Alıntı tokus Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Arkadaşlar merhaba. Vergi iadesi ile ilgili buradaki şirket benden son paycheck'i istedi. Fakat benim son paycheckim kayıp!!!! W-2 formum gelmiş onlara. Son pay-check olmadan olur mu olmaz mı bilmiyorlar. Forumu okudum biraz kesin birşey bulamadım. Sadece bir yerde w-2 formu VEYA son paycheck yeterli diye yazıyordu. Hangisi doğrudur? Her ikisi de lazımmıdır yoksa sadece son w-2 formu yeterlimidir? Eğer ikisi de lazımsa son paycheckimin bende kalması gereken kısmın bi kopyasını bozdurduğum bankadan vs işverenimden alabilirmiyim_? cevaplarınızı bekliyorum...

Merhaba arkadasim 2008 yilinda yazmissin cok eskide kalmis ama bir sonraki merak eden kisiler icin cevaplayayim.

Vergi iadesi icin en kesin bilgilerin bulundugu form w2 formudur. Son paychekin istenmesindeki amac ocak ayindan once basvuru toplanmasi icin ve isveren w2 formunu yayinlar yayinlamaz tax firmasina cabuk ulasmasi icin tax refund firmalrinin son pay ceki kabul etmesi.

2. bir sebesi ise senin calsitgin isvernin EIN numarasi ve isveren bilgileri tax sirketinin bilgi bankasinda oldugu zaman w2 beklemeye bile gerek kalmadan islemlerin yapilmasya baslanmasidir.

saygilarimizla