arkadaslar bende bu sene tek geldim.hemde amerikaya ilk gelisimdi.tedirginlik huzursuzluk cekingenlik hepsi bir araya gelince tam stres oldum ilk zamanlarda bide sagolsun sirketim yero (ki kendlieri hakkinda uzun uzun yazacagim hele bir turkiyeye doneyim) ayarladigi is sahte cikinca onlara hicbir sekilde ulasamayinca tam stres altinda kaldim o zamanlar niye tek geldim diye cok pisman oldum bildigin tek kaldim ortalikta.sonra sponspor sirketin oryantasyonuna gidip kendim hallettim isimi.istir kalacak yerdir ayarladim ama nasil bir stres altindaydim anlatamam.sonra gittim calisacagim yere ki kendileri long islandda yaslilarin yasadigi bir ada.oradada hic turk yok tamam ruslarla sirplarla vesaire arkadas oldum am surekli kendi aralarinda birseyler konusuyorlar hem ingilizceleride hemen deli gibi muhabbet edecek seviyede degil benimde fena degil ama sular seller gibide konusamiyorum ilk ay sonunda kendimi ozurlu gibi hissetmye basladim.neden derseniz konusmadan once hep bi dusunmeler yavas yavas konusmalar yerlilerin sen cok hizli konusamiyorsun diye bole surat eksitmeleri sadece wat ogrencileri ile sadece belli sviyede sohbet yapmamiz e hersey bunaltti.Zaten markettede bir suru sorun yasadim kaldigimiz yerler sorunluydu beni gee vardiyasina almaya calistilar saatlerde problem cikti bu siralar hep yanimda bana destek olabilecek ne olursa olsun yalniz kalmicamigimi hissettirecek biri olsaydi cok iyi olurdu.ama neyse ki 1 aydan sonra isler duzelmeye basladi.Travel kismindada her yeri tek basima gezdim mesela gotobus in turlarinda tek kisilik odada kaldim daha pahaliya geldi yada araba kiralamak istiyordum yapamadim.Travel boyunca en fazla iletisimim hostelde yada ne bileyim sehirler arasi otobuslerde tanistigim insanlarla icmek oldu.Kisaca tek gitmis olmanin tum olumsuzluklaarini yasadim cunku gittigim yerdede hic turkle tanisamadim ama ne oldu derseniz ingilizce mi gelistirdim her sorunumu kendi basima halletmeyi ogrendim sorumluluk sahibi bi insan oldum cekingenligimi ustumden attim.ben derim ki ingilizcene guvenmiyorsaniz cokta atilgan bir insan degilseniz ilk gidisinizde yalniz olmayin bin bir turlu sorun cikiyor yalniz oldugunuz icin 5 kat stres oluyorsunuz.ama yok hacim ben ingilzcem fena degil dahada gelistirmek istiyorum eglencemdende bunun icin biraz feragat ederim diyorsaniz tek kisi gitmek gibi buyuk bir maceraya atilabilirsniz.zaten buyuk bir ihtimalle (benim gibi sanssiz degilseniz)gittiginiz yerde istediginizden fazla turkle tanisirsiniz.
Bookmarks