Ben de bu yaz Dells'teydim, Noah's Ark'ta çalıştım. Genel olarak güzel bir yaz geçirdim ama sıkıntı çeken arkadaşlarımın da durumunu biliyorum. Bunları kısaca yazayım:
-Bi kere en başta su parkında çalışmak çok da mantıklı birşey değilmiş, onu anladım. Özellikle Dells gibi dengesiz bir havaya sahip bir şehirde. Yağmur yağdığında direk ekstra off alıyorsunuz.
-Bunun dışında kovulmak çok kolay, çünkü Dells'e yazın öğrenciler akın ettiği için işçi sıkıntısı çekmiyor kimse. Erken gidenler ikinci iş bile bulabiliyor, ama temmuzda ikinci iş bulmak imkansız neredeyse.
-Noah's Ark cankurtaranlar için çok disiplinli bir yer. Bu disipline ayak uyduramayanlar hemen kovuluyor malesef, adamlar hiç acımadan kaç tane türk kovdular.
-Mt.Olympus'ta çalışan arkadaşlarım da vardı, gayet memnundular, çünkü Mt.Olympus az işçi alıyor, aldığı işçileri memnun edecek kadar çalıştırıyor. Tavsiye edebileceğim bi yer.
-Wilderness'a gidenler de başlarda çok sıkıntı çektiler, kesinlikle önermem. Başta 28 saatle başladılar, ben yaz boyunca 40 saatin altına düşmedim, 50 saati geçtiğim de oldu. Wilderness'ta maksimum 40 saat çalışıyolardı, overtime vermemek için daha fazla çalıştırmıyolardı orda.
Dells'ten de bahsedeyim biraz. Küçük, sakin ve yemyeşil bir yer. Ayrıca ucuz ve yaşanılası bir yer. Çok eğlenceli bi yer değil, ama Chicago'ya, Milwaukee'ye ve Madison'a yakın olduğu için buralar gezilebilir.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Gitmeyi düşünenlerin aklındaki soruları cevaplamaktan mutluluk duyarım, her türlü yardımcı olmaya çalışırım.
Bookmarks