google'da arama yaptim hic bisey cikmadi...
burdaki bankalar 3 ay beklememi istiyorlar bide 90 dolar keseceklermis.
Şirket Seçim Yönergesi
VİZE BİTİŞ TARİHİ VE MAKSİMUM KALMA SÜRESİ
BİZİM GÜCÜMÜZ YALNIZ KARDEŞİMİZİ YENMEYE YETİYOR!!! AZERBAYCAN 1 - 0 TÜRKİYE
Ziraat Bank 15 gun sure istiyor sadece.
# Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...![]()
# Internship in Israel: 2011 ...
# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...![]()
# Retired Worker & Traveler: 2013 ...
# Maldive Island: 2016
# II. Europe Trip: 2017
Thank You Passenger![]()
Şirket Seçim Yönergesi
arkadaşlar ben vergi iadesi için başvurdum.2009 dagitmiştim ama mayıs ayında cevap geldi benm vergi iademi alınmış fakat kimin aldığını bilmiyorum.bu konuda ne yapabilrimi yardımlarınız bekliyorum.
Arkadaslar benim bi sorum var ben bank of americaya gittim paycheck bozdurdum ama paychecin hepsini alamadim bana 3 gun beklemen lazim dedi bende 2 ay sonra gidecem dedim o zaman da beklemem gerikiyomu dedim evet dedi :S ben ne yapacam simdi giderken 3 gun bekleyemem ceki turkiyeyemi gotursem ve cek en az 600$ civarind aolacak turkiyede bozdursam ne kadar kesinti olur...
Niye beklemen gerektigini sordugunda ne dedi ya da bilmiyorum sordunmu.Amac neymis beklemedeki anlamadimki.Bankada hesabin olmaz cek bozdurmaya gidersin birkac dolar kesinti yaparlar bunu biliyorum ama bekleme olayini anlayamadim.Bu arada ceki Tr ye felan goturme,ugrastiriyorlar.
Peki.
# Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...![]()
# Internship in Israel: 2011 ...
# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...![]()
# Retired Worker & Traveler: 2013 ...
# Maldive Island: 2016
# II. Europe Trip: 2017
niye beklemem gerektigini sordum ban hesabin yeni dedi 3 ay beklemen gerrekiyor dedi onu da hesapladi hangi gune denk geldigini 8 ekim dedi :( cok gec benim icin. cekin uzerine hic dikkat etmedim banka ismine elimde direct deposit kagiti var isverenin ceki direk hesabima yatirmasi icicn onu daha vermedim versemmiki onu isverene.(bu arada cevaplar icin saolun arkadaslar
)
elektronige odedigimiz tax i NewYork havalimanindan aliniyor diye duydum dogrumudur yoksa kulaktan dolma bilgimi bu
belki NY eyalet sınırları içinden almış olma şartı koyabilirler.eyalet yasaları farklı ne de olsa
Bu konu nesilden nesile gececek gibi gorunuyor.Kimse tam birsey soyleyemedi simdiye kadar.
Peki.
gidip tecrube etmek lazım hic oyle buyuk bi ekeltronik almadım ya neyse. kısmet
benim maasimda vergi kesintisi gozukmuyordu vergi iadesi alma sansim yok deil mi ? direk saatlik ucretimle carpilmis halini aliyordum hic kesinti yoktu ama belki bi miktar bi sey alabilirmiyim?
kesilmemis verginin neyini almaya calisiyorsunki ? Dua etki vergi vermemissin,vergi verseydin verdigin vergilerin tamamini alamayacaktin.
Peki.
Emin olda, Amerikaya girislerinde felan ya da belli mi olur bir gun yesil kart alirsan o zaman sorun cikarmasin vergi vermemen.
Peki.
bizde degisikti anlamadik bizde 21 yasinin ustundekilerden kesiliyordu diye bi soylenti vardi ben ve arkadaslardan 21 yasinda olmamiza ragmen kesinti olmuyordu. 24 yasindaki bir arkadastan kesiliyordu vergi...
on black calismissiniz. o yuzden vergi kesmemisler
Şirket Seçim Yönergesi
arkadaslar benimde bi sorum olacak.ben ssn imi kaybettim sanirsam.bir turlu bulamiyorum.vergi iadei almamda ne kadar sorun cikarir.hatta baska konularda nasil bir sorun cikarabilir.bu konuda yapabilecegim birssey var mi?hala abd deyken ne yapabileceksem yapmak istiyorum.Yardimci olan arkadaslara simdiden tesekkurler!
Ev arkadasim Amerikali elemanda kaybetmisti sosyal guvenlik numarasini ama numarayi ezbere biliyordu,lazim olur diyede ssn ofisine basvurdu yeni kagit gonderdiler.Numara degismiyor tabiki. Eger numarani bilmiyorsan ve sana acilen lazimsa git calistigin yere sor,onlarda vardir ama sana kart olarak lazimsa hemen basvur gonderiyorlar.Eger kisa zaman icinde doneceksen Tr'ye belki TR deki adresine de gonderebilirler. Surdaki link isine yarayacaktir eminim. Istersen telefonlada gorusebilirsin eger birbaska sorunun olursa.
Replacing a lost Social Security card..
Peki.
Su adresteki formu doldurup,ona w-2 formunuzdaki federal vergi ile ilgili olan bolumu ekleyip gereken adrese gonderdiginizde federal verginiz hicbir sirket araciligi olmadan,sirketlere para vermeden ne kadar almaniz gerekiyorsa tamamini alabilirsiniz ama bu form 2009 yili icindi,2011 vergi iadesi doneminde 2010 nun formunu bulabilirsiniz nette.
http://www.irs.gov/pub/irs-pdf/f1040nre.pdf
Peki.
arkadaşlar ben pay-check imi kaybettim. Ama banka hesabım direct deposit olduğu için paramı çektim. Fakat vergi dönüşü alırken o pa-check kağıtlarına ihtiyacım olacak mı, bi yardımcı olursanız çok iyi olur.
Gerçeğin gücüyle yaşadığım sürece kainatı bile feth edebilirim..
Paranın hem cek olarak verilmesi hemde bankaya yatırılması nasıl oluyor anlamadım ama demek istedıgın su sanırım, paran bankaya yatırılıyor fakat sana pay checke benzer bır kagıt gonderılıyor,sadece calısma bılgılerinın felan yazdıgı. W2 formun gelirse ihtiyacın olmaz son paycheckıne,eger gelmezse bıle ısverenınle gorusup hep yenı bır W2 ve/veya son paycheckıne aıt bılgılerın oldugu o kagıttan tekrar alabılırsın.
Peki.
Arkadaşlar tex refund iadesi ile ilgili kahretsin ki nerdeyse 8 ayır bekliyorum..
Sürekli sistemde bir hata bir problem olduğunu soyluyor danısman şirket..
Çok buyuk bir para alacağımızdan değil fakat hakkımız olanı aramak gerekiyor sonuc olarak.
Geçtiğimmiz günlerde başıma gelen olayı anlatayım sizlere, benim gecen sene kaldığım ece 150 dolar depozito vermiştim, bu depozitoyuda türkiyeye dondukten sonra çek olarak danısman şirkete vereceklerini soylemişti benim supervisor.
bugune kadar pek aklıma gelmedi, saolsun danısman şirkette boyle bir durumu allahtan aradı için oda bana bildirmemiş, geçtimiz aylarda bu deposito olayını hatırladım ve şirkete sordum... evet çek gelmiş ve 100 dolarlık kesintisi varmıss,, güzel,, parayı nerden kestiler orası zaten çoktan geçtim,, neyse çek elime ulastı ve birde ne göreyim , çekin vadesi geceli 4 ay olmus...
şimdi korktuğum konu, bukadar ugras bekle, 100-150 dolar lık çek geldiğinde vadesi geçmiş olursa, işte ozaman can sıkıcı olur...zaten çeki bozdururken yarısıda çeşitli harcamalardan dolayı kesiliyor...
yazık olur gercekten...
bol şans....
Yenı bır cek alabilirsin bence sorun olmaz. Tekrardan gorus o kısılerle cekın vadesının gectıgını felan soylesen ?
Peki.
çekin eline geçmediğini söyle.. onlar kontrol edebiliyorlar bozdurulup bozdurulmadığını.. yenisini gönderirler..
benim de başıma benzeri bir olay gelmişti.. amerika.da kaldığımız yere bir aylık kira depozito vermiştik.. depozitoyu da ancak çıktığımız tarihten bir ay sonra gönderiyorlardı.. yani biz türkiye.ye dönünce.. çek bana ulaşmadı ilk gönderdiklerinde, mail attım filan kontrol ettiler, çekin bozdurulmadığını görünce tekrardan gönderdiler..
Şu anda 4 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 4 misafir)
Bookmarks