asLında bende düsünüyordum gecen sene gitmeden önce, seneye bidaha gidermiyim acaba diye? Herzamanda derdim ortaLamam tutarsa yine geLirim diyeVe eğer vizemi aLırsam bu senede gidiyorum.. SöyLe anLatayım asLında iLkkez gidiyorsan hayaL kırıkLıkLarı oLabiLir tabi gitme amacına göre değişir.. MeseLa önceLikLi amacın ingilizce ise hayaL kırıkLığı burada basLar.. yekten arkadasLarınLa gidiyormuşsun maca 1-0 mağLup basLadın biLe
çünkü daha oradada birsürü türk tanıyacaksın ha biz türkLerLe takıLmayız dersen buna kendin inanırsın beLki ama bizLer inanmayız
niye mi? çünkü düsün simdi kendi kendine.. yanında arkadasların var ve aynı espiriLerden anLıyorsunuz, aynı oyunLarı seviyorsunuz (batak pişti tawla vs vs
) aynı yemekLeri seviyorsunuz ve en önemLisi aynı diLi konusuyorsunuz
ister istemez arkadasLarınLa takıLacaksın.. marketten 2 parca bişe almakla sokakta yol sormakla falan ingilizce gelişimi cok oLmaz
Daha ziyade yapacağın iş önemli ingilizce acısından daha fazla kişi tanıyabileceğin iş, sürekli ingilizce konusman gereken bi iş geLiştirir bence.. Ben bu acıdan sansLıydım günde 100Lerce adamLa muhattap oLmak zorundaydım.. Geçtim ingiLizceyi amacın amacın eğlence gezmek falansa (benim amacım buydu) ozaman tekrar gitmek isteyeceksin eminim
Orada karsına binbir türLü adam cıkacak (watcı oLarak) geneLde memnun kaLmayanLarın söyLedikLeri şöyLedi: Yaw biz neden geLdik buraya tomarLa para harcadık o parayı tekrar kazanmaya calısıyoruz adamLar yolu bulmus waLLa, ben 5 milyara yakın para harcadım o para cebimde dursa ben yazın antalyada calışsam hem 5milyar cebimde kaLırdı hemde üstüne para kazanırdım, işte şuraya bak biLdiğin ameLeLik yapıoruz (ne bekLiodu acaba geLmeden önce
) Lan yemek yiyemioz adamlar türk mutfağını tadınca bosuna sevmioLar, hamburger yenirmi kahvaLtıda (%100 hakLıLar
) bidaha geLmem arkadas nasıL memLeket vs vs gibi seyLer sende duyabiLirsin.. Hatta benmLe beraber geLen arkadas erken döndü gidecem artık yapamıorum diodu oLm gitme dedim bak herzaman oLmaz bu şans kaLaLım kaLabiLdiğimiz kadar dedim ama oLmadı döndü o. Gittikten 1 hafta sora msn den konustuk kardesim biz orda insanLığın içinde yaşıyormuşuz burdaki adamLar öküz biLdiğin diodu
Ben gittim 1 aya yakın süre işsizdim ben (şirket mağduruydum
) buna rağmen erken dönmeyi düsünmedim (aiLemden 1 cent biLe istemedim). Hani zaten %100 kusursuz bi program değiL biLdiğin gibi fakat hani büyük bekLentiLerLe gitmezsen eminim tekrar gitmek istersin.. MeseLa konakLamada 8-10 kişi kaLabiLeceğini göz önünde buLundurarak git biz sadece arkadasLarLa kaLacaz dersen yine hayaL kırıkLığı oLur snn için.. Ha gezip eğLenmek oLaydan tat aLmakda snn eLinde yapı meseLesi eğLen gez toz caLıs para yap aLacakLarını aL dön.. Eminim basvuru yaparsın seneye
Şahsen ben hiç gittiğime oradayken de simdide pişman oLmadım.. Sonuçta Amerikadaydım bee
Ve simdide Amerika gördüm diyebiLiorum bi fiLm izLerken new york city i görünce vay be o subwayden kac kere geçtim ben gece yarıLarı o subwayi nasıL bekLerdim diorum.. NBA de New York Knicks'in macını izLerken Medison Square Garden'ı (new york basketbol takımı sahasının adı) görünce vay be benm orada resmim var diorum.. Yine nba takımLarında aynı zamanda Hidayet'in takımı olan Orlando Magic'in (acıkLama yapıorum beLki biLmeyenLer vardır diye) macını izLerken Dwight Howard'ı görüyorum vay be benm bu adamLa fotoğrafım var diyorum
Şimdi sence tekrar gitmeye değmezmi bu oLayLar.. Ancak dediğim gibi amacına bağLı eğer sırf ingiLizceye gidiyorsan seneye gitmek istemeyebiLirsin..
Bookmarks