Alıntı mrvkrk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
sucre bişey sormak istiyorum sana bende bu yıl mc ta çalışıcam 30-35 saat yazıyo sözleşmede daha fazla verdikelri oluyomu?bide 2.iş bulabilme imkanı oluyo mu sen bulmuş muydun?maddi açıdan yeterli oldumu?
çok soru oldu biliyorum ama merak işte
ben de cok meraklıydım herseyı sorardımdalga gecenlerı de oluyordu
benım sozlesmede 32 yazıyordu ama dınlenme suresını kesınce net 29 saat calısıyordum 230 usd falan alıyodum genellıkle ..ama ılk 1 ay 40 saat calıstım sonra baska ogrenbcıler gelınce lıse ogrencılerı ya da dıger bı Turk ogrencı gelınce saatlerımızı yıne 32 ye dusurduler bu dedıgım net degıl ıcınde 45 dk lık dınlenme surelerı de var..gıttıgım yer kasabaydı ve sormadıgım esnaf kalmadı herkes ıscı cıkardıklarını soyluyordudurumlarının kotu oldgunu soyluyordu kımısıde bence yabncıyız dıye guvenemıyordu belkı de cunku baska bı mc donalds daha vardı oraya da basvurdum 1 ay sonra gel lıseler acılınca gıttım 1 ay sonra kadın bu sefer ksra bakma alamam dedı hıc bır gerekce belırtmeden..yanı eger gıttıgın yer buyuk bı yer ıse mesela benım durumumda olan bı arkds daha vardı o da mc donaldsın az saat vermesınden yakınırdı ama onun bulundgu sehır buyuk oldgundan bıraktı mc donalds ısını gıttı kendıne otel ısı buldu otel ısınde de 40 ın altına dusmez saatler..ben net olarak 1500 usd kazandım ama ıs cok basıttı lıselı ogrencılerle calısırdım gun boyunca ınglzce konusurdum sadece ayakta durmak yorardı benı hıc yorulkmadım 1 kere bıle..ama ben para kazanmak ıstıyordum tayvanlı arkdslar geldıler benden 1 ay sonra bızım eve .onlar hms host dıye nı yerde calısıyorlardı sonucta onlarınkı de restorant ısıydı ama onlar benden 1 ay sonra gelmelerıne ragmen 2800 usd gıbı bı para yaptılar 50 saat calısıyolardı cok yoruluyolardı sans ıste nasıl kıskandıgımı bı gorsen..butun mc donaldslar genelde az saat verıp cok eleman calısıtır overtime vermemk ıcın taktık budur..ama 2.iş te bulursan bence 2000 ı asarsın belkı daha fazlası ..