j1 den f1 e gectiginde yani statu degistirdiginde pasaportuna vize basilmiyor. ulkede yasal olarak kaliyosun ama cikarsan tekrar gelmek icin vize gorusmesine girmen gerekiyo. green kart alana kadar cikmicaksin yani olay bu
j1 den f1 e gectiginde yani statu degistirdiginde pasaportuna vize basilmiyor. ulkede yasal olarak kaliyosun ama cikarsan tekrar gelmek icin vize gorusmesine girmen gerekiyo. green kart alana kadar cikmicaksin yani olay bu
anladım ama büyük risk yani green card ilk yıl da çıkabilir 10 yıl sonra da çok iyi düşünmek gerek
green card ı evlilik dışında nasıl almayı düşünüyorsunuz?
her sene piyango çekiliyo green card için
evet ama abd deyken bu çekilişe katılınabiliniyor mu?
benım arkadasım 600tl karsılıgında 10 yıllık cekılıse katılmıstı (fıatı yanlıs hatırlıyor olabılırım)
abd de ikende katilinabiliyor. hemde ucret vermenize gerek yok. gocmenlik buro sunun sitesinden basvuru yapabiliyosunuz. cekilis den sonra en kolay yol evlilik.
reyes_19 60 liradır o ben de bi şirket aracılıgıyla 5 yıllık kayıt yaptırdım.normalde ücretsiz resmi siteden yapılıyo basvuru ama daha garanti ve her yıl unutmadan yapılması için şirketler senin adına yapıyor..
Para tuzağından başka birşey değil onlar.
Peki.
neyse konu dagılmasın j1den f1e geçmenin bi anlamı olması için okulu bitirmeden türkiyeye dönmek çok saçma o zaman ben üniversite araştırıyim öncelikle community college'lerden başlamak gerek ne dersiniz
ingilizcen iyiyse cc iyi fikir.
Peki.
green card fln zor işler işi şansa bırakmamak gerek herşeyi kuralına göre yapmak lazım
Konu marty tarafından (09-12-2010 Saat 03:52 AM ) değiştirilmiştir.
arkadaşlar sorum güme gitmiş bir daha sorayım bilen varsa yanıtlasın lütfen abd deyken gc ye başvurabiliniyor mu?
bebetoua, avukata basvurdum 300 dolara halletti ben f1 değil b2 basvurdum.
marty,evet basvurabiliyosun ama bildiğim kadarıyla eger kazanırsan işlemleri tr den surdurmen gerekiyo. bu surecte yasal statude olman gerekiyo.tr ye gidip kartını alıp geri dönebilmen için.
I made a promise never to settle...
senden ne haber nasıl gidiyor Yerinde olsaydım o parayı da vermezdim.Zor birşey değil. Biliyorsun diplomasız avukatım
Peki.
hatırlarsan o dönem eşşek gibi çalışıyodum avukata gittiğim gun bile 11e kadar zor izin aldım bankaya parayı yatırdım işe gittim avukat randevum 4teydi 3.5-5 arası yine zor izin aldım avukata gittim evrakları ve vekaleti verdim işimin başına döndüm ama sonrası ekimde keywestte 1 hafta super tatilimi de yaptım tabi mail at bana ne alemdesin merak ettim seni.
tesekkür ederim starfire ben de yazın gidicem j1'le f1'e geçicem geçebilirsem tabi kac ay sürüyo statü degişikliği yani hemen j1le geldigimde mi basvuru yapmalıyım hemen yoksa vizem bitmeye yakın mı _?
nereye gittiğine bağlı bnm oldugum yerde en yakın i20 veren kurs bi cc di ve arastırma vaktim yoktu o yuzden turist vizesine basvurup kaldım ayrıca okuluna göre de değişir gideceğin yere göre şimdiden okul arastırırsın gidince de vizen bitmeden 1.5 ay evvel f1a basvurursun en mantıklısı.
tekrar çok tesekkür ederim starfire umarım her şey diledigin gibi olur
rica ederim arkadaşlar umarım hepimiz için herşey olunda gider
İnş. starfire bu arada arkadaşlar abd de statü değişikliği için pasaportumuzun süresi en az kaç yıl olmalıdır?
yapacağın değişikliğe göre değişiyor tabi ama en azından 6 olması gerekiyor, en kısa süreli değiştirme olan turist vizesi için.
Peki.
Zaten amerıkan vizelerinde en az 6 aylık pasaport süresi istiyorlar.3 aylık dil okuluna felan gittiğinde dediğin olabilir ama sanmıyorum.Şu lınktede yazıyor zaten en azından 6 ay gecerlı olması gerekıyor dıye.
Student Visas
Peki.
Öncelikle teşekkürler azuhazu. Peki şunuda sorayım statüyü değiştirdiğimiz zaman belli bir zaman sınırlaması yani expiration date oluyor mu? çünkü diyelim ben dil okuluna 8 aylık kayıt yaptırdım fakat pasaportumda 6 aylık süre kalmış böyle bir durumda yinede statü değişikliği yapılır mı?
Bu sorun olmaz sanırım, çünkü altı aylık pasaportla 10 yıllık vize alanlar var.
Peki.
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Bookmarks