Ben gecen sene Alaska'da Sitka sehrinde çalıştım. Bu sene de belki King Cove'a gitmeyi planlıyorum. Sana biraz yardımcı olmaya calışayım hiç orada bulunmamış olsamda.
Öncellikle King Cove çok izole bi yerdir. Gerçi alaska'daki bir çok şehir dışarı ile bağlantısı sınırlı yerlerdir fakat king cove çok daha sınırlı bi yer. Kara yolu baglantısı 0. Hiç bir yer ile kara yolu baglantısı yok. Zaten içinde sadece Peter Pan'ın fabrikası var sanırım Alaska'nın en buyuk fabrikası orası. ( yada Trident Akutan'dır emin degilim) Zaten iş başlangıc tarihi ve bitiş bilgileri seninde elinde var.
Bunun dışında gelelim sezona. Belki bende yanılıyor olabilirim ama, o fabrikanın sezonunu diger fabrikalar gibi degerlendirmemek lazım cunku sadece somon balığı işleyen bir fabrika değil. Halibut gibi "flatfish" grubundaki balıklardan tutunda Cod türleri, hatta buyuk hacimde yengeç işlemesinin gerçekleştirildigi bir fabrika oldugundan somon balığı sezonuna diğer fabrikalar kadar bağıntılı oldugunu dusunmuyorum. Bunun dışında Peter Pan alaska'nın buyuk firmalarından biridir ( Japonlarındır aslen ) ve King Cove şehrinin varoluş sebebidir
Ama su kadarına fikir yurutebilirim gerçekten kendisine çok yakın olan Unalaska/Dutch Harbor'da herşey erken başlar. Umudum King Cove'da da işlerin erken başlaması. Buradan "şu kadar balık olur, bu kadar saat çalışırsın/ız" gibi şeyler soylemeyi pek dogru bulmamakla birlikte sunu bilmen gerekir diye dusunuyorum. Bu fabrika da diğer fabrikalar gibi esnekliğin olamaz, işi bırakma ya da baska bir fabrikaya gitme gibi cunku oyle bir imkanın olmayacak. Zira dedigim gibi hem ulaşım anlamında hemde diğer imkanlar anlamında gercekten cok kopuk bir yer.
Fabrika dışında da pek bir şey ummamanı tavsiye ederim. Zaten nüfusu 1000 kişi bile değildir. O yuzden bunun farkında olarak orayı seçmeni tavsiye ederim. İletişim bilgilerini özel mesajdan atabilirsen daha detaylı konusabiliriz.
Bookmarks