ben de anlatayım ilk izlenimlerimi...

şuan ohio cedar point te sweeper olarak çalışıyorum 13 gündür burdayım.ve ben şu an bu wat a tekrar tekrar gidenlere şaşırmaktayım gerçekten.bence wat pek de mantıklı bi olay değilmiş çünkü resmen amele gibi çalışıyoruz daha ilk bikaç günde amele yanığı oldum bacaklarım kas yaptı yürümekten.tamam işimden dolayı böyle herkes öyle değil ama genel olarak herkes amelelik yapıyor sonuçta.gelirken bilmiyormuydum böyle olduğunu biliyordum.ama buraya gelince türkiyedeyken düşÃ¼ndüğümüz gibi olmuyor hiçbirşey.şu ana kadar yaşadıklarımı özetleyim mesela...
geldik yerleşttik ettik işe başladık inanılmaz yorucuydu ilk günler 10-11 saat çalıştım ayaklarımın altı su topladı beyaz tenli olan ben karardım iyice falan.neyse dedim iş sonuçta kolay olmayacak elbet alışırım.ben en iyisi ingilizcemi geliştirmeye bakayım bari değsin bukadar çektiğime.ama gel gör ki öyle bi sistem var ki yabancı arkadaş edinemiorsun.daha doğrusu erkekler bütün kızları tanıyor bara diskoya gidiyor az çok konuşuyorlar bir taşta 2 kuş hesabı falan ama biz kızlar olarak ingilizce konuşamıyoruz çünkü kızlar erkeklerle takılmayı tercih ediyor erkekler de hemen saçma salak teklif olaylarına giriyorlar olmuyor.e biz de mecbur bizbize takılıyoruz.şuan konuştuğum ingilizce parkta insanların sorularına verdiğim veremediğim cevaplar ve çalışanlarla da merhaba nasılsın günün nasıldı muhabbeti.o yüzden umutsuzluğa düşÃ¼yorum çoğu zaman ingilizce konusunda.umarım değişir bu durum en çok istediğim şey şuan bu!para konusuna gelince.ben çok çalıştığım için iyi kazanıyorum 4 günlük paycheck imi aldım herşey düştükten sonra 300dolar aldım o konuda sıkıntım yok allahtan.ama şu kesin ki cedar point kesinlikle para kazanılabilecek biyer değil.en yüksek ben aldım ilk paycheck te mesela.ki fikrim değişebilir diye söylemek istemiyorum aslında pek ama ben asla cedar point i tavsiye etmeyi düşÃ¼nmüyorum kimseye.park eğlenmek için falan gerçekten harika ama yeri kötü stres atacak byer yok falan kötü yani.
ayrıca benim işimde ortalama 10 saat tek başıma koca parkta süpürge yapıyorum tek başıma geziyorum bu durum gerçekten can sıkıcı çünkü insan biyerden sonra yorgunluğa bile alışıyor da o kadar saat tek başına boş boş gezmeye alışamıyor.ben diyorum ben 3 ay sonunda ya düşÃ¼nür olurum ya kafayı sıyırırım heralde.e bu kadar kendinle kalınca da hep türkiyeyi aileni düşÃ¼nüyorsun kafayı yiyorsun o yüzden şuan ben hadi deseler dönebilecek durumdayım o kadar özlem çekiyorum.işimin kötü yanları bunlar.ama öte yandan biz türk sweep ler dayanamadık bi noktadan sonra sağlığımızdan önemli mi en fazla ne olabilir ki mantığıyla power break olayına girdik molaları uzatıyoruz öyle zaman geçirmeye çalışıyoruz çünkü dayanamıyoruz ama tabi yakalanma korkusuyla 3,5 atarak.böyle böyle geçiyor saatler.akşam da geç saatte gelip biraz onla bunla konuşup yatıyoruz zaten 13 gündür işimden dolayı pek biyere gidemedim ben bikaç kez gidebildim bakalım.
yani demem o ki amaç ingilizceyse wat tan daha iyi yollar var.paraysa zaten hiç olmamalı öyle bi amaç.eğlenceyse merkezi biyerde olmak lazım az saat çalışarak iyi kazanmak lazım e merkezi byerde de hayat pahalı vs vs herşey tezat yani.tek faydası gerçekten iyi bi hayat tecrübesi oluyor o kadar.
benim izlenimlerim bunlar.umarım 3 ay sonunda fikirlerim değişir.
ayrıca gecenin bi yarısı günlük niyetine buraya yazdım saçmaladıysam sürç-ü lisan ettiysem affola hadi kendinize iyi bakın