Alıntı sakaryauni Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
vize görüşmesi için ankarada 7 mart saat 7:30 da yola çıktım amerikan konsolosluğuna gitmek üzere saat 8:30 da konsolosluğa yaklaşmıştım kapıda benim gibi 30 kişiye yakın genç vardı bizi içeri almadılar ,kapıda sıra olduk sonra içerden memur gelerek demir kapı önünde bizden pasaportlarımızı istedi daha sonra sıra ile içeri aldılar içeri dediğim 2 turk kabin var onlar sizden belgelerinizi istiolar ve daha sonra sıra numarası veriolar banka gibi içeri alınıorsunuz ve beklemeye başlıorsunuz arkdaşlar ben 30 kişiden 24.cüydüm ve 2 saat bekledim yaklaşık sonra sıram geldi ve 1 numaralı gişeye görüşme için gittim ilk önce parmnak izi aldılar ( arkadaşlar ben parmaklarımı bastırmadığımdan okumadı digital makina ilk önce siz bu hataya düşmeyin size verilen formda bastırıcaksınız demior sadece yerleştiriceksiniz dior ama siz hem yerleştirin hem bastırın ) daha sonra bana transkriptimle ilgili sorular sordu çünkü ben yatay geçiş yapmıştım ve dikkatini çekti ilk üniversitemde not ortalamam 3.34 fakat yatay geçiş yaptığım üniversitede bu not sıfırlandı ve ben sıfırdan başladım ve şuanki not ortalamam 1.53 bana bunları açıklamamı söyledi ve bende güzelce izah ettim daha sonra ailen ankaradamı yaşıor die sordu sen nereye gidiceksin die sordu ve ds 2019 formuyla sevis makbuzunu ve pasaportunu yoldaginda sana yollariz dedi bana beyaz bir kağıt verdi herkeze verilenden ve dışarı çıktım hemen şirketimi aradım beyaz kağıt verdiklerini söyledim şirket istanbuldaki konsoloslukta beyaz kağıdın anlamının red olduğunu, ankaradaki konsoloslukta işlermlerinin devamı anlamı geldiğini söyledi danışmanım yani henüz bir şey belli değilmiş nisan civarı belli olurmuş sanırım ,sonucu bekliyorum umarım anlattıklarımın bir yararı olur arkadaşlar ,hepinize başarılar diliorum
bende yatay geçişim o olayı birazdaha açarmısın nasıl sordu sen ne dedin nasıl izah ettin
bide ingilizce yetey geçiş undergraduate transfer mi demek