Work and Travel
Toplam 21 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 21 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: amerikadan tax için 47 lira gelmiş

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Standart amerikadan tax için 47 lira gelmiş

ne demek bu arkadaslar subat ayında hesabıma 47 lira yatmaış TAX REFUND FROM USA-ADVANCE PAYMENT ibaresi altında simdi gordum hesap ozetlerini kurcalarken ? ne demek bu ? butun alacagım bumudur yoksa bunlar taksit taksit mi oduyolar ? napmalıyım. vergi geri odemeleri için evrakalrı sirkete vermiştim ben .

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

advance payment diyosa eğer, ön ödeme yapmışlar demektir. Ama tabi gene de burası yerine ödemeyi yapana sorsan daha kesin cevap alırsın. Ama dediğim gibi advance payment dediyse, ön ödemedir o. Parça parça ödicek gibi anlaşılıyo.

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    16

taksit taksit odeme olmaz ama bu kadar da dusuk bi vergi iadesi olacagini sanmiyorum hesap yapmamis miydin?

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı ThunderStorm Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    taksit taksit odeme olmaz ama bu kadar da dusuk bi vergi iadesi olacagini sanmiyorum hesap yapmamis miydin?
    yapmadım hesap mesap, asagı yukarı 5 6 tane paycheckim ar her birinden yaklaşık 100 dolar kesintim var vergi adına firma % 8 i kesilerek alıcaksın demişti mayısta. bu arada kime soracagımı bilmiyom, banka hesabımda gonderen kısmında oyle yazıyodu. firmayada ne demek bu diyede mail attım inşallah on odeme gibi bişidir

BannedUser
    Guest

Alıntı calkan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yapmadım hesap mesap, asagı yukarı 5 6 tane paycheckim ar her birinden yaklaşık 100 dolar kesintim var vergi adına firma % 8 i kesilerek alıcaksın demişti mayısta. bu arada kime soracagımı bilmiyom, banka hesabımda gonderen kısmında oyle yazıyodu. firmayada ne demek bu diyede mail attım inşallah on odeme gibi bişidir
    CALKAN hangi firma kardeş bu. Eğer 600 dolara yakın vergi verdiysen en az 500 alman gerek. Ama bazı şirketler %50 sini kesiyorlar.

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı makroklima Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    CALKAN hangi firma kardeş bu. Eğer 600 dolara yakın vergi verdiysen en az 500 alman gerek. Ama bazı şirketler %50 sini kesiyorlar.
    armada ile calışıyorum yarısını alıyoz deselerdi derlerdi, niye % 8 desinler.

BannedUser
    Guest

hayır armada grandee baska şirkete veriyo önce onlar kendi komisyonlarını alıyo armada da gelen vergıden %8 alıyo sanırsam. benim sordugun hangi iade şirketi. genede beklemek gerek ama ben irs.gov dan bakabiliyordum iade me ?

https://sa1.www4.irs.gov/irfof/lang/...fgetstatus.jsp dene bakalım
    Konu BannedUser tarafından (10-03-2011 Saat 09:44 AM ) değiştirilmiştir.

Site Yöneticisi break - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    10

100$ için maksimum başvuracağın tutar hesaplanıyor. (Örneğin 85$ kadar) Bunun üzerinden komisyon kesilir. Birde bankaya yatırmak için dolar hesabı ise 20$ kadar kesinti olur. Hangi vergi şirketi ile geri aldın?
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

hayır armada grandee baska şirkete veriyo önce onlar kendi komisyonlarını alıyo armada da gelen vergıden %8 alıyo sanırsam. benim sordugun hangi iade şirketi. genede beklemek gerek ama ben irs.gov dan bakabiliyordum iade me ?

https://sa1.www4.irs.gov/irfof/lang/...fgetstatus.jsp dene bakalım

ben buradan bakamıyorum, armada bana biz % 8 filan alıyoz filan demedi, % 8 kesinti ile odedigin vergiyi geri alıcaksın dedi. mail attım armadaya, ustax a mail atıp sana cevap atarım demişler. odedigim vergi miktarı asagı yukarı 500 dolar .

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı break Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    100$ için maksimum başvuracağın tutar hesaplanıyor. (Örneğin 85$ kadar) Bunun üzerinden komisyon kesilir. Birde bankaya yatırmak için dolar hesabı ise 20$ kadar kesinti olur. Hangi vergi şirketi ile geri aldın?
    herhalde onlar ustax a gonderdi. "100$ için maksimum başvuracağın tutar hesaplanıyor. (Örneğin 85$ kadar)" bu kısmıda hic anlamadım. 520 dolar vergi kesintisi oldu, ne kadar almam gerekirdi ki ?

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

böyle bir mail geldi : ((

Merhabalar Ali,

Vergi iadeleriniz bu sene, diğer senelere göre hiç bir ekstra ücret kesilmeksizin daha erken yatmaktadır bunun sebebi ise USTAXWORLD ün bizim firmamıza sunmuş olduğu bir hizmettir. Bundan dolayı şuan için ilk Federal vergileriniz daha sonra State vergileriniz hesaplarınıza aktarılacaktır. Yani Şuan hesabına yatan vergiler sadece Federal vergiler olup, State vergilerin daha sonra yani 2-3 ay sonra yatacaktır.

500 USD ve altındaki tutarlar için istisnasız 54$ hizmet bedeli alınıyor. Bunun dışında Çekin sizin için bozdurulması $19, İstediğiniz banka hesabına vergi iadelerinizin transferi için $12 alınıyor.

Bu duruma göre paychekin üzerinden hesapladığım kadarı ile hesap ise şu şekilde oluyor;

Federal Vergisi : 114.73 USD

Masraf : 54 USD

Çek Bozdurma : 19 USD

Havale Masrafı : 12 USD

GERİ KALAN : Yaklaşık 29 USD karlışılığı 47 TL

Paychekin de Federal ve State vergisi dışında vergilerin kesildiğini görüyorum ne yazık ki diğer vergilerin iadesi gerçekleştirilemiyor.

State vergin ise;

Toplam 59.82$ State vergisi kesilmiş, en geç 1 yada 2 ay sonra sadece çekin bozdurulması $19, İstediğiniz banka hesabına vergi iadelerinizin transferi için $12 , toplam 31$ kesinti ile State vergin de hesabına aktarılacaktır.

paycheckimde kesilen vergi turleride su sekilde bunlardan hangisini odemek gerekmiyordu ki ve bunların anlamları nedir?

MCWH
    SSWH
    FITW
    SITW
    LITW
    Konu calkan tarafından (10-03-2011 Saat 09:53 PM ) değiştirilmiştir.

BannedUser
    Guest

Vay arkadaş bu ne ya (

Ben 4 gün önce aldım 1590 dolar vergi vermişim 2235 lira aldım iade olarak. Senden cok kesmişler ama tax şirketine göre değişiyor. Hemde hepsni verdiler.

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Vay arkadaş bu ne ya (

Ben 4 gün önce aldım 1590 dolar vergi vermişim 2235 lira aldım iade olarak. Senden cok kesmişler ama tax şirketine göre değişiyor. Hemde hepsni verdiler.
    edit yaptım kesilen vergi turlerine bi baksana makro senle aynı mı ?

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    16

vay arkadas bu konularda cahılım ama 500 dolarlık bır kesıntının gerı donusumu 50 lıra 50 lıra olabılemez heralde 10 ay boyunca bu sekıl odenırmı yahu ev mı alıyosun arabamı

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

calkan kardesim wat ogrencilerinden federal , state ve city vergileri disinda vergi kesemezler keske ordayken itiraz etseydin isverene onlar ordayken duzeltirlerdi.. su an geri alabilir misin onu bilemiyorum sanirim alamazsin...

BannedUser
    Guest

edit yaptım kesilen vergi turlerine bi baksana makro senle aynı mı ?
    ben bilmiyorum da varsa öyle hesap kitap olan bişey isterim firmadan yani. bana şubat 1 de vericez dediler işte 1 hafta gecikmelide olsa verdiler gene de iyi ilk 2 sene nisan mayısta aldım.

ayrıca reyes olabilir gecen sene aynı yerde calıstıgım arkadası örnek vereyım onunla benım aramda 100 dolarlık vergi farkı vardı. yani 1400 e 1300 gibi bişey o aldı donus olarak 600 ben aldım 1200 dolar tamamen şirket farkı.

BannedUser
    Guest

Baktım federal ve eyalet vergisi kesilmiş kardeş sadece senin pay check nerede ? bakma imkanın yok mu?.

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Baktım federal ve eyalet vergisi kesilmiş kardeş sadece senin pay check nerede ? bakma imkanın yok mu?.
    makro paychecklerim bende zaten. kesilen veri tuleri 5 tane var bende

MCWH
    SSWH
    FITW
    SITW
    LITW

onlarda bunlar anlamları nedir hangisi federal hangisi state bilmiyorum. ama 5 tur vergi kesintisi soz konusu. sendeki paycheckte type kısmında iki tene mi gozukuyor ? bide ben bunları nasıl geri alırım bu firmalar biz alamıyoz demişler.

BannedUser
    Guest

makro paychecklerim bende zaten. kesilen veri tuleri 5 tane var bende

MCWH
    SSWH
    FITW
    SITW
    LITW

onlarda bunlar anlamları nedir hangisi federal hangisi state bilmiyorum. ama 5 tur vergi kesintisi soz konusu. sendeki paycheckte type kısmında iki tene mi gozukuyor ? bide ben bunları nasıl geri alırım bu firmalar biz alamıyoz demişler.
    bak sitenin sponosru olan şirkete sor bakalım ne diyecek onlar anlar alamazsalar bile sana bilgi verir abd de ne kadar vergi almıssın sana söylerler yani bu sene içerden ne kadar çekilmiş görürler vergiiade.com mu ne adresleri. ben onlardan aldım

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

bak sitenin sponosru olan şirkete sor bakalım ne diyecek onlar anlar alamazsalar bile sana bilgi verir abd de ne kadar vergi almıssın sana söylerler yani bu sene içerden ne kadar çekilmiş görürler vergiiade.com mu ne adresleri. ben onlardan aldım

mail attım bahsettigin siteye, bu firmalar alamıyosa bile benim patronumla konusup burada alamadıgım vergileri orada geri alma durumum var mı acaba ?

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

arkadaşlar benimde vergi sorum var. massachusetts deyim. iki haftalık param normalde 891 dolar bana verilen çek 623 dolar yani %30u kesilmiş.diğer amerikan vatandaşı olan çalışanlarında aynı oranda kesilmiş.ne yapmam lazım bu kadar kesilmesi normal mi?

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)