Quinzeo'nun müthiş "Meksika" macerasının bir benzeri de benim başıma geldi.

Benim de ilk iş günlerimden biri..Yeni yeni kuralları öğreniyorum, çalıştığım trenin yanında bir eşya bırakmak yasak, 1 dolar karşılığı aşağıdaki dolaplara bırakmak gerekiyor.Ama bir yandan etrafı kontrol etmek, bir yandan çalıştığım arkadaşlarla koordinasyonlu olabilmek ilk başlarda zor tabii.Bütün dikkatlerime rağmen bir bayan güneş gözlüğü ve şapkasını trenin yanına koymuş ve trene binmiş.Aldım elime, kaldırdım yukarı; teker teker soruyorum bunlar kimin? diye. Tereddütlü bir şekilde Meksikalı bir adam, benim benim dedi. Ama bayan eşyaları olduğu için şüpelendim tabii ki. Emin misiniz? diye sordum. Tabii ki diye cevap verdi.Ondan sonra o adama teslim ettim doğal olarak ve o treni gönderdik...Turunu bitirmiş diğer trenden inen yolculardan biri yanıma geldi ve bana dedi ki: burada eşyalarım vardı gördünüz mü? Ben de biraz önce bir beyefendiye teslim ettim dedim. Kadın şaşırdı tabii ama çok anlayışlı biriydi anladı hemen olayı. Ben de dedim ki merak etmeyin kaçacak bir yeri yok mecburen gelince bu kapıdan çıkması gerekecek..Neyse bayanla beraber diğer trenin gelmesini bekledik ve adam sonunda çıkış kapısına geldi.Adama sordum, neden bu eşyalar benim dedin diye. Ondan sonra bir anda 4-5 kişi olan adamlar sardı etrafımızı ve kadına dediler ki bu çocuk bize zorla verdi bunları.Kadın kendinden emin bir şekilde "öyle olmadığına eminim" dedi.Adam elindekileri kadına teslim edip biran önce kaçmaya çalıştı. Ama kadına dedim ki bu hırsızlara gerekli olan müdahaleyi yapacağımdan emin olabilirsiniz. Kadın da teşekkür edip ayrıldı.

Ondan sonra hemen leadin yanına gittim ve güvenliği aramasını istedim.Tabii ki dedi ve hemen bir güvenlik görevlisi yanıma geldi.Bir kişinin başkasının malına el koymaya çalıştığını ve yalan söyleyerek beni yanılttığını söyleyip; yüz hatlarını ve giydiği elbiseyi tarif ettim. Çok kısa sürede bulunarak gerekli işlemlerin yapılacağını söyledi.Ve hepimiz rahat bir nefes aldık.

Sevgili arkadaşlar, hiç kimseyi memleketinden dolayı suçlayamayız.Ancak bazı şeyler vardır ki herkes tarafından görülüp, tahlil edilebilir. Çok ama çok iyi niyetli Meksikalılar da var, tekrar görüşeceğim çok fazla Meksikalı arkadaşım var. Ama gerçekten problem yaşayabileceğiniz; beklemediğiniz davranışlar sergileyecek çok yüksek sayıda Meksikalı Califonia'da yaşıyor. Siz siz olun her zaman temkinli davranın arkadaşlar.