3 bavulla napıosunuz siz arkadaşlar zaten 2 bavul bi de kocaman sırt çantası maksimum insani ihtiyaçları karşılayabilicek düzeyde olacaktır yani uçakların bagajları,birtek sizin bavulları taşıyacak değil![]()
3 bavulla napıosunuz siz arkadaşlar zaten 2 bavul bi de kocaman sırt çantası maksimum insani ihtiyaçları karşılayabilicek düzeyde olacaktır yani uçakların bagajları,birtek sizin bavulları taşıyacak değil![]()
All the miles that separate disappear now when I'm dreaming of your face..
2.bavul için 100 dolar veriliyor diye biliyorum bende. Çok çelişkili bilgiler kıllandım bu işten. miss gibi thy varken nerden bulaştık bu alitalia ya.ismi tuhaf zatenilla herşeyin en ucuzundan ararsak aha böyle tuhaflıklar karşılaşırız
5 gün kalmış gitmeme hala kafada soru iaşertleri.. ama böyle daha heyecanlı oluyo
hadi bakalım, süprizlere hazırlıklı olmak lazım
Artık kesin olarak eminim ki ikinci bavul için 50 dolar veriliyor ve onun da sınırı 23 kilo. Yani 50 dolar veriyoruz, 46 kilo bagaj hakkımız oluyor. Dönüş için gözden çıkarılabilecek bir meblağ bence![]()
Bence giderken basketbol cantasi tarzindaaji birsey goturun. Donuste onu el bagaji gibi yaparsiniz, ucaga giriste izin vermezlerse eger elinizden alirlar para odemezsiniz aynisini arkadasim yapti, bu yil bende oyle yapmayi planliyorum.
# Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...![]()
# Internship in Israel: 2011 ...
# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...![]()
# Retired Worker & Traveler: 2013 ...
# Maldive Island: 2016
# II. Europe Trip: 2017
alitalia ile 8 haziranda miami ye uçtum servis,hizmet ucaklar fena degildi beğendim ben
" THAT WHAT YOU REALLY BELIEVE IN ....... ALWAYS HAPPENS !!! AND THE BELIEF IN THE THING MAKES IT HAPPEN ".
bakalim benimde donus ucagim 18 eylul de
Roma aktarmali
Bence okadar kötülencek bir havayolu şirketi değil,uçağın yerle temasındaki sinyore sinyora eşliğindeki alkışlarda işin eğlencesiBen gidişimde bir büyük bavul ve sırt çantası ile gittim,Roma aktarmada hiç bir soru sormadılar bile.Dönüşte iki büyük vaul 3 sırt çantası ile döndüm ve herhangi bir ücret ödemedim,Ancak beraber döndüğüm bir kız arkadaşımdan çantasını hafifletmesini veya 28 dolar ödemesi gerektiğini söylediler.O boşalntmayı söyledi bence chekc-in kısmındaki şirinlik bu işte rol oynuyor
Ayrıca Amerika dönüşÃ¼ Romaya giden en hızlı uçak şirketi olarak biliyorum ben
2009 watçısı olcakken 2009 campusacısı olan şahsiyet![]()
![]()
![]()
ne gibi sorular soruyorlar ki
alitalia.nın bagaj kaybetme olayında bir hayli sabıkalı olduğunu duymuştum (hatta çalışanlarından bile) ama yine de şansa da bağlı.. ben 9-10 kere alitalia.yla uçmuşumdur hiç bir sorun yaşamadım ama bir keresinde benimle birlikte uçan bir arkadaşımın bavulu kaybolmuştu![]()
italyanların hal ve hareketleri hoş degil..romada ve ucaktaki görevliler sertler..
konuşmaları güzel 'pozisyone vertikale' lafını duyunca kopmuştum baya![]()
ben 3 gün sonra roma aktarmalı new york yapıyorum arkadaşlar.romada aktarma nasıl oluyor valizi alıyormuyuz yoksa valizi direk onlar mı aktarıyor diğer uçağa? birde romada dikkat etmem gereken birşey var mı?
ben çok istedim ama 2 yıllık okuduğum için wat yapamadım sonra mezun oldum açıköğretimdede olmadı wat doğal olarak bende vazgeçmedim gittim turist vizesine başvurdum banka hesabımda 5 kuruş bile yoktu ve herif bana 5-10 saniye içinde 10 yıllık vize verdi bende work olmasada travel yapmaya karar verdim![]()
Alitalia ile gittim geldim.
Bagaj kg sınırı 32 kg'dir. Elimde birde büyükçe bir basketbol çantası dediğiniz tarzdan çanta vardı, birde sırt çantam, birde laptop çantam. 3'ünüde içeri aldım.
Daha sonra İstanbula indim, İstanbul'dan Ankara'yada THY'den biletimi almıştım. Bileti kestirmek için gişeye geldim adam bunlar neyin nesi dedi![]()
30 kiloyu aşkın bavulumu uçuşa alamayacağını söyledi, çıkardım masaya 50 dolar koydum, 30 saattir uçuyorum sinirimi senden almayım dedim. Etraftakiler bakmaya falan başladı.
Tamam abi ne kızıyon dedi çocuk, ben onu şimdi 20 kilo yazıveririm dedi![]()
Lan dedim hakkaten Türkiye'deyim![]()
Ben de Alitalia ile gittim geldim, kilo sınırı 50 pound, yani 23 kg. Ben de dönüşte uçağa bir spor çanta, laptop çantası ve sırt çantasıyla girdim, bişey demediler. Hatta uçağa da son anda yetiştiğimiz için, apar topar valizleri verdiğimiz için kiloya da bakmadılar, büyük ihtimal geçmişti benim sınırı. Ama valizler aktarma sırasında Roma'da kalmış, arkadaşınki de benimki de gelmedi. Bi form doldurduk, 3 gün sonra adrese gönderdiler. Sorduk soruşturduk, Alitalia'da çok oluyormuş bu valiz kaybolma durumu. Bir de Roma'daki havaalanı bu konuda sabıkalıymış, valizleri açıp içinden bişeyler çalıyolarmış. Şükür ki bizde öyle bi çalıntı durumu yoktu.
Kısacası, Alitalia'dan alacağınıza THY'den alın diyorum ben, şimdiki aklım olsa 100 euro fazla verip THY'den bilet alırdım, o derece yani. Bunu dememdeki sebepler:
- Aktarmalı uçmak işkence, binlerce kez x-ray'den geçiyosunuz. Hele bir de uçuşlar arası saat farkı çoksa tam bir işkence.
-Host ve hostesler hep italyanca konuşuyorlar. İngilizce bile sormuyorlar "ne alırdınız" diye. "Excuse me" derseniz ingilizce soruyorlar tekrar. Ama ingilizcelerinden de bişey anlaşılmıyor. Bazı anonsları bile sadece italyanca yapıyorlar.
-Verdikleri yemekler sadece mideniz sağlamsa aç kalmamak için yenir, o derece. THY'nin türk yemekleri varken Alitalia'yı seçmek akıl karı değil.
-Bir de orada Türkiye'yle ilgili herşeye acayip özlem duyuyosunuz, dönüş yolculuğunda herşeyinizi Türkçe halletmenin vereceği hazzı inanın tahmin bile edemezsiniz. Ben ilk Türkçe kelimeyi pasaport memurundan duymuştum, giriş basınca "hoşgeldiniz" dedi, yaşamayanlara çok basit gelebilir ama gerçekten çok duygulanmıştım.
Konu MFC tarafından (30-10-2010 Saat 07:36 PM ) değiştirilmiştir.
Alitalia ile gittim dönüşte biletimi değiştirdiğim için Delta uçağında Alitalia Delta ortak uçuşuyla gelip birçok arkadaşım başına gelen valiz kaybolma içindeki eşyaların çalınma olaylarından kurtuldum. Ancak giderken gerek verilen yemekler olsun gerek 40 yaşlarındaki kaslı İtalyan hostlarının su istememizde bile şurda var alabilirsin şeklindeki cevapları olsun, Roma'daki aktarma sırasında İngilizce sorsan bile İtalyanca cevap vermeleri olsun Alitalia'yı birdaha asla tercih etmemem için yeter de artar bile. Kesinlikle önermiyorum sanırım en berbat uçak şirketi Alitalia. Bunu sadece ben değil birçok arkadaşımın tecrübeleri sonucu söylüyorum dikkate almanızı öneririm.
Edit: Dönerken Delta gişelerinde check-in yaptırdım ve 30 kilo gelen bavuluma bişe demediler 13 kilo gelen sırt çantama ise hiç bakmadılar bile. Sınır 23 kilo 1 valiz, 5 ya da 8 kilo el bavuluydu. Birlikte döndüğümüz arkadaşım içinde geçerliydi aynı durum. ŞAns mı yoksa genel bişe mi biliyorum tabi.
Amerika'da havalimanından diğer şehirlere nasıl gideceğiz? TIKLA! Yazın WaT, dönüşte Almanya'da Erasmus(:
bende gecen sene alitalia ile uctum kesinlikle onermiyorum. uzun bi yolculuk yaptiginiz icin aktarma ile ugrasmak istemiyceksiniz ki o yorgunlukla ayakta durmak beklemek gercekten cok yoruyo..
paylaşım için çok teşekkürler mağdur olmayız artık bu yazıdan sonra
ağlamak istiyorum şu an alitalia ile gidiyorum( ya bu valizi açma olayları gerçekten oluyo mu? o zaman valizin kilitlemek lazım kesinlikle
![]()
Only those who risk going to far can possibly know how far they can go!
ben delta ile gidiyorum da ilk uçuşum alitalia ile.chack yapamıyorum.confirmation kodunu kabul etmiyo.:S
ofof sanırım bende bu firma ile gidecegim
bu arada 24 saat sonra değil ''önce''![]()
Şu anda 6 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 6 misafir)
Bookmarks