazı sorunlar cıkmıstı ve telefonda toplam olarak yaklasık 300 dk kadar konusma yaptım representer ile. En cok zorlandıgım yer bu olmustu. Karsılıklı konusurken "Excuse me, Sorry vs " diyerek cümleyi tekrarlatabiliyorsnuz iletisim daha kolay, ama telefonda gercekten de söyleneni kısa sürede anlaman gerekiyor ve anlamadıgın yerde de tekrarlatması da zor oluyor. Yani telefonda konusmalarını daha bi can kulagıyla dinleyin ve mümkünse telefonla da konusun
Yardımcı olabildiysem ne mutlu...