Work and Travel
Toplam 27 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 27 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Adım adım ABD ye gidiş

Konulanmış Görüntüleme

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

Standart Adım adım ABD ye gidiş

Bana gelen sorular neticesinde boyle bir baslik acmayi uygun gordum.Turkiyeden cikistan ABD ye ulasima kadar neler yasanacagi konusunda biraz bilgi vermek istiyorum..

Ucus, Check in ve Bagaj alma:

Ilk olarak Turkiye den yapacaginiz ucus icin online check in yapacaksizin ucustan 24 saat once yapabiliyorsunuz bunu veya en az 3 saat evvel havaalninda olarak check in islemini hava alaninda yapabilirsiniz.Check in den once yurt disi harc inizi odeyiniz. Hemen check in yapilan yerin yaninda bir banko dan kolayca odeyebilirsiniz.Check in islemini yaptiktan ve bavulu verdikten sonra pasaport kontrolunden gecerek ucaga bineceginiz bolume gececeksiniz ve ucusunuz basliyor eger aktarmaliysa ucusunuz genelde avrupa aktarmalarinda bavulunuzu almiyorsunuz ancak bunu yine de ilk check in yaptiginiz zaman(Turkiyede) havayolu sirketine sormaniz daha iyi olacaktir.
    ABD ye ulasacaginiz ucus icerisinde size I94 karti ve gumruk bilgileri icin iki ayri form vericekler bunlari dolduracaksiniz. bunlarla ilgili konular mevcut forumda.. ABD ye indiginizde ucaktan iner inmez vize kontrolunden gececeksiniz belli bir sure sira bekleyebilirsiniz, bu sure 15-60 dakika arasindadir normal sartlar altinda.. bu kontrolden gectikten sonra bavulunuzu alacaksiniz. Bavulunuz ABD ye indiginiz ilk noktada alinmaktadir.daha sonra cikisa dogru yonelip bavul icin gumruk kontrolunden gececeksiniz. eger ABD icinde yeni bir aktarma olacaksa bavulunuzla beraber bu ucusun gerceklesecegi noktaya dogru hareket ederek yeni bir check in yapip bavulunuzu vereceksiniz sonra ucaga binerek son duraga gelmis olacaksiniz iyi watlar

son olarak gerekli belgeleri siralayim sizlere Turkiyeden ucaga binmeden evvel yaninizda olmasi gerekenler:

1) Pasaport
    2) DS 2019 ve sevis odendi belgesi
    3)yurtdisi cikis harci odendi makbuzu ( bunu havaalanindan da kolayca odeyebilirsiniz)
    4) Job Offer
    ayrica bu onemli belgelerinizin 2 ser adet fotokopilerini aliniz ilkini ailenize verin ikincisini de bavulunuza aliniz. belgelerin asillari ise yaninizdaki el bagajinda bulunsun.

ucus esnasinda dikkat edilmesi gerekenler:

1-El çantanıza sıvı , kesici ve delici eşya koymadığınızdan emin olun.

2-Aktarma esnasında uçağın geleceği kapıya gidin ve o kapıya geleceğinden emin olun. Ordaki görevliye sorabilirsiniz.

3-Eğer valiz kontrolünde görevli polis birşey almak istiyorsa itiraz etmeyin.Üstelemeyin işlem yaparsa uçağınız kaçar. Dimyat a pirince giderken evdeki bulgurdan olmayın.

4-Gayet sakin olun valizini alırken, yıllarca seyahat etmiş havası verin kendinize, şüphe çekmeyin, şüpheli bi haliniz varsa polisin dikkatini çekcektir ve valizinizi arıcaktır.

5-Bir sonraki adımı her zamna birilerine sorarak devam edin, kafanıza göre sağa sola gitmeyin.

6-Türkiyede başınız sıkıştığında arayabileceklerinizin ve şirketinizin telefon numaralarını, sponsorunuzun telefon numaralarını, çalışacağınız iş yerinin telefon numaralarını ve ABD de tanıdığınız varsa arkadaşınız filan onların telefon numaralarını bir alınız.

7-İndiğinizde valizinizi kontrol edin, valiziniz kırılmış mı bakın kırıldıysa havayoluna rapor tutdurun. hakkınızı arayın.

8-Aktarmalarda havayolu şirketi tarafından kaynaklanan rotarlarda havayolu şirketinin size konaklama vermekle yükümlü olduğunuz unutmayın. Hakkınızı arayın. 3-4 defa belki 5-6 defa farklı kişilerden konaklama isteyin. Ben 4. de almıştım

9-Uçakdan inerken üst taraflara eşya koyup koymadığınızı kontrol edin. (600$ lık footğraf makinasını unutdum Allahdan son anda alabildim).

10- Bavulunuz ABD de cikmadiginda hemen havayolu sirketine basvurup kayip bagaj icin form doldurun..aktarmaya yetisecem sonra basvururum gibi dusunce olmasin , ABD ye indiginiz noktada bavulunuz cikmadiysa hemen basvurun firmaya ve formu doldurun..

11-Eger ki Amerikada aktarma yapiyorsaniz ve aktarma sureniz 3 saatten az ise Amerikaya giden ucakta olabildigince en onden yer tutmaniz ve ucak iner inmez hemen ayaga kalkip hazir sekilde ucaktan inmeye calismaniz cok onemlidir. sakin pencere kenari , iki kisilik koltuk gibi nedenlerle yer secmeyin bu secim size bi sonraki ucusunuzu kacirtabilir..
    Konu ozgursum tarafından (14-05-2011 Saat 07:07 AM ) değiştirilmiştir.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)