Bence amerika daha iyi.
Turkiyeden gidince hic tanidik falan olmuyor, dillerini tam anlamiyorsun, yabancisin ama bu amerikanin kotu oldugunu gostermez.
Bazen cok damara bagliyoruz. Cay amerikada yok mu var. Ben evde bunaliyorum balkonda cay icmektense sokakta acik alanda mocha icerim daha iyi. Hem tadi daha guzel. Yok cay icmek istiyorsamda gider cay icerim.
Ayrica tr de balkonda cay falan kaldi mi bunlar. Sanki her gun misafir geliyor, birileriyle sohbet ortami falan. Misafir gelince hangimiz odaya bilgisayarin basina kacmiyoruz. -Gitseler keske simdi cagirirlar zorla oturmak zorunda kalirim kim demiyor.
Miami nin falan beach leri antalyaya bodruma bin basar. Taslarin goruntusu, denizin temizlik orani falan. Kiz arkadasina gormemis gibi bakan 200 abazayla mi yuzmek daha iyi miami de normal karsilayan insanlarla mi.
Az biraz acik giyeni goz tacizine alan, hergun 100 derece sicakta kucak kucaga metrobusde taciz edilerek gidilen bi ulkede mi yasamak ferah otobuslerde klimali rahat sakin ise gitmek mi.
Istedigimiz yeri goklerede cikartiriz yerin dibinede indiririz.
Arkadas konusunada cok takiliyoruz. Trdeki gibi guclu degildir belki baglar ama olmasida beklenemez. 2-3 ayligina gelmis bi yabanciyla adam niye samimi olsun. Ama oradada arkadaslari icin canini verecek milyon tane arkadas var.
Turkiye berbat bi ulke, abd superotesi bi yer demiyorum. Sadece bakis acisina gore heryer farkli gorunur. Sen kaldigin yerle tum turkiyeyi kiyaslamissin.
Diyarbakirda yasayan bi adamda der: Her gun silahlarla, saldirilarla, bomba eylemleriyle uyanmak mi daha iyi, abd de rahat uyanmak mi?
Dedigim gibi hersey bakis acisi. Baska bi acidan baksam :hergun copluk gibi kokan abd de mi yasamak, ormanlarla kapli turkiyede mi temiz havada mi falan..... ornekler cogaltilabilir.
Tercihe gore degisir. Benim ihtiyaclarima gore abd daha iyi benim icin. Senin icin tr daha iyidir.
Ama abartmayada gerek yok. Abdnin trden ustun bi dunya seyi var.
Bookmarks