Work and Travel
Toplam 13 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 13 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: okuyun ibret alın wata gelmeyi düş

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Standart okuyun ibret alın wata gelmeyi düş

25 haziranda wata karar vermiş 12 temmuzda vizemi almış herşey yolunda 22 temmuzda uçağa binecekken aksilikler başladı uçak arızası derken 1 gün rotarla yola çıktık(tabi o bir gün 5 yıldızlı otelde açık büfe süper lüks konaklamayı iyi bişey saymazsak ) derken 23 temmuz saat 5 te jfk e indik.i90 formunu doldururken adres önemli değil demişti arkadaş bizde doldurmadık.ilk arkadaş girdi bende çok ing yok polis arkadaşa git adresi doldurmadan gelme deyince bende kafadan bi adres yazdım nasıl sa önemli değil diye miamide bi otel adresi , tabi adam ne iş yapıcan felan deyince alaskada balık işi dedim.adam haliyle ne işin var miamide felan dedi nerdeyse geri gönderecekti tabi ben küçük emrahı oynayınca lanet olsun dedi heralde içinden bastı mühürü gönderdi
    havaalanından bi çıktımki o da nesi i90 formunda f1 yazıo ve ds 2019daki yerede f1 yazmış. heralde problem olmaz deyip yolumuza devam ettik.

nj de 1 gün misafir olduk ordan atlantic city e geçtik chair işi için(bu arada biz iki arkadaş self geldik iş felan hazır deil) chair işide job offer olmadan çok sıkıntı adam formu vermio biraz onada küçük emrah modu neyse aldık formu.city holl e gittik.driver licence çıkartıcaz bütün işlemler halloldu 85$yatırdık kadın demezmi social security kartın nerde dedim gerek yok ds 2019 geçerli alana kadar felan yok dinlemio vay a q dedim ya baştan neden söylemiyon parayı yatırmadan.

derken ordan nj e geçtik günlerden cuma.neyse haftasonu baya bi iş baktık yok amerika kurumuş arkadaş iş yok

pazartesi günü social security kartı almaya gittik petersona 2 saat sıra bekledik kadın demezmi git okuldan kağıt getir sen öğrenci statüsündesin.haaaass ktr dedim ya bu ne biçim iş.j1 girişte f1 olurmu bu hatamı yoksa staümü değişti anlayamıyorum.

umutlar tükenmeye başlamıştıki ny a gidip pedicape başvurduk öncesinde tabi konsolosluktan ehliyetin çevirisini alıyosunuz.aha nufus cuzdanı yok kadın işlem yapamam demezmi .ona da bi küçük emrah modu işlem tamam gittik başvurduk 2 3 haftaya gelir demezlermi.bekle işin yoksa...

tabi konsoloslukta dedim benim durumum böyle böyle yanlış giriş yaptı polis havaalanında ne kart alabiliyorum nede bi okula kayıtlıyım.onlarda federal plaza ya git dediler dedim yardımcı olun devreye girin yok diyolar bu kişisel bişey dedim alayınızın a q tabi içimden
    velhasılı pişmiş tavuğun başına gelmedi bunlar.bunun sonu nereye varır merak ediyorum bakalımbu arada cash bi iş bulursam çalışabilirim aklınızda bi yer varsa yazarsanız sevinirim para bitiyor kaldı 100$

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

hakkikaten olay olmus gecmis olsn ya. umarim yakin zamanda sansin duzelir.

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı snmm Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hakkikaten olay olmus gecmis olsn ya. umarim yakin zamanda sansin duzelir.
    tşkler umarım düzelir muhtemelen polis kafası karıştı yanlış işledi.aslında herkesin isteyip te kolay alamadıfı f1 vizesine sahibim şu anda. en azından social security e başvurduğum yerde kadın öyle söyledi.amerikada uzun yıllar kalanlarda aynı şeyi söyledi senn aldığın vize değil girişte pasaporta işlenen vize geçerli dediler. ve şu anda öyle bi durum varki normalde f1 le gelipte kayıtlı olduğun okula devam etmezsen okul şikayet eder seni sınırdışı ederler.benim bi okulum yok şikayet edicek

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı broker Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tşkler umarım düzelir muhtemelen polis kafası karıştı yanlış işledi.aslında herkesin isteyip te kolay alamadıfı f1 vizesine sahibim şu anda. en azından social security e başvurduğum yerde kadın öyle söyledi.amerikada uzun yıllar kalanlarda aynı şeyi söyledi senn aldığın vize değil girişte pasaporta işlenen vize geçerli dediler. ve şu anda öyle bi durum varki normalde f1 le gelipte kayıtlı olduğun okula devam etmezsen okul şikayet eder seni sınırdışı ederler.benim bi okulum yok şikayet edicek
    Valla senin durumun ilginc ama sevis kaydi falan yaptin mi? Herhangi bi okula bagli olmadigin icin otomatik kacak statusune dusuyorsun zaten.
    Sometimes memories can kill...

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı manhattan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Valla senin durumun ilginc ama sevis kaydi falan yaptin mi? Herhangi bi okula bagli olmadigin icin otomatik kacak statusune dusuyorsun zaten.
    evet ilginç bi durum olduğunun farkındayım hatta konuştuğum hiçkimse ne yapılabileceğini bilmiyor.tek çözüm federal plazadaki immigration ofisine gidip yanlışlığı düzelttirmek olduğunu söylediler ama orda sorun çıkabilir. otomatik kaçak statüsü olmuyormuş 2 ay okul bulma süresi varmış diye biliyorum. hem zaten hata onların hatası beni hiçbişekilde suçlayamazlar. bilmiyorum ama aklım karışık.ne yapmam gerektiği konusunda mantıklı fikri olan varsa paylaşırsa sevinirim...

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

watini yap gel zaten ucaga binerken kimse sana birsey sormuyor.
    Peki.

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı azuhazu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    watini yap gel zaten ucaga binerken kimse sana birsey sormuyor.
    orası öyle atlar uçağa gelirsin onda problem yok sorun şu ki watın work kısmını yapamıyorum çünkü social security card vermiyorlar cash iş bulmakta zor, travel kısmını yapamıyorum çünkü para bitmek üzere başka fikri olan ?

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

Burdan soylemesi kolay oluyor farkindayim.Evdekilerden biraz daha para iste git dil kursuna yazil.Turkiyede universite bitirsen ne bitirmesen ne.Birkac yil sonra butun herkez universite mezunu olacak nasil olsa sagolsun devlet baba ogrencilere cok yardim ediyor.Okulunu dondurursun konsolosluk araciligiyla.Ya da Dextro nun bir onerisi vardi banada,Islamic Centerlardan birisine git belki yardimci olabilirler sana.
    Peki.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Turkiyede aldigin vizende J 1 yaziyor arkadasim. Herhangi bir immigration ofisine gidip anlat derdini. Mutlaka yardimci olurlar. Hicbir sorunda yasamazsin. Self gelmissin isi bulacak olanda sensin. Bos gecirme zamanini zaten gecte gelmissin. Biran once ofise basvur.Ayrica sevis kaydini yapmadin mi zaten geldikten sonra. Oradan da cikar J 1 ogrencisi oldugun. Kolay gelsin

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı azuhazu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Burdan soylemesi kolay oluyor farkindayim.Evdekilerden biraz daha para iste git dil kursuna yazil.Turkiyede universite bitirsen ne bitirmesen ne.Birkac yil sonra butun herkez universite mezunu olacak nasil olsa sagolsun devlet baba ogrencilere cok yardim ediyor.Okulunu dondurursun konsolosluk araciligiyla.Ya da Dextro nun bir onerisi vardi banada,Islamic Centerlardan birisine git belki yardimci olabilirler sana.
    azuhazu zaten Türkiyede okul bitti çıkış kağıdını bile aldım öyle geldim konsolosluğa gittiğimde tesadüfen öğrendim.devlet bütün okul masraflarını karşılıyor burda master yaparsan artı ayda 1200 dolar para veriyor.elektronik mühendisliğine master düşünüyorum belkide iyi oldu bu bilmiyorum ama wat tarihinde ilk olduğuna eminim
    şu Islamic Centerlardan tam olarak bahsedebilirsen sevinirim.nerdedir nasıl yardımcı olabilirle???

Alıntı thepassenger Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Turkiyede aldigin vizende J 1 yaziyor arkadasim. Herhangi bir immigration ofisine gidip anlat derdini. Mutlaka yardimci olurlar. Hicbir sorunda yasamazsin. Self gelmissin isi bulacak olanda sensin. Bos gecirme zamanini zaten gecte gelmissin. Biran once ofise basvur.Ayrica sevis kaydini yapmadin mi zaten geldikten sonra. Oradan da cikar J 1 ogrencisi oldugun. Kolay gelsin
    thepassenger burda 20 yıldan fazla kalan birçok tanıdığım var Türkiye de aldığın vizeyi immigration değiştirebiliyormuş, onun yazdığı vize geçerli oluyormuş, isterse geri bile gönderebiliyor bunu biliyorsundur zaten.şu anda sistemde vizem f1 görünüyor.5 yıl kalabilirim yani uğraşıp değiştirmezsem.immigration a tanınan yetki çok büyük.sevis kaydını yaptım geldikten iki gün sonra.şimdi pedicap ehliyetini bekliyorum onda statü önemli değilmiş bende başvurdum.eğer problem çıkmazda gelirse bırakıcam vize böyle kalsın 2 ayda para kazanıp dil okuluna kaydolucam artık sonra master felan bakarım diye düşünüyorum.

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

nerelerde olduguna netten bakip bulabilirsin bunlarin.Muslumansin diye yardim edebiliyorlarmis.Amerikali muslumanlar cok yardim ettiklerini daha oncede duymustum.Bende zenci bir musluman amerikaliyla karsilasmistim cok onceden,yardima ihtiyacim olur felan diye adreste vermisti.
    Peki.

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı broker Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    evet ilginç bi durum olduğunun farkındayım hatta konuştuğum hiçkimse ne yapılabileceğini bilmiyor.tek çözüm federal plazadaki immigration ofisine gidip yanlışlığı düzelttirmek olduğunu söylediler ama orda sorun çıkabilir. otomatik kaçak statüsü olmuyormuş 2 ay okul bulma süresi varmış diye biliyorum. hem zaten hata onların hatası beni hiçbişekilde suçlayamazlar. bilmiyorum ama aklım karışık.ne yapmam gerektiği konusunda mantıklı fikri olan varsa paylaşırsa sevinirim...
    Okul bulma suresi 1 ay
    Sometimes memories can kill...

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Amerika iş konusunda kurumuş valla iş bulmak imkasnsız gibi bir şey... ben new jerseydeyim 2 ay oldu mc danoldsda çalışıyorum bi kere iş ve işin olduğu bölge berbat, türkiyeyide özledim.... off offf

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)