Ne olacak bu dolardan yana sanssızlıgı watcıların arkadas gıderken 1.5 dolar donunce 1.4 oluyor. Su an gene 1.5e dayanmıs. Allah bilir dondugumuzde gene 1.3 geri duser.
2 senedir aynı giderken yuksek dondugumde dusuk oluyor.
Ne olacak bu dolardan yana sanssızlıgı watcıların arkadas gıderken 1.5 dolar donunce 1.4 oluyor. Su an gene 1.5e dayanmıs. Allah bilir dondugumuzde gene 1.3 geri duser.
2 senedir aynı giderken yuksek dondugumde dusuk oluyor.
al bendende o kadar...Allah tan donuste dolari tutum birazda bekliyorum 1.55 i gorsun diye hmn bozdurcam))))
biraz daha düşsse şimdi de alsak gıtmedengelince de yükselene kadar tutarız elimizde napalım
![]()
aynen her sene eylül-ekimde wat dönüşü dolar düşüyor..11000 Türk watcının getirdigi dolarlarını bozdurması düşmesinde etkilidir kesinlikle...
neyse bundan ders alıyorum ben artık gelince bozdurmak yok doları ya da bundan nasıl kar edebılırım onun yollarını bulmam gerek var mı bu ekonomi sektorunden anlayan bırılerı. tavsıyelerını beklerım
Arkadaşlar yaz aylarında Türkiye'ye fazla sayıda turist geliyor ve ülkemize döviz bırakıyorlar. Ülkemizdeki dolar rezervi artıncada doğal olarak değeri düşüyor doların. Olağanüstü bir durum yok, wat'la da bir alakası yok doların düşüp çıkmasının. Yok mu forumda benden başka işletmeci yada iktisat okuyan birileri![]()
Bende biliyorum watla alakasi olmadıgını ama işte ben genelde oradan gelirken elektronik eşya alma taraftarıyım ama genede nasıl değerlendirmek gerek aslında bi başlık açayım![]()
Dolar gene aldı basını gıdıyor gecmıs 1.5 i nereye kadar gidecek acaba
3 yildir gidiyorum ilk yil dolar gıderken dusuktu gelince yukseldi son iki yildır gittigimizde yuksek dondugumuzde ise dusuk oluyor. Gercı dolar suan yukselıste ama...
# Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...![]()
# Internship in Israel: 2011 ...
# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...![]()
# Retired Worker & Traveler: 2013 ...
# Maldive Island: 2016
# II. Europe Trip: 2017
1.6 dan fazla olamaz 1.3den de düşük olamaz bence merkez bankası her turlu mudahale eder en ıyısı şubattan sora almak o zamana 1.4lere yaklascagını umuyorum gelıncede kasım aralık gıbı bozdurulması ıdealdır bence.
Aklınca laf sokmaya çalışmışsında 30 milyon turist geliyor 1 yılda bu ülkeye, 11000 kişilik wat öğrencileri bu 30 milyonun yanında ne kadar sivrisinek saz kalıyor artık hesabını sen yap. Ayrıca wat'çılardan büyük çoğunluğu yanında götürdüğü paradan daha düşük parayla geliyor bu ülkeye,yani wat'çıların dolar üzerinde ufacık bir etkisi varsa o da doların artması yönündedir. Arkadaşın bahsettiği wat'tan sonra dolar düşmesi olayıyla alakası yok. Saygılar...
bi acıkla demiştimde alakası olmamasına ragmen laf sokuldugunu hissetmişsin aklınca sakin ol..turistinde elbet düşmesinde etkisi vardır..ama 30000 milyon turist bu memlekete 5 ay icinde degişik vakitlerde giryor.ve bunların hepsi amerikadan dolarla girmiyor..büyük cogunlugunu ruslar ve almanlar oluşturuyor onlarda dolar kullanmıyor..hatta euro kullananlar dolar uygulayan bazı yerler icin özellikle bu memlekette dolar alıyor..
ögrenciler götürdügünden az getiriyor demişsin ögrenci götürdügü parayı 1 sene icinde toparlıyor ama wat dönüşü dedigimiz şey 10-20 günlük bi süre ve 11.o00 ögrencinin bu kadar kısa zamanda o akdar dolar bozması düşünceginden fazla etki yapar düşmesine..
Onu bunu bilmemde üç sene bu olay tekrarlanıyorsa vardır bişeyler. Karar verdim gelince paraları yastık altı yapıcam 2*3 ay. Az değilki 10.000 dolar 1.3 den bozdursam 13 milyar 1.5 den bozunca 15 milyar. 20 kurus oynuyo ama saglam oynuyo.
Öncelikle ülkemize yurtdışından giren 100milyar doların üstünde sence bu sıcak para içinde Türkiyeye gelen 11.000 watçının getirdiği 5-10bin doların etkisi ne olabilir buna bir karar ver.Ekonomi öğrencilerin elinde bulunacak kadar küçük meblağlarla oynamıyor.Şuan da Türkiyede IMKB nin %60 veya daha üstü yabancı yatırımcılar tarafından ele geçirilmiş durumda ve ekonominin gidişatı onların elinde eğer önümüzdeki seçimde siyasi değişiklik olursa o zaman göreceksiniz doların yükselecegi fiyatı şuandaki doların yükselmesinin tek sebebi de budur Merkez Bankasının korkularından dolayı dolaşımdaki sıcak parayı ülkeden şimdiden çıkarmaya başlayıpta ülkedeki ani bir değişiklikte veya dış yatırımcıların başka güvenilir veya ılımlı bir ülke bulupta yatırımlarını çekmesi sonucunda oluşacak konjontürel bir hareketi engellemektir.
abicim dediklerini biliyorum ve katılıyorumda genel ekonominin durumundan bahsetmişsin biz doların sadece eylülde düşük oluşunu konuşuyoruz burda..yoksa merkez bankasının politikaları parasını türkiyede degerlendiren dış yatırımcıların davranışları turistlerin ve ögrencilerin yapacagı etkiden cok daha yüksek olacaktır elbette..
bilmiyorum aynı kitaplardan mı egitim görüyoruz ama benim okudugum bütün kaynaklarda halkın parasıyla dövize yapacagı ani hamlelerin dövizi 0.1-0.2 düzeylerinde oynatabilecegi yönünde..
Arkadaşlar ekonomi böyle mi okunuyordemek o yüzden ülkenin durumu böyle. şimdi bu doların kış mevsiminde yükselme sebebi turizmi yani yoksa ben mi yanlış anladım
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Bookmarks